Ο Μεντιλίμπαρ βάζει τους όρους του στον Ολυμπιακό

Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

i

Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ/©Intime

Ο Μεντιλίμπαρ βάζει τους όρους του στον Ολυμπιακό

Διονύσης Βερβελές 09:00 - 29.02.2024 / Ανανεώθηκε: 09:00 - 29.02.2024

Μένει ζωντανός στη διεκδίκηση πρωταθλήματος, με δεύτερη ανατροπή κι έχει μέλλον. Ο Διονύσης Βερβελές αναλύει στο blog του στο Sportal.

Ο Ολυμπιακός έσωσε την παρτίδα με τον Αστέρα Τρίπολης στο Καραϊσκάκη, την έσωσε και χθες στο Αγρίνιο, κόντρα στον Παναιτωλικό. Με την ίδια συνταγή. Να χάνει 1-0 στο ημίχρονο και να επιστρέφει στο δεύτερο μέρος, να νικά 2-1 και να παίρνει έξι βαθμούς που ουσιαστικά τον κρατούν μέσα στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Προφανώς και δεν θα μπει στα πλέι οφ από θέση ισχύος, κάθε άλλο. Δεν μπαίνει και ως κομπάρσος, όμως. Είναι βελτιωμένος, ανεξάρτητα αν στα δύο τελευταία ματς το ροτέισον ήταν τέτοιο που η ομάδα φλέρταρε με απώλεια βαθμών.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, συνεχίζει αήττητος. Βασικά, ούτε «Χ» δεν έχει φέρει ως τώρα και «χτίζει» ένα εξαιρετικό σερί στην αρχή της καριέρας του στον Ολυμπιακό. Ο Βάσκος τεχνικός ωστόσο, με τις επιλογές του στα δύο τελευταία ματς, έδειξε προς πάσα κατεύθυνση, πως αυτή η ομάδα θα πορευθεί με τους όρους του, είτε πετύχει είτε όχι. Η διαδρομή που ακολούθησε δεν ήταν εύκολη. Στο Αγρίνιο είχε εκτός αποστολής τους Κάρμο, Όρτα, Ροντινέι και Φορτούνη. Τα κενά όλων φάνηκαν. Ο Κάρμο έλειψε στην άμυνα και ο Ορτέγκα στο 1-0 υπέφερε μη έχοντας τη διαγώνια κάλυψή του. Ο Κίνι δεν θύμισε σε τίποτα τον Ροντινέι, ενώ η ποιότητα Όρτα και Φορτούνη, το κουβάλημα της μπάλας, δεν ήρθε…

Ο Μεντιλίμπαρ έχει βρει ένα καλό ρόστερ και ουσιαστικά με τις επιλογές του, το δείχνει. Κοιτάζει να παίξουν όσο το δυνατόν περισσότεροι, αλλά προσπαθεί να περάσει μια συγκεκριμένη φιλοσοφία στους ποδοσφαιριστές του. Να έχει ο Ολυμπιακός μια ταυτότητα πλέον και να μην παίζει… άλλο όταν είναι όλοι οι καλοί παρόντες και… άλλο όταν ορισμένοι απουσιάζουν.

Καταλυτικό ρόλο στην αλλαγή εικόνας στο δεύτερο μέρος στο Αγρίνιο, έπαιξε το ποιοτικό εικοσάλεπτο του Ζέλσον Μαρτίνς. Αν ήταν «οκ» και δεν είχε τα μυϊκά του ζητήματα, προφανώς και δεν θα ήταν στο ρόστερ του Ολυμπιακού αυτή τη στιγμή. Ήταν, όμως, η αλλαγή που έτρεξε τον Ολυμπιακό, που έδωσε την περισσότερη ενέργεια και βοήθησε τα μέγιστα. Έχοντας και την τύχη αρχικά στο πλευρό του, έκανε το 1-1, αλλά αργότερα στάθηκε άτυχος κι έγινε αλλαγή έχοντας υποστεί θλάση. Αν δεν είχε αυτούς τους τραυματισμούς ο Μαρτίνς, προφανώς και δεν θα ήταν σήμερα στον Ολυμπιακό, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.

Ο Ελ Κααμπί συνέχισε πετυχαίνοντας ένα ακόμη γκολ, το όγδοο στα τελευταία έξι ματς. Από την ώρα που γύρισε από το Κόπα Άφρικα, ο Μαροκινός σέντερ φορ είναι σε φοβερή κατάσταση, βρίσκει γκολ και δίνει πολύτιμες λύσεις. Ο τρόπος δε που πανηγυρίζεται το 1-2 στο Αγρίνιο, δείχνει πολλά. Ο Ολυμπιακός με τον Μεντιλίμπαρ στον πάγκο του, δείχνει ξανά οικογένεια, οι παίκτες όλοι μαζί, δεμένοι, για την επίτευξη των στόχων.

Ο κόουτς μετά το 2-1 επί του Αστέρα Τρίπολης μίλησε για την άστοχη έμπνευσή του για την εντεκάδα, ωστόσο χθες, στάθηκε στο κακό πρώτο ημίχρονο και ζήτησε άλλη εικόνα. Δεν του αρέσουν πολλά πράγματα, υπήρχαν διαστήματα που ο Ολυμπιακός θύμιζε αυτόν που είδαμε επί Καρβαλιάλ. Σημασία, όμως, έχει πως έγινε η δουλειά, πως η ομάδα πήρε ένα σημαντικό τρίποντο που την κρατάει ζωντανή στη διεκδίκηση του τίτλου.

Ναι, ως τέταρτος θα μπει λογικά ο Ολυμπιακός στη μάχη των πλέι οφ. Μπορεί, όμως, με μεγάλες νίκες να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση. Και κυρίως, να μην περιμένει από κανέναν… βοήθεια, για να είναι του χρόνου στην Ευρώπη.

Ο Μεντιλίμπαρ πάντως, δείχνει διάθεση να πορευθεί με παίκτες που θα… μιλάνε της μπάλας, που θα μπορούν να δουλέψουν ανάλογα και να βοηθήσουν την ομάδα. Δεν είναι τίποτα τυχαίο στις επιλογές του, όλα έχουν εξήγηση. Ανάλογο ροτέισον θα κάνει και την Κυριακή με τον Βόλο, εκεί που θα υπάρχει κόσμος μετά από καιρό στο πρωτάθλημα. Κόσμος που πιστεύει στη μεγάλη ανατροπή σκηνικού στη βαθμολογία, παρότι δεν είναι εύκολο. Μια νίκη στην πρεμιέρα των πλέι οφ πάντως, μπορεί να αλλάξει σε μεγάλο βαθμό την κατάσταση στο πρωτάθλημα, ακόμη κι ένας συνδυασμός αποτελεσμάτων.

Ο Μεντιλίμπαρ πάντως, βάζει τους όρους του στον Ολυμπιακό. Και ρίσκα θα ξαναπάρει και τους παίκτες θα διαχειριστεί. Από την άλλη, αυτές του οι επιλογές, δείχνουν και εμπιστοσύνη στο υπόλοιπο ρόστερ. Εκτιμώ, όμως, πως όταν έρθει η ώρα, όταν πλησιάζει η στιγμή η δύσκολη, θα πορευθεί με ένα βασικό κορμό.

Κλείνω με την εικόνα του… VAR και όχι μόνο χθες. Στη Νέα Φιλαδέλφεια έκλεισε ο διακόπτης και το γκολ με χέρι της ΑΕΚ για το 4-2 μέτρησε κανονικά. Δεν το είχε ανάγκη, πάλι τρίποντο έπαιρνε. Όπως και τρίποντο έπαιρνε ο Παναθηναϊκός στο 2-0 με τον Άρη, με τον ρέφερι να βλέπει ένα πλάνο από… πενήντα μέτρα στην οθόνη και να λέει πέναλτι. Φοβερά πράγματα…

Υ.Γ.: Ο Ολυμπιακός πάντως, ήταν η ομάδα που πάλι είδε τις περισσότερες κάρτες από τους μεγάλους. Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται, παύει να είναι σύμπτωση…

Απίστευτη στιγμή: Ο Τανούλης δάκρυσε μετά την εκτέλεση πέναλτι του αδερφού του που έστειλε τον Ολυμπιακό στα προημιτελικά του Youth League
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

20:01 - 28.02.2024

Απίστευτη στιγμή: Ο Τανούλης δάκρυσε μετά την εκτέλεση πέναλτι του αδερφού του που έστειλε τον Ολυμπιακό στα προημιτελικά του Youth League

Ο μπασκετμπολίστας του Ολυμπιακού, Γιώργος Τανούλης ξέσπασε σε κλάματα μετά την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του αδερφού του, η οποία έστειλε τους νέους των «ερυθρολεύκων» στα προημιτελικά του Youth League.

Υ.Γ.2: Απόδοση 3,00 δίνουν τα «διπλά» ΑΕΚ, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ στα ματς τους με Άρη, ΟΦΗ και Λαμία αντίστοιχα. Ούτε οι στοιχηματικές δεν βλέπουν… γκέλα τους. Όχι αδίκως.