Το «είναι σπουδαίοι» του Μιλουτίνοφ για τον κόσμο του Παναθηναϊκού είναι το καλύτερο... κερασάκι

Το «είναι σπουδαίοι» του Μιλουτίνοφ για τον κόσμο του Παναθηναϊκού είναι το καλύτερο... κερασάκι

Ηλίας Λαλιώτης 14:36 - 14.04.2024 / Ανανεώθηκε: 14:39 - 14.04.2024

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έκανε κάτι που λίγοι θα είχαν τα... άντερα να τολμήσουν, καταγράφοντας μια μεγάλη αλήθεια για τον Παναθηναϊκό και τον κόσμο του. Γράφει ο Ηλίας Λαλιώτης.

Πριν από περίπου τρεις μήνες και συγκεκριμένα στις 22 Ιανουάριου ο Παναθηναϊκός AKTOR υποδεχόταν τον Ολυμπιακό για το ντέρμπι της κανονικής περιόδου της Basket League. Επικράτησε με 85-80 και πήρε σημαντικό προβάδισμα για το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs. Ωστόσο το ντέρμπι σημαδεύτηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο οποίος αποχώρησε υποβασταζόμενος από το παρκέ, με το κατάμεστο ΟΑΚΑ να χειροκροτά τον Σέρβο σέντερ.

Την περασμένη Παρασκευή (12/4) ο ψηλός των Πειραιωτών επέστρεψε στην αγωνιστική δράση, παίρνοντας χρόνο συμμετοχής στη νίκη της ομάδας του επί της Φενέρμπαχτσε για την τελευταία αγωνιστική της regular season της EuroLeague. Και λίγο αργότερα σε δηλώσεις του και χωρίς να ερωτηθεί σχετικά ανέφερε χωρίς δισταγμό στην κάμερα του Amerikanos24: «Θέλω να πω κάτι, που ίσως σε πολλούς ανθρώπους να μην αρέσει, αλλά πρέπει να το πω γιατί ήταν κάτι σπουδαίο. Θέλω να πω ευχαριστώ στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού. Σε δύσκολες στιγμές για εμένα με χειροκρότησαν. Γι' αυτό θέλω πραγματικά να τους πω ευχαριστώ. Έδειξαν πόσο σπουδαίοι είναι».

Μια σπουδαία δήλωση, που αξίζει να διαφημιστεί, γιατί όσο κι αν θα θέλαμε να είναι κάτι το αυτονόητο, στον ελληνικό αθλητισμό της τοξικότητας δεν είναι καθόλου. Το ξέρει και ο ίδιος ο Μιλουτίνοφ, το είπε ουσιαστικά. Θα μπορούσε να την αποφύγει, αλλά έδειξε τον εξαιρετικό χαρακτήρα του και έκανε αυτό που όριζε η συνείδησή του. Κάνοντας ένα ακόμα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης του προϊόντος και της εξάλειψης της οπαδικής βίας, που ήδη έχει πάρει ο Παναθηναϊκός και ο ίδιος ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Ο ιδιοκτήτης των «πράσινων» χειροκρότησε μέσω social media τις δηλώσεις του Σέρβου, ενώ και η ΚΑΕ είχε ευχηθεί με post της ταχεία ανάρρωση στον άσο του Ολυμπιακού τον περασμένο Γενάρη. Και φυσικά ο κόσμος του Παναθηναϊκού, ο οποίος έδειξε την κλάση του και τη συνολικά εξαιρετική νοοτροπία του για ακόμα μια φορά. Τα λόγια του Μιλουτίνοφ ήταν απλά το... κερασάκι.

Εξάλλου, φέτος, οι φίλαθλοι του Τριφυλλιού κάνουν τη διαφορά σε όλα τα επίπεδα. Ακόμα και αγωνιστικά για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν. Το ΟΑΚΑ έμεινε απόρθητο σε όλο τον δεύτερο γύρο, με το ένα sold out να διαδέχεται το άλλο και την προσέλευση να ξεπερνά κάθε προηγούμενο για τους «πράσινους» στη regular season της EuroLeague με το συγκεκριμένο φορμάτ (με 251.042 εισιτήρια συνολικά σε 17 ματς). Παράλληλα, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού AKTOR έκαναν ρεκόρ προσέλευσης και σε εκτός έδρας αγώνες με περισσότερους από 8.500 να βρίσκονται σε 11 ταξίδια της ομάδας και να βοηθούν σε ένα ρεκόρ 8-3 εκτός έδρας.

Προπονητής και παίκτες έχουν σταθεί δεκάδες φορές φέτος σε αυτόν τον κόσμο. Όπως και να το κάνουμε, όμως, όταν η αναγνώριση έρχεται από έναν ενεργό παίκτη του «αιώνιου» αντιπάλου, έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία.