Η αγκαλιά Μπαρτζώκα - Πίτερς λέει όλη την αλήθεια για το τι είναι ο Ολυμπιακός

Η αγκαλιά Μπαρτζώκα - Πίτερς λέει όλη την αλήθεια για το τι είναι ο Ολυμπιακός

Aχιλλέας Μαυροδόντης 09:58 - 11.04.2024 / Ανανεώθηκε: 09:59 - 11.04.2024

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και ο Άλεκ Πίτερς έδωσαν με τον πιο απλό τρόπο την δική τους απάντηση μετά από ένα μικρό περιστατικό που έγινε... λύσσα το τελευταίο διάστημα.

Ο Ολυμπιακός τις τελευταίες ημέρες και συγκεκριμένα οι Γιώργος Μπαρτζώκας και Άλεκ Πίτερς, βρέθηκαν, χωρίς λόγο, στο επίκεντρο. Ή μάλλον με λόγο. Με λόγο ένα βίντεο στο οποίο ο Πίτερς δεν έδωσε το χέρι στον Μπαρτζώκα κατά τη διάρκεια της αλλαγής του.

Ας πάμε στα βασικά. Γιατί μάλλον πολλοί έχουν ξεχάσει τι σημαίνει να παίζεις έναν αγώνα και να είσαι στους 200 παλμούς.

Ο Άλεκ Πίτερς για όλα: Για Βεζένκοφ, Μπαρτζώκα και τη στιγμή που «από τα νεύρα μου ήθελα να σπάσω το κινητό» (vids)
EUROLEAGUE

13:58 - 10.04.2024

Ο Άλεκ Πίτερς για όλα: Για Βεζένκοφ, Μπαρτζώκα και τη στιγμή που «από τα νεύρα μου ήθελα να σπάσω το κινητό» (vids)

Καλεσμένος του Τζον Αρλάουκας στην διαδικτυακή εκπομπή «The Crossover» της Euroleague ήταν ο Άλεκ Πίτερς του Ολυμπιακού και η συζήτηση πήγε από άκρη σε άκρη, με επίκεντρο πάντα τον Αμερικανό σουτέρ, την ομάδα του, το παρελθόν, αλλά και το μέλλον!

Ένας αθλητής πάνω στο ματς μπορεί να κάνει πολλά. Δεν λέμε να υπερβεί τα εσκαμμένα, αλλά μια αντίδραση που στην κανονική του ζωή δεν θα την έκανε, τώρα έγινε αφορμή για θύελλα.

«Δεν σέβεται τον Μπαρτζώκα ο Πίτερς», διαβάσαμε. «Όταν ένας κόουτς τα χώνει στους παίκτες του αυτά είναι τα αποτελέσματα», διαβάσαμε. «Ο Ολυμπιακός δεν είναι οικογένεια. Είναι τσακωμένοι όλοι μεταξύ τους», διαβάσαμε. Και πολλά ακόμη διαβάσαμε, το ένα σχόλιο πιο ηλίθιο από το άλλο.

Πάμε παρακάτω. Δεν ξέρω αν ο Πίτερς είδε το χέρι ή είχε θολώσει από το φάουλ που έκανε και κοιτούσε μόνο μπροστά. Έχοντας μιλήσει όμως δύο χρόνια τώρα πάμπολλες φορές με τον Άλεκ Πίτερς, μπορώ να βάλω το χέρι μου στη φωτιά ότι δεν είναι κακός χαρακτήρας. Είναι ένα σοβαρό παιδί, ένας επαγγελματίας και ένας άνθρωπος που δεν ξεχνά ποτέ πως ο Γιώργος Μπαρτζώκας τον έκανε να υπογράψει το πιο πλούσιο συμβόλαιο της ευρωπαϊκής του καριέρας.

«Απίθανο. Δεν μπορώ να ευχαριστήσω αρκετά τους προέδρους και την ομάδα που μου δίνουν αυτή την ευκαιρία. Ήταν κάτι που το ήθελα και το εξέφραζα από τη πρώτη στιγμή που ήρθα εδώ. Λατρεύω το σύστημα, τους προπονητές, όλα όσα έχουν να κάνουν με τον Ολυμπιακό. Έτσι χαίρομαι και θεωρώ ευλογία που θα είμαι εδώ και τα υπόλοιπα χρόνια», έλεγε στο Sportal πριν λίγες ημέρες ο Άλεκ Πίτερς. Ε ρε διάολε δεν γίνεται λίγες ημέρες μετά όλα αυτά να πήγαν περίπατο. Εάν δεν το καταλαβαίνει κανείς αυτό, τότε τρέφει αυταπάτες ή είναι εμπαθής.

Κάπου εκεί ήρθε και η απάντηση από τον ίδιο τον οργανισμό του Ολυμπιακού. Το καθιερωμένο σούσι που πληρώνεται από τον κουμπαρά για τα «παραπτώματα» εντός της ομάδας, κοινοποιήθηκε από τους Ερυθρόλευκους, μαζί με μια φωτογραφία όπου ο Πίτερς και ο Μπαρτζώκας αγκαλιάζονται. Αλλά ξέχασα. Στον Ολυμπιακό δεν μιλιούνται έχετε δίκιο. Ή μήπως δεν είναι ακριβώς έτσι η κατάσταση;

Πάμε τώρα σε αυτό που βγαίνει μέσα από τις πληροφορίες που συλλέγουμε, μιλώντας με παίκτες, προπονητές και παράγοντες της ομάδας. Ο Ολυμπιακός ήταν και είναι μια οικογένεια, όπου ο ένας θυσιάζεται εάν χρειαστεί για τον άλλον. Μην πάτε μακριά. Ακόμα και ο Μόουζες Ράιτ το είπε αυτό, στην συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ.

Κερασάκι στην τούρτα η ανάρτηση του Χρήστου Μπαφέ. Ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού έχει έντονη αίσθηση του χιούμορ και δεν χάνει ευκαιρία σε τέτοιες περιστάσεις να το δείχνει. Αυτή τη φορά 27 λέξεις ήταν αρκετές.

«Να… τσακωνόμαστε, να… κιτρινίζετε, κι εμείς να τρώμε! Να χούμε να γκρεμίζουμε που έλεγε και ο Αρμένης! Και δεν πλήρωσε ο Πίτερς! Είναι στο νέο ταμείο αυτός», έγραψε.

Επειδή όμως πολλά είπαμε και δεν έχει νόημα, στον Ολυμπιακό είναι επικεντρωμένοι μόνο στο ματς με τη Φενέρ και στα Playoffs που ακολουθούν. Όλα τα άλλα είναι να είχαμε να λέγαμε. Ας μην κάνουμε λοιπόν την τρίχα τριχιά. Ας αφήσουμε το παρκέ να μιλήσει. Εκεί εξάλλου τίποτα δεν κρύβεται. Μια ομάδα που Φλεβάρη και Μάρτη έχει γνωρίσει όλη κι όλη μια ήττα, δεν μπορεί να μην είναι οικογένεια ή να είναι τσακωμένοι όλοι μεταξύ τους. Λίγη λογική παιδιά…