Πιο δύσκολο το Game 2 για τον Παναθηναϊκό...

Πιο δύσκολο το Game 2 για τον Παναθηναϊκό...

Ηλίας Λαλιώτης 17:17 - 08.06.2023 / Ανανεώθηκε: 17:18 - 08.06.2023

Ο Ηλίας Λαλιώτης γράφει για τις παγίδες που κρύβει ο δεύτερος τελικός της Basket League στο ΟΑΚΑ σε σύγκριση με τον πρώτο αγώνα στο ΣΕΦ.

Ώρα δεύτερου τελικού για τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Μην επαναλαμβανόμαστε με πολλές λεπτομέρειες. Οι «ερυθρόλευκοι» παραμένουν το φαβορί, γιατί έχουν μεγαλύτερο βάθος, ποιοτικότερες μονάδες και πιο δουλεμένο σύνολο σε βάθος διετίας. Εξαρχής ελάχιστοι έδιναν ελπίδες στην ομάδα του Χρήστου Σερέλη, όχι απλά για να κατακτήσει τον τίτλο, αλλά και για να πάρει κάποια νίκη.

Βέβαια, η εμφάνιση στον πρώτο τελικό του ΣΕΦ μας διέψευσε όλους, καθώς ο Παναθηναϊκός με μια διαιτησία 50-50 θα είχε φτάσει στο 0-1 και θα έβλεπε με διαφορετικό μάτι το σημερινό παιχνίδι. Το δεδομένο είναι πως εμφανίστηκε περισσότερο ανταγωνιστικός απ’ ότι θα περίμεναν οι αντίπαλοί του, πάλεψε και πήγε το ματς στο σουτ. Το κατάφερε χάρη στο πλάνο του Έλληνα προπονητή, κυρίως στην άμυνα, καθώς περιόρισε σημαντικά τον Ολυμπιακό.

Το πλάνο που λειτούργησε στο ΣΕΦ για τον Παναθηναϊκό και τα δεδομένα του Game 2 στο ΟΑΚΑ
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

22:05 - 06.06.2023

Το πλάνο που λειτούργησε στο ΣΕΦ για τον Παναθηναϊκό και τα δεδομένα του Game 2 στο ΟΑΚΑ

Το σχέδιο του Χρήστου Σερέλη, που δούλεψε σε μεγάλο βαθμό για τον Παναθηναϊκό, στον πρώτο τελικό με τον Ολυμπιακό και οι προσαρμογές που πρέπει να γίνουν ενόψει του δεύτερου αγώνα στο ΟΑΚΑ.

Πλέον, παίζει στο ΟΑΚΑ με τον κόσμο στο πλευρό του, ο οποίος μάλιστα αναμένεται να δώσει και δυναμικό παρών μετά από αρκετό καιρό. Παρότι αρκετοί αναθάρρησαν μετά την εικόνα του Τριφυλλιού στο ΣΕΦ, προσωπικά θεωρώ το αποψινό παιχνίδι πιο δύσκολο από αυτό της περασμένης Κυριακής. Και πιστεύω πως οι παγίδες που μπορεί να μην δουν οι «πράσινοι» είναι μεγάλες, με κίνδυνο να… γκρεμοτσακιστούν.

Όπως είχαν εξηγήσει πολύ σωστά οι Πάρις Λι και Ματέους Πονίτκα στο Sportal, ο Παναθηναϊκός πήγε στο Game 1 χωρίς να έχει να χάσει κάτι. Χωρίς άγχος δηλαδή και με τους πάντες να τον θεωρούν χαμένο από χέρι. Πλέον, αυτή η ψυχολογία έχει αλλάξει. Αρκετοί παίκτες πιστεύουν πως αδικήθηκαν στο ΣΕΦ, πως άξιζαν να κάνουν το 0-1. Οπότε μέσα στο ΟΑΚΑ, ίσως έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους, μεγαλύτερο «πρέπει» για τη νίκη και την ισοφάριση της σειράς. Και κάτω από -έστω και μικρή- πίεση το φετινό σύνολο, συνήθως δεν ανταποκρίνεται καλά.

Παράλληλα, ο ανώτερος -ούτως ή άλλως- Ολυμπιακός θα παρουσιαστεί, λογικά, πιο υποψιασμένος μετά το παραλίγο στραπάτσο του πρώτου τελικού και πιο συσπειρωμένος μετά και την απουσία του Κώστα Σλούκα. Γνωρίζοντας, μάλιστα, πως σε ενδεχόμενο 5ο παιχνίδι το γήπεδό τους θα είναι άδειο, θα θέλουν να «καθαρίσουν» νωρίς τη σειρά, όπως όλοι περίμεναν εξ αρχής.

Τιμωρία μίας αγωνιστικής του Ολυμπιακού για τα επεισόδια του πρώτου τελικού - Θα την εκτίσει σε πιθανό Game 5
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

15:27 - 08.06.2023

Τιμωρία μίας αγωνιστικής του Ολυμπιακού για τα επεισόδια του πρώτου τελικού - Θα την εκτίσει σε πιθανό Game 5

Ο Αθλητικός Δικαστής του ΕΣΑΚΕ επέβαλε ποινή αποκλεισμού μιας αγωνιστικής στον Ολυμπιακό, που θα την εκτίσει στον πέμπτο τελικό (αν υπάρξει) ή του χρόνου. Επίσης, επιβλήθηκε πρόστιμο 4.500 ευρώ για υβριστικά συνθήματα και ρίψεις αντικειμένων.

Υγ1. Για να απολαύσουμε το μπάσκετ και να το δούμε να κρίνεται μέσα στο παρκέ, πρέπει όλοι να στέκονται στο ύψος των περιστάσεων. Παράγοντες, προπονητές, παίκτες, διαιτητές, οπαδοί, όλοι. Και ίσως να πρέπει και οι τιμωρίες σε περιστατικά βίας στα γήπεδα να γίνουν πιο αυστηρές. Ώστε την επόμενη φορά οι ανεγκέφαλοι κάθε πλευράς να το σκεφτούν καλύτερα.