Ο Βινιάλες πήρε την πολ ποζίσιον στη Βαλένθια, στο πλεονέκτημα ο Μπανάια

Μάβερικ Βινιάλες

i

©Aprilia

Ο Βινιάλες πήρε την πολ ποζίσιον στη Βαλένθια, στο πλεονέκτημα ο Μπανάια

Άγγελος Φραγκισκάτος 14:00 - 25.11.2023 / Ανανεώθηκε: 17:51 - 27.11.2023

Ο Μάβερικ Βινιάλες «διέλυσε» τα χρονόμετρα και πήρε την τελευταία πολ ποζίσιον για φέτος στη Βαλένθια. Ο Πέκο Μπανάια βρέθηκε στη 2η θέση, ενώ ο Χόρχε Μάρτιν στην 6η.

Οι τελευταίες κατατακτήριες δοκιμές για φέτος στη Βαλένθια είχαν ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μάβερικ Βινιάλες της Aprilia. Ωστόσο το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στους δύο διεκδικητές του τίτλου, με τον Πέκο Μπανάια να είναι στη 2η θέση, παρά το γεγονός ότι χρειάστηκε να περάσει από το Q1. 

Στην 3η θέση ο Ζοάν Ζαρκό της Pramac Ducati, ενώ ο ομόσταβλός του, Χόρχε Μάρτιν θα εκκινήσει από την 6η θέση στον Αγώνα Σπριντ που ακολουθεί και τον κύριο αγώνα της Κυριακής. 

Το πρώτος σκέλος των κατατακτήριων της Βαλένθια ήταν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα που έχουν διεξαχθεί φέτος, καθώς σε αυτό συμμετείχε και ένας εκ των διεκδικητών του πρωταθλήματος, Πέκο Μπανάια. Μαζί με τον Ιταλό της εργοστασιακής Ducati ήταν οι Φάμπιο Κουαρταραρό με τη Yamaha, Aλεξ Μάρκεθ, Ενέα Μπαστιανίνι και Λούκα Μαρίνι. 

Ο Άλεξ Μάρκεθ με τη πρώτη του προσπάθεια ανέβηκε στη κορυφή των χρόνων, μπροστά από τον Μπανάια για μόλις 15 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Ο Αουγκούστο Φερνάντεθ της GasGas ήταν εντυπωσιακός, καθώς «σκαρφάλωσε» στη 3η θέση της κατάταξης.  

Για τη δεύτερη γρήγορη προσπάθεια, ο Μπανάια έβαλε δεύτερο φρέσκο μαλακό πίσω ελαστικό και βελτίωσε το χρόνο του, όπως έκανε και ο αναβάτης της Gresini Ducati. 

Ο Μπανάια όμως ανέβηκε πρώτος στη κατάταξη, κάνοντας μάλιστα και ρεκόρ πίστας.  Η δεύτερη θέση πήγε στον Άλεξ Μάρκεθ, παρά την εξαιρετική προσπάθεια του Αουγκούστο Φερνάντεθ, ο οποίος έμεινε για μόλις 37 χιλιοστά πίσω από τον Ισπανό. 

Το δεύτερο και αποφασιστικής σημασίας σκέλος των κατατακτήριων ξεκίνησε με τον Μπραντ Μπίντερ της ΚΤΜ να σημειώνει τον πρώτο χρόνο. Ωστόσο οι διαφορές των αναβατών ήταν πολύ μικρές, με τον Χόρχε Μάρτιν να είναι στη 2η θέση και την έτερη KTM του Τζακ Μίλερ να ακολουθεί στη 3η. Ο Μπανάια στη πρώτη χρονομετρημένη του προσπάθεια βρέθηκε στην 11η θέση. 

Οι αναβάτες επέστρεψαν στα γκαράζ τους, μπήκαν για να βάλουν φρέσκα ελαστικά και ξαναβγήκαν στην πίστα για τους γύρους που θα έκριναν πολλά για τη συνέχεια του τριημέρου. 

Αυτός που δικαιώθηκε ήταν ο Μπανάια, ο οποίος βελτίωσε ακόμα περισσότερο τον χρόνο του, φέρνοντάς τον στη πρώτη θέση. Πίσω από τον Ιταλό υπήρχαν επικές «μάχες», όμως ένας κατάφερε να ρίξει τον αναβάτη της εργοστασιακής Ducati από τη κορυφή και αυτός δεν ήταν άλλος από τον εντυπωσιακό Μάβερικ Βινιάλες

Ο Ισπανός της Aprilia διέλυσε τα χρονόμετρα και με το 1:29 κατέκτησε την πολ ποζίσιον. Την ίδια ώρα ο Μάρτιν είχε μία έντονη «μάχη» με τον Μαρκ Μάρκεθ, ο οποίος αργότερα έπεσε. Στη 2η θέση ήταν ο Μπανάια, ενώ ο Ζοάν Ζαρκό στο τελευταίο του τριήμερο με την Pramac Ducati βρέθηκε στη 3η θέση της τελικής κατάταξης.

Ακολούθησαν οι Τζακ Μίλερ (KTM), Μπραντ Μπίντερ (KTM), Χόρχε Μάρτιν (Pramac Ducati), Μάρκο Μπετζέκι (Mooney VR46), Άλεξ Μάρκεθ (Gresini Ducati), Μαρκ Μάρκεθ (Repsol Honda), Ραούλ Φερνάντεθ (RNF), Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιo (Gresini Ducati) και Αλέις Εσπαργκαρό (Aprilia).

O Αγώνας Σπριντ της φετινής σεζόν του MotoGP στη Βαλένθια είναι προγραμματισμένος για τις 16:00 ώρα Ελλάδας. 

Tags: