Το ταξίδι στη Γαλλία επιβεβαιώνει την πρώτη μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού AKTOR (vids+pics)
i

© Vaggelis Stolis

Το ταξίδι στη Γαλλία επιβεβαιώνει την πρώτη μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού AKTOR (vids+pics)

Ηλίας Λαλιώτης 10:56 - 14.12.2023 / Ανανεώθηκε: 12:14 - 14.12.2023

Ο Ηλίας Λαλιώτης ακολουθεί την αποστολή του Παναθηναϊκού AKTOR στη Λυών της Γαλλίας, εν όψει της αποψινής αναμέτρησης με τη Βιλερμπάν (14/12, 22:00) και καταγράφει κάποια σημαντικά συμπεράσματα.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR αναχώρησε το πρωί της Τετάρτης (13/12) από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» έχοντας στις... βαλίτσες του ένα μεγάλο ΠΡΕΠΕΙ. Η νίκη επί της Βιλερμπάν το βράδυ της Πέμπτης (14/12, 22:00) είναι ο μοναδικός σκοπός του Εργκίν Αταμάν και των παικτών του για τη 14η αγωνιστική της EuroLeague, αν θέλει να είναι σε τροχιά play off και να μην ψάχνει μεγάλες και πολλές υπερβάσεις στον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης.

Οι τρεις σερί ήττες από Παρτιζάν στο Βελιγράδι, Αναντολού Εφές στην Κωνσταντινούπολη και Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ έχουν φέρει το Τριφύλλι σε μια οριακή θέση. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει φυσικά τι θα γίνει μέχρι το τέλος. Αλλά βάσει του παρελθόντος και του τρόπου που εξελίσσεται η φετινή σεζόν για να είσαι έστω στην πρώτη δεκάδα στο τέλος της κανονικής περιόδου, χρειάζεται θεωρητικά τουλάχιστον 19 νίκες, ενώ για να εξασφαλίσεις θέση στα play offs, τουλάχιστον 20.

Οπότε μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου θα ήταν καλό για τους «πράσινους» να έχουν θετικό πρόσημο κι άρα 9 νίκες σε 17 αγώνες. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να κερδίσει τα 3 από τα 4 επόμενα ματς (Βιλερμπάν, Μονακό, Μιλάνο εκτός και Ερυθρό Αστέρα εντός). Όχι, βέβαια, πως με 8 νίκες στο τέλος του έτους θα είναι χαμένος από χέρι. Άλλωστε πολλά έχουν δει τα μάτια μας στη EuroLeague τα τελευταία χρόνια. Μιλάμε, όμως, για το καλύτερο δυνατό σενάριο με τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή στα χέρια μας.

Τη σπουδαιότητα της αναμέτρησης την έχουν αντιληφθεί άπαντες στον Παναθηναϊκό AKTOR. Αυτό, τουλάχιστον, καταλάβαινε εύκολα όποιος βρέθηκε κοντά στην ομάδα από το πρωί της Τετάρτης, όταν και ξεκίνησε από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» το ταξίδι προς τη Γαλλία, μέχρι και αργά το βράδυ στη Λυών, όταν επέστρεψε στο ξενοδοχείο από την προπόνηση στο Αστρομπάλ.

Από τις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν και των παικτών, μέχρι κάθε κουβέντα που έκανε οποιοδήποτε μέλος της ομάδας κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού, καταλάβαινες την προσήλωση που υπάρχει και την κατανόηση της κατάστασης. Ο αγώνας με τη Βιλερμπάν είναι τέτοιος που μόνο να... χάσει έχει ο Παναθηναϊκός. Η νίκη θα θεωρηθεί κάτι φυσιολογικό. Και αυτό είναι που κάνει το συγκεκριμένο ματς ακόμα πιο πονηρό και επικίνδυνο.

Η αλήθεια είναι, όμως, πως ανεξάρτητα από τον αγώνα στην LDLC Arena και την έκβασή του, το ταξίδι στη Γαλλία με τους «πράσινους» μου επιβεβαίωσε μια αίσθηση που υπήρχε έντονα στον... αέρα μετά τις τρεις σερί ήττες στην EuroLeague. Πως ο σύλλογος και ο ίδιος ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με τη φετινή του επένδυση έχουν ήδη πετύχει την πρώτη μεγάλη τους νίκη. Και δεν είναι σε αγωνιστικό επίπεδο. Αυτή δεν είναι άλλη από το δέσιμο που έχει ήδη ο κόσμος με την ομάδα.

Κάτι παραπάνω από 100 φίλαθλοι του Παναθηναϊκού AKTOR βρέθηκαν για μια ακόμα φορά σε εκτός έδρας παιχνίδι, χάρη στη συνεργασία με την Aktina Travel Group. Το τσάρτερ της αποστολής γέμισε με οπαδούς της ομάδας και η ατμόσφαιρα ήταν ιδανική. Κανείς δεν έδειξε προβληματισμένος για τις τρεις σερί ήττες και τη βαθμολογική πτώση το τελευταίο διάστημα. Άπαντες -και από την πλευρά του κόσμου- έχουν καταλάβει την κρισιμότητα της αναμέτρησης, αλλά δεν δείχνουν και να... σκάνε. Όχι γιατί είναι αδιάφοροι. Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει και το αποδεικνύουν ακολουθώντας την αγαπημένη ομάδα τους σε κάθε πιθανό και απίθανο μέρος. Έχουν όμως πίστη σε αυτό που χτίζεται. Έχουν πιστεί από τις δυνατότητες που υπάρχουν και αυτό τους αρκεί. Βλέπουν, πως ακόμα και με στραβοπατήματα ο Παναθηναϊκός βρίσκεται ξανά στον σωστό δρόμο. Σε όλα τα επίπεδα. Κι αυτό -προς το παρόν- τους αρκεί.

Το έβλεπες από τη λαχτάρα των μικρών (και... μεγάλων) παιδιών να βγάλουν μια φωτογραφία με τα ινδάλματά τους, από την πολιορκία στον Εργκίν Αταμάν κατά την άφιξη στη Λυών, από τις κουβέντες μεταξύ τους. Αυτό είναι ένα κέρδος πολύ μεγαλύτερο από αυτό που θα σου φέρει προσωρινά μια νίκη. Αν φυσικά συνδυαστούν ακόμα το καλύτερο για τον Τούρκο τεχνικό και τους παίκτες του.

ΥΓ. Ο Εργκίν Αταμάν έχει διαγνώσει το πρόβλημα των τελευταίων αγώνων. Το έδειξε με τις δηλώσεις του κατά την αναχώρησε, όταν στάθηκε με νόημα στη διαχείριση των τελευταίων λεπτών. Καλό θα είναι, βέβαια, απέναντι στη Βιλερμπάν να έχει «καθαρίσει» το ματς πριν από τα τελευταία λεπτά.

🔴Sportal Euroleague Show με Βιλερμπάν - Παναθηναϊκός και τις μάχες του Big 4 στην Ευρώπη

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!