Αυτά είναι τα αυτοκίνητα που προτιμούν οι γυναίκες: Ποια μοντέλα ψήφισαν ως καλύτερα της χρονιάς, παγκοσμίως
i

© WWCOTY

Αυτά είναι τα αυτοκίνητα που προτιμούν οι γυναίκες: Ποια μοντέλα ψήφισαν ως καλύτερα της χρονιάς, παγκοσμίως

Δημήτρης Μπαλής 15:55 - 21.02.2023 / Ανανεώθηκε: 15:55 - 21.02.2023

Οι νικητές του Women's World Car of the Year, ανά κατηγορία, για το 2023

Για 13η χρονιά – ελπίζουμε όχι γρουσούζικη- το WWCOTY (Women's World Car of the Year), μια ομάδα 63 γυναικών δημοσιογράφων αυτοκινήτου, από 45 χώρες σε πέντε ηπείρους, ανακοίνωσε ποια είναι τα μοντέλα που πρώτευσαν ανά κατηγορία. Αυτά τα οχήματα επιλέχθηκαν με βάση την ασφάλεια, την οδήγηση, την άνεση, την τεχνολογία, τη σχεδίαση, την απόδοση, τον αντίκτυπο στο περιβάλλον και τη σχέση ποιότητας/τιμής. 

Η πρόκληση που αντιμετώπισαν φέτος οι γυναίκες εκλέκτορες ήταν ακόμη μεγαλύτερη από τα προηγούμενα χρόνια, λόγω της εξαιρετικής ποιότητας όλων των υποψηφίων μοντέλων. Καμία ψήφος δεν δόθηκε τυχαία. Όλα τα μοντέλα υποβλήθηκαν σε απαιτητικές δοκιμές οδήγησης, λεπτομερείς αναλύσεις και προσεκτικές συγκριτικές αξιολογήσεις. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, η διαδικασία ψηφοφορίας ελέγχθηκε από τη Grant Thornton, εκπρόσωποι της οποίας συμμετείχαν στον έλεγχο των ψήφων από την ίδρυση του Παγκόσμιου Αυτοκινήτου της Χρονιάς για γυναίκες. 

Αυτά τα 6 μοντέλα που πρώτευσαν στην κατηγορία του, θα περάσουν στον τελικό γύρο των κριτών ώστε να καθοριστεί ο μεγάλος νικητής του κορυφαίου βραβείου του WWCOTY. Ο νικητής του World Car of Women's World Car of the Year θα ανακοινωθεί στο κανάλι YouTube Women's World Car of the Year στις 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Τα μοντέλα που πρώτευσαν ανά κατηγορία 

Καλύτερο αστικό μοντέλο: Kia Niro 
Καλύτερο οικογενειακό SUV: Jeep Avenger 
Καλύτερο μεγάλο αυτοκίνητο: Citroen C5 X 
Καλύτερο μεγάλο SUV: Nissan X-Trail 
Καλύτερες επιδόσεις: Audi RS 3 
Καλύτερο 4×4 & Pick-up: Ford Ranger

Τα σχόλια των εκλεκτόρων που συνοδεύουν τις επιλογές των μοντέλων: 
 

Kia Niro. Είναι ευρύχωρο, πρακτικό, ασφαλές, εύκολο στην οδήγηση, με πολλά διαθέσιμα συστήματα κίνησης φιλικά προς το περιβάλλον (HEV – ήπια υβριδικό, PHEV – Plug-in υβριδικό και BEV – αμιγώς ηλεκτρικό) και πολύ χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

Jeep Avenger. Το πρώτο 100% ηλεκτρικό Jeep έχει πολύ επιτυχημένη σχεδίαση και εξαιρετική ικανότητα εκτός δρόμου παρά το γεγονός ότι είναι προσθιοκίνητο.

Citroen C5 X. Προσφέρει εξαιρετική άνεση, πολύ καλή ευρυχωρία και πολύ ελκυστικό σχεδιασμό. Διατίθεται με βενζινοκινητήρες και plug-in υβριδικούς κινητήρες.

Nissan X-Trail. Πρόκειται για ένα μεγάλο SUV με άφθονο εσωτερικό χώρο και δυνατότητα επιλογής επτά θέσεων. Είναι αποδοτικό σε δύσκολα εδάφη και προσφέρεται με την τεχνολογία e-power της Nissan, μια υβριδική λύση στην οποία ο ηλεκτροκινητήρας είναι ο μόνος κινητήρας που λειτουργεί ως σύστημα πρόωσης χάρη στην ενέργεια που παρέχει ένας βενζινοκινητήρας στη μπαταρία.

Ford Ranger. Είναι ένα αξιόπιστο, κομψό και χαρισματικό pick-up. Κινείται με ευκολία σε οποιοδήποτε έδαφος. Είναι τόσο αποτελεσματικό όσο ένα off-roader, αλλά πιο πρακτικό χάρη στο καρότσα του.

Audi RS 3. Ένα πολύ σπορ μοντέλο που ενσωματώνει όλη την τεχνολογία που έχει αναπτύξει η Audi στους αγώνες πίστας.