Η Ferrari θα εμφανιστεί με νέα χρώματα στο Μαϊάμι

Κάρλος Σάινθ

i

©Scuderia Ferrari

Η Ferrari θα εμφανιστεί με νέα χρώματα στο Μαϊάμι

Άγγελος Φραγκισκάτος 19:33 - 26.04.2024 / Ανανεώθηκε: 19:34 - 26.04.2024

Η Ferrari αναμένεται να αγωνιστεί με μία πολύ διαφορετική εμφάνιση στον πρώτο φετινό αγώνα της Formula 1 στις ΗΠΑ.

Η Ferrari ανακοίνωσε ότι πρόκειται να αγωνιστεί με μια ειδική απόχρωση για το επερχόμενο γκραν πρι της Formula 1, το GP του Μαϊάμι.

Η σχεδιαστική αλλαγή θα είναι μοναδική και θα περιλαμβάνει δύο ιστορικές αποχρώσεις του μπλε – Azzurro La Plata και Azzurro Dino – και θα σηματοδοτήσει την 70ή επέτειο από την παρουσία της Ferrari στη Βόρεια Αμερική.

Το σχέδιο έχει ιστορία καθώς το εμβληματικό Rosso Corsa, το κόκκινο συνώνυμο των ιταλικών αγωνιστικών αυτοκινήτων από τη δεκαετία του 1920, αντικαταστάθηκε από το λευκό και μπλε χρώμα των ΗΠΑ στους δύο τελευταίους αγώνες της σεζόν της Formula 1 του 1964, ένας συνδυασμός που χρησιμοποιήθηκε επίσης σε αγωνιστικά αυτοκίνητα Ferrari από την North American Racing Team (N.A.R.T.).

Το Azzurro La Plata – μια πιο ανοιχτή απόχρωση του μπλε που λειτουργεί ως το εθνικό χρώμα αγώνων της Αργεντινής – απηχεί το χρώμα που φορούσε ο θρυλικός οδηγός Αλμπέρτο Ασκάρι κατά τις πιο επιτυχημένες σεζόν του στη Formula 1 καθώς έγινε ο πρώτος παγκόσμιος πρωταθλητής της Ferrari, κερδίζοντας τον τίτλο το 1952 και 1953. Ο Ιταλός συνήθως φορούσε μια μπλε στολή συνοδευόμενη από ένα ασορτί κράνος, το οποίο θεωρούσε γούρι του.

Το ίδιο χρώμα παρατηρήθηκε επίσης στις στολές των οδηγών της Ferrari τη δεκαετία του 1960, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των Τζον Σέρτις, Λορέντζο Μπαντίνι, Λουντοβίκο Σκαρφιόττι και Κρις Άμον.

Η αγωνιστική στολή του Νίκι Λάουντα κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας χρονιάς του με τη Ferrari ήταν επίσης σε αυτήν την απόχρωση του μπλε, όπως και τα μπλουζάκια που φορούσαν οι εργαζόμενοι στο Μαρανέλο.

Το Azzurro Dino, το άλλο χρώμα που θα έχει η ομάδα στο Μαϊάμι, είναι μια βαθύτερη απόχρωση που επίσης προτιμήθηκε από αρκετούς οδηγούς στο παρελθόν. Ο Κλέι Ρεγκατσόνι ήταν ο πιο πρόσφατος που το φόρεσε το 1974 και, από εκείνο το σημείο και μετά, οι στολές των οδηγών μετατράπηκαν από το μπλε στο γνώριμο πλέον κόκκινο, με περιστασιακές αλλαγές σε λευκό.

Η ιταλική ομάδα επιβεβαίωσε πως οι μπλε πινελιές θα εμφανιστούν αποκλειστικά και μόνο στο γκραν πρι του Μαϊάμι, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 3-5 Μαΐου. H αποκάλυψη του χρωματισμού της SF-24 για τον αγώνα στη Φλόριντα θα γίνει την 1η Μαΐου.

Tags: