Στη κορυφή των πρώτων δοκιμών της Βαλένθια ο Ζαρκό, μπροστά ο Μάρτιν από τον Μπανάια

Ζοάν Ζαρκό

i

©Red Bull

Στη κορυφή των πρώτων δοκιμών της Βαλένθια ο Ζαρκό, μπροστά ο Μάρτιν από τον Μπανάια

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:19 - 24.11.2023 / Ανανεώθηκε: 20:14 - 24.11.2023

Ο Ζοάν Ζαρκό της Pramac Ducati σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά της Βαλένθια. Ο ομόσταβλος του Γάλλου, Χόρχε Μάρτιν κατάφερε να τερματίσει πάνω από τον Πέκο Μπανάια στη «μάχη» για τον τίτλο.

Η αγωνιστική δράση του MotoGP, του τελευταίου αγωνιστικού τριημέρου για φέτος διεξάγεται στη Βαλένθια και την πίστα  του Ricardo Tormo. 

Ωστόσο το συγκεκριμένο τριήμερο είναι σημαντικό για δύο αναβάτες και τις ομάδες τους, καθώς το απόγευμα της Κυριακής (26/11) ένας από τους δύο θα στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής για το 2023. 

Ο λόγος για τους Πέκο Μπάνάια και Χόρχε Μάρτιν, οι οποίοι αμφότεροι διεκδικούν τον τίτλο για φέτος. Όμως ταχύτερος στα πρώτα δοκιμαστικά ήταν ο Ζοάν Ζαρκό της Pramac Ducati, μπροστά από τον Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο της Gresini Ducati, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα πανηγύρισε την παρθενική του νίκη σε αγώνα MotoGP στο Κατάρ.  

Ο Χόρχε Μάρτιν με την Pramac Ducati ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο το τριήμερο σε σχέση με τον Μπανάια, καθώς τερμάτισε στη 3η θέση της τελικής κατάταξης.  

Ο Μάρκο Μπετζέκι της VR46 Ducati ήταν στην 4η θέση, ενώ ο Μάβερικ Βινιάλες συμπλήρωσε την τελική πεντάδα. Ο Ισπανός ήταν ο ταχύτερος αναβάτης της Aprilia για τη διαδικασία. 

Στην 6η θέση βρέθηκε ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2021, Φάμπιο Κουαρταραρό της Yamaha, μπροστά από τον Μαρκ Μάρκεθ της Repsol Honda.   

Την τελική δεκάδα συμπλήρωσαν οι Αουγκούστο Φερνάντεζ (GasGas), Ενέα Μπαστιανίνι (Ducati) και Άλεξ Μάρκεθ (Gresini Ducati).

Ο Πέκο Μπανάια ξεκίνησε για άλλη μια φορά πιο πίσω την Παρασκευή, με τον Ιταλό της εργοστασιακής Duacti να είναι 22ος πριν τις τελικές επιθέσεις, οι οποίες τον έφεραν στη 13η θέση, χωρίς όμως να βάλει καινούριο μαλακό ελαστικό. 

Η δράση στο MotoGP συνεχίζεται στις 16:00 ώρα Ελλάδας με τη δεύτερη περίοδο δοκιμών του GP της Βαλένθια. 

Tags: