Βάφτισαν το κρέας... ψάρι κι έβαλαν το μεγαλύτερο «εμπόδιο» στον Παναθηναϊκό

Γιώργος Μπαρτζώκας και Χρήστος Σερέλης

Βάφτισαν το κρέας... ψάρι κι έβαλαν το μεγαλύτερο «εμπόδιο» στον Παναθηναϊκό

Ηλίας Λαλιώτης 16:13 - 11.06.2023 / Ανανεώθηκε: 16:16 - 11.06.2023

Ο Ηλίας Λαλιώτης γράφει για το αποψινό Game 3 στο ΣΕΦ, όσα ακολούθησαν μετά το δεύτερο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, αλλά και την απόφαση τιμωρίας της έδρας του Παναθηναϊκού, σε συνδυασμό με αυτή που επιβλήθηκε στον Ολυμπιακό.

O Παναθηναϊκός θα βρίσκεται σε λίγες ώρες στο ΣΕΦ για τον τρίτο τελικό της Basket League απέναντι στον Ολυμπιακό. Οι «πράσινοι» ισοφάρισαν σε 1-1 τη σειρά στο ΟΑΚΑ και πλέον έχουν μπροστά τους το δυσκολότερο παιχνίδι της σειράς, το μεγαλύτερο εμπόδιο που θα κληθούν να ξεπεράσουν, καθώς θα βρουν απέναντί τους έναν πληγωμένο αντίπαλο, ο οποίος εξακολουθεί να υπερέχει ποιοτικά και σε βάθος πάγκου

Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη θα πρέπει να υπηρετήσει στην εντέλεια αυτή τη φορά το πλάνο του Έλληνα κόουτς για να μείνει μέσα στο ματς. Σε διαφορετική περίπτωση τα πράγματα στο ΣΕΦ θα είναι δύσκολα. Πέραν του αγωνιστικού, όμως, θα ήθελα να σταθώ σε όσα ακολούθησαν το Game 2, μιας και δεν είχαμε την ευκαιρία τις προηγούμενες ημέρες.

Το... Παναθηναϊκό ξέσπασμα του Χρήστου Σερέλη - Πήρε αυτό που ένιωθε πως δικαιούταν
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

19:45 - 09.06.2023

Το... Παναθηναϊκό ξέσπασμα του Χρήστου Σερέλη - Πήρε αυτό που ένιωθε πως δικαιούταν

Ο Χρήστος Σερέλης πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, νιώθοντας δικαιωμένος για την προσπάθεια που έχει κάνει από τη στιγμή που ανέλαβε τους «πράσινους».

Ο μύθος λέει ότι οι καλόγεροι του Μεσαίωνα για να ανταπεξέλθουν στις στερήσεις της Σαρακοστής βάφτιζαν το κρέας ψάρι και έτρωγαν με ήσυχη συνείδηση. Από την πλευρά του Ολυμπιακού και του περίγυρού του μόνο αυτό δεν έχουν κάνει από το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, για να δικαιολογήσουν την ήττα από τον Παναθηναϊκό.

Χρειάστηκε να περάσουν 561 μέρες και 14 ήττες στη σειρά για να πανηγυρίσουν ξανά οι «πράσινοι» απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλό τους. Σε πολλές από αυτές δέχθηκαν την ανωτερότητα των Πειραιωτών και σε άλλες στάθηκαν δικαιολογημένα -αλλά με χαμηλούς τόνους αν εξαιρέσουμε τον πρώτο φετινό τελικό- και στα διαιτητικά σφάλματα που τους στέρησαν τη νίκη.

Αυτό που συμβαίνει, όμως, μετά το 67-65 του Παναθηναϊκού επί των «ερυθρόλευκων» στο ΟΑΚΑ σε κάνει να αναρωτιέσαι τι θα συμβεί από τη νέα σεζόν, όταν το Τριφύλλι θα δυναμώσει αγωνιστικά.

Βάφτισαν την ήττα ως αποτέλεσμα διαιτητικών αποφάσεων, όταν το μεγαλύτερο παράπονό τους έχει να κάνει με δύο ξεκάθαρες φάσεις αντιαθλητικού και τεχνικής ποινής στον Ουόκαπ. Και όταν στην 4η περίοδο πέρα από τον μπαρουτοκαπνισμένο Κώστα Παπανικολάου, οι τρεις ρέφερι ήταν αυτοί που κρατούσαν τον Ολυμπιακό κοντά στο σκορ με τα μονόπλευρα σφυρίγματά τους.

Βάφτισαν «κακό» τον κόσμο του Παναθηναϊκού, για τους -λίγους- οπαδούς που αποδοκίμαζαν τον Βεζένκοφ όταν αποχωρούσε με -ευτυχώς ελαφρύ όπως αποδείχθηκε- τραυματισμό από το ΟΑΚΑ (οι περισσότεροι χειροκροτούσαν τον Βούλγαρο), όταν ο ίδιος ο προπονητής τους διαμαρτυρόταν σαν τρελός για φλόπινγκ του Μποχωρίδη σε φάση που ο Φαλ του είχε σπάσει δόντι με τον αγκώνα του. Και όταν οι ίδιοι άνθρωποι δεν έχουν πάρει θέση για όσα εμετικά έχουν γίνει και γραφτεί σε πανό στο ΣΕΦ (όπως για τον Διαμαντίδη για παράδειγμα και όχι μόνο).

Βάφτισαν τη νίκη του Παναθηναϊκού ως μία που ήρθε απέναντι σε «μισό» Ολυμπιακό, όταν το Τριφύλλι είναι «μισό» από την αρχή των playoffs και με μόλις πέντε ξένους (χωρίς βέβαια να του φταίει η τύχη ή κάποιος άλλος, παρά μόνο οι αποφάσεις των ανθρώπων του).

Ποιο είναι το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω; Το κλίμα να έχει δυναμιτιστεί ενόψει του τρίτου τελικού, με τον Πάρις Λι να καταγγέλλει απειλές στα social media κατά της σωματικής του ακεραιότητας.

Άπαντες στο Τριφύλλι, βέβαια, έχουν ξεκάθαρη εικόνα της κατάστασης και εμφανίζονται αποφασισμένοι να μη δώσουν το δικαίωμα δημιουργίας μιας αντίστοιχης «Ριζούπολης» στο ΣΕΦ απόψε και θα πράξουν με κάθε τρόπο ό,τι θεωρούν απαραίτητο προκειμένου να γίνει η αναμέτρηση σε σωστές αθλητικές συνθήκες.

Το συμπέρασμα είναι πως ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να διαχειριστεί ψύχραιμα την πρώτη ήττα του μετά από 561 μέρες, ενώ η απόφαση για ίδια τιμωρία του Παναθηναϊκού με τους Πειραιώτες προκαλεί εντύπωση.

Ο Παναθηναϊκός καταδίκασε τη συμπεριφορά μερίδας των οπαδών του με επίσημη ανακοίνωση. Ωστόσο το γεγονός πως η ρίψη γιαουρτιού και νερού στον πάγκο εξισώθηκε ουσιαστικά με την επίθεση με πέτρες και φωτοβολίδες ευθείας βολής στην αποστολή των «πράσινων» κατά την άφιξή τους στο ΣΕΦ για τον πρώτο τελικό (για την οποία ουδέποτε πήρε θέση ο Ολυμπιακός) δημιουργεί προηγούμενο και προκαλεί ανησυχία. Απαράδεκτα και τα δύο -για να μην παρεξηγηθούμε- αλλά με διαφορετική βαρύτητα.

Τιμωρία μίας αγωνιστικής του Ολυμπιακού για τα επεισόδια του πρώτου τελικού - Θα την εκτίσει σε πιθανό Game 5
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

15:27 - 08.06.2023

Τιμωρία μίας αγωνιστικής του Ολυμπιακού για τα επεισόδια του πρώτου τελικού - Θα την εκτίσει σε πιθανό Game 5

Ο Αθλητικός Δικαστής του ΕΣΑΚΕ επέβαλε ποινή αποκλεισμού μιας αγωνιστικής στον Ολυμπιακό, που θα την εκτίσει στον πέμπτο τελικό (αν υπάρξει) ή του χρόνου. Επίσης, επιβλήθηκε πρόστιμο 4.500 ευρώ για υβριστικά συνθήματα και ρίψεις αντικειμένων.

Ωστόσο και στις δύο περιπτώσεις η τιμωρία ήταν μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών...

ΥΓ. Για να επιστρέψω στο αγωνιστικό, η αλήθεια είναι πως ο Ολυμπιακός είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί απόψε, γιατί πλέον θα είναι πιο συσπειρωμένος από ποτέ και... ενισχυμένος. Όχι μόνο σε αγωνιστικό επίπεδο.