Γερμανός βουλευτής απαιτεί την απέλαση του Μαζραουί που στήριξε δημόσια την Παλαιστίνη - Η θέση της Μπάγερν Μονάχου

Νουσαΐρ Μαζράουι

i

©Printscreen

Γερμανός βουλευτής απαιτεί την απέλαση του Μαζραουί που στήριξε δημόσια την Παλαιστίνη - Η θέση της Μπάγερν Μονάχου

Κώστας Τσιακλής 17:37 - 16.10.2023 / Ανανεώθηκε: 18:24 - 16.10.2023

Ο βουλευτής, Γιοχάνες Στάινινγκερ, ζητά την απέλαση του αμυντικού της Μπάγερν Μονάχου, Νουσαΐρ Μαζράουι, που στήριξε δημόσια την Παλαιστίνη.

Σε μπελάδες φαίνεται να μπαίνει ο ακραίος αμυντικός της Μπάγερν Μονάχου, Νουσαΐρ Μαζράουι, ο οποίος είχε δείξει μέσω των social media τη στήριξη του προς την Παλαιστίνη. Αυτό γιατί ένας Γερμανός βουλευτής καλεί τους «Βαυαρούς» να τον διώξουν από το σύλλογο.

Ο Μαζραουί είχε κοινοποιήσει βίντεο στο instagram και έδειχνε τη στήριξη του στην Παλαιστίνη, η οποία όπως είναι γνωστό βρίσκεται σε πόλεμο με το Ισραήλ. Μάλιστα μέσα από το σχετικό βίντεο ακουγόταν και μια φωνή που έλεγε: «Θεέ, βοήθησε τους καταπιεσμένους αδελφούς μας στην Παλαιστίνη να πετύχουν τη νίκη. Είθε ο Θεός να δώσει έλεος στους νεκρούς, ο Θεός να θεραπεύσει τους τραυματίες του».

Αυτό το ποστάρισμα προκάλεσε αντιδράσεις τόσο από τη γερμανική εφημερίδα Bild όσο και από έναν βουλευτή της χώρας. Από τη μια η γνωστή εφημερίδα τον χαρακτηρίζει ως υποστηρικτή της τρομοκρατίας ενώ ο Γιοχάνες Στάινινγκερ, του συντηρητικού κόμματος CDU ζητά την αποδέσμευση του από τη Μπάγερν Μονάχου αλλά και την απέλαση του από τη Γερμανία!

«Η ομάδα του Κερτ Λαντάουερ (πρόεδρος της ομάδας του Μονάχου κατά τη διάρκεια του ναζιστικού καθεστώτος), την οποία οι Ναζί αποκαλούσαν «λέσχη των Εβραίων», δεν πρέπει να το επιτρέπει αυτό. Αγαπητή Μπάγερν, διώξτε τον αμέσως. Επιπλέον, πρέπει να χρησιμοποιηθούν όλα τα κρατικά μέσα για την απέλασή του από τη Γερμανία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στάινινγκερ.

Ο Μαζραουί πάντως αντέδρασε και απάντησε με τα εξής λόγια: «Το θέμα είναι ότι αγωνίζομαι για την ειρήνη και τη δικαιοσύνη σε αυτόν τον κόσμο. Αυτό σημαίνει ότι θα είμαι πάντα ενάντια σε κάθε είδους τρομοκρατία, μίσος και βία. Δεν καταλαβαίνω γιατί οι άνθρωποι σκέφτονται το αντίθετο από εμένα και γιατί συσχετίζομαι με ομάδες που καθοδηγούνται από το μίσος. Κάθε μέρα αθώοι άνθρωποι πεθαίνουν από αυτή την τρομερή σύγκρουση που είναι εκτός ελέγχου. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι ποτέ δεν ήταν πρόθεσή μου, συνειδητά ή ασυνείδητα, να προσβάλω ή να πληγώσω κανέναν».

Η Μπάγερν Μονάχου πήρε θέση για το ζήτημα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στο ρόστερ των «Βαυαρών» βρίσκεται και ο Ισραηλινός τερματοφύλακας, Ντάνιελ Πέρετς, που αποκτήθηκε αυτό το καλοκαίρι.

Πηγές της Μπάγερν, λοιπόν, ανέφεραν: «Η Μπάγερν Μονάχου επικοινώνησε άμεσα με τον Μαζράουι, έπειτα από τις αναρτήσεις που δημοσίευσε. Ο παίκτης βρίσκεται στην Αφρική με την εθνική ομάδα του Μαρόκου. Αφού επιστρέψει από το διεθνές διάλειμμα, θα υπάρξει συνομιλία μεταξύ αυτού και της διοίκησης. Όλοι, κάθε υπάλληλος και παίκτης, γνωρίζουν ποιες είναι οι αξίες της Μπάγερν. Το εκφράσαμε δημόσια και ξεκάθαρα μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Ισραήλ.

Αιγύπτιος κολυμβητής δεν πανηγύρισε τη νίκη του δείχνοντας αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης (vid)
ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

16:08 - 16.10.2023

Αιγύπτιος κολυμβητής δεν πανηγύρισε τη νίκη του δείχνοντας αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης (vid)

Ο Αμπντελραχμάν Σαμέχ έδειξε την αλληλεγγύη του στον λαό της Παλαιστίνης και δεν πανηγύρισε τη νίκη του στα 50 μέτρα πεταλούδα στο παγκόσμιο κύπελλο κολύμβησης που έγινε στο ΟΑΚΑ.

Νοιαζόμαστε για τους φίλους μας και στεκόμαστε στο πλευρό τους. Ταυτόχρονα, ελπίζουμε για συνύπαρξη και ειρήνη για όλους τους ανθρώπους στη Μέση Ανατολή. Να θυμίσουμε ότι ο Μαζράουι δημοσίευσε μια συγγνώμη στην οποία έγραψε ότι "Πάντα θα εργάζομαι για την ειρήνη και τη δικαιοσύνη στον κόσμο. Θα είμαι πάντα αντίθετος σε κάθε είδους τρομοκρατία και βία"».