Φερστάπεν: «Ξέρουμε πως έχουμε γρήγορο μονοθέσιο και ευτυχώς το δείξαμε ξανά παρά τις δύσκολες συνθήκες»

Μαξ Φερστάπεν

i

©Red Bull

Φερστάπεν: «Ξέρουμε πως έχουμε γρήγορο μονοθέσιο και ευτυχώς το δείξαμε ξανά παρά τις δύσκολες συνθήκες»

Άγγελος Φραγκισκάτος 21:00 - 28.07.2023 / Ανανεώθηκε: 03:30 - 29.07.2023

Ο Μαξ Φερστάπεν εμφανίστηκε ικανοποιημένος με την επίδοσή του στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου (28/7) στο βελγικό γκραν πρι.

Ο Μαξ Φερστάπεν τελικά κατάφερε και πάλι να είναι ο ταχύτερος με 0,8 δευτ. διαφορά από τον Σαρλ Λεκλέρ της Ferrari, όμως ο Ολλανδός, δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής δεν θα είναι στην πολ ποζίσιον, αλλά ο Μονεγάσκος. 

Κι αυτό επειδή ο Φερστάπεν πήρε ποινή 5 θέσεων επειδή οι μηχανικοί του άλλαξαν κιβώτιο ταχυτήτων στη Red Bull, με συνέπεια να ξεκινήσει 6ος τον Κυριακή (30/7) το γκραν πρι.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο Φερστάπεν μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, λέγοντας : «Ήταν μικρές οι διαφορές και οι συνθήκες πολύ δύσκολες. Η πίστα στέγνωνε γρήγορα και στον τελευταίο μου γύρο στο Q2 δεν είχα την αυτοπεποίθηση να πιέσω περισσότερο και ήμουν τυχερός που ήμουν δέκατος. Στο Q3 έχει δύο σετ ελαστικών, ξέρεις πως μπορείς να πιέσεις λίγο περισσότερο, να πάρεις περισσότερα ρίσκα. Αυτό έκανα στον τελευταίο γύρο. Είναι πολύ σημαντική η pole, ξέρω πως θα χάσω θέσεις στο grid με την ποινή αλλά αυτό ήταν το καλύτερο που μπορούσα να κάνω σήμερα». 

«Στον δεύτερο τομέα της πίστας υπήρχαν ακόμα νωπά σημεία. Υπήρχε μόνο μία στεγνή γραμμή και κάποιες στροφές έπρεπε να ακολουθήσεις εναλλακτική γραμμή. Είχε σημασία να νιώσω αυτοπεποίθηση και να τα παίξω όλα για όλα στην τελευταία προσπάθεια για να βρω περισσότερο χρόνο. Ξέρουμε πως έχουμε γρήγορο αυτοκίνητο και ευτυχώς το δείξαμε ξανά παρά τις δύσκολες συνθήκες».

Ποινή για τον Μάγκνουσεν - Την γλίτωσαν οι Χάμιλτον και Άλμπον
FORMULA 1

23:05 - 28.07.2023

Ποινή για τον Μάγκνουσεν - Την γλίτωσαν οι Χάμιλτον και Άλμπον

Οι αγωνοδίκες μετά την ολοκλήρωση των κατατακτήριων δοκιμών του βελγικού γκραν πρι είχαν πολύ δουλειά, καθώς τιμώρησαν τον Κέβιν Μάγκνουσεν της Haas με ποινή τριών θέσεων στον αγώνα της Κυριακής (30/7), ενώ οι Λιούις Χάμιλτον και Άλεξ Άλμπον την γλίτωσαν.

Στη συνέχεια ο Ολλανδός αναφέρθηκε στο γεγονός ότι πέρσι εκκίνησε 14ος, αλλά δεν παρέλειψε και την κατάσταση των καιρικών συνθηκών: «Πέρυσι είχα μεγαλύτερη ποινή στην εκκίνηση αλλά και πάλι, κέρδισα τον αγώνα. Αυτός είναι ο στόχος για την Κυριακή αλλά ας δούμε πρώτα τι θα κάνει ο καιρός αύριο και τι είδους αγώνα θα έχουμε».