Λεκλέρ: «Έχουμε μια πολύ καλή θέση για να ξεκινήσουμε τον αγώνα μας την Κυριακή»

Σαρλ Λεκλέρ

i

©Ferrari

Λεκλέρ: «Έχουμε μια πολύ καλή θέση για να ξεκινήσουμε τον αγώνα μας την Κυριακή»

Άγγελος Φραγκισκάτος 21:30 - 28.07.2023 / Ανανεώθηκε: 04:05 - 29.07.2023

Ο Σαρλ Λεκλέρ εμφανίστηκε χαρούμενος με το αποτέλεσμά του στις κατατακτήριες δοκιμές του βελγικού γκραν πρι.

Ο Σαρλ Λεκλέρ και η Ferrari επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα μετά από πολύ καιρό. Συγκεκριμένα ο Μονεγάσκος οδηγός κατετάγη στη δεύτερη θέση των κατατακτήριων δοκιμών του βελγικού γκραν πρι, πίσω μόνο από τον πρώτο Μαξ Φερστάπεν. 

Ωστόσο ο Λεκλέρ θα εκκινήσει από την πρώτη θέση στη σχάρα εκκίνησης του αγώνα της Κυριακής (30/7), καθώς ο Φερστάπεν τιμωρήθηκε με ποινή πέντε θέσεων, λόγω της αλλαγής του κιβωτίου ταχυτήτων. 

Μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών, ο οδηγός της Ferrari μίλησε για την επίδοσή του: «Δεν ήταν κακές κατατακτήριες για εμάς. Σε τέτοιες δύσκολες συνθήκες όπως σήμερα είναι δύσκολο να τα κάνεις όλα σωστά. Δούλεψα πολύ το ρυθμό μου σε παραπλήσιες συνθήκες πρόσφατα γιατί μέχρι πριν λίγο καιρό δυσκολευόμουν. Φαίνεται πως απέδωσε η δουλειά. Στον τελευταίο γύρο βγήκαμε στην πίστα λίγο νωρίς. Σίγουρα η pole δεν ήταν στο χέρι μας, ο Μαξ ήταν πολύ πιο γρήγορος. Όμως θα μπορούσαμε να είμαστε πιο κοντά του. Βέβαια, έχουμε μια πολύ καλή θέση για να ξεκινήσουμε τον αγώνα μας την Κυριακή. Θα δούμε τι θα γίνει». 

Σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στις κατατακτήριες δοκιμές, ο Μονεγάσκος πιλότος είπε: «Ήταν πολύ δύσκολες οι συνθήκες. Ο Κέβιν χτύπησε στον τοίχο και δεν με άφησε να κάνω χρόνο. Στο τέλος του Q2 είχα μεγάλη πίεση να κάνω έναν καλό γύρο. Ευτυχώς όμως πήγαν όλα καλά. Είμαι χαρούμενος, αλλά έχουμε πολύ δρόμο για να φτάσουμε τη Red Bull».

Ποινή για τον Μάγκνουσεν - Την γλίτωσαν οι Χάμιλτον και Άλμπον
FORMULA 1

23:05 - 28.07.2023

Ποινή για τον Μάγκνουσεν - Την γλίτωσαν οι Χάμιλτον και Άλμπον

Οι αγωνοδίκες μετά την ολοκλήρωση των κατατακτήριων δοκιμών του βελγικού γκραν πρι είχαν πολύ δουλειά, καθώς τιμώρησαν τον Κέβιν Μάγκνουσεν της Haas με ποινή τριών θέσεων στον αγώνα της Κυριακής (30/7), ενώ οι Λιούις Χάμιλτον και Άλεξ Άλμπον την γλίτωσαν.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο της βροχής στον αγώνα της Κυριακής (30/7), ο Λεκλέρ ανέφερε: «Το ελπίζω».