Πρώτος ο Βινιάλες στα δεύτερα δοκιμαστικά της Βαλένθια με ρεκόρ πίστας, εκτός δεκάδας ο Μπανάια

Μάβερικ Βινιάλες

i

©Aprilia

Πρώτος ο Βινιάλες στα δεύτερα δοκιμαστικά της Βαλένθια με ρεκόρ πίστας, εκτός δεκάδας ο Μπανάια

Άγγελος Φραγκισκάτος 19:42 - 24.11.2023 / Ανανεώθηκε: 19:48 - 24.11.2023

Ο Μάβερικ Βινιάλες σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην δεύτερη περίοδο του MotoGP στη Βαλένθια, με τον Πέκο Μπανάια να μένει εκτός δεκάδας.

Η πρώτη ημέρα ελεύθερων δοκιμών στη Βαλένθια είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα πάνω στους δύο διεκδικητές του φετινού τίτλου, Χόρχε Μάρτιν και Πέκο Μπανάια.    

Ταχύτερος στα δεύτερα ελεύθερα δοκιμαστικά ήταν ο Μάβερικ Βινιάλες με την Aprilia, ο οποίος σημείωσε το 1:29,142, που αποτελεί νέο ρεκόρ πίστας. 

Στην 2η θέση βρέθηκε ο Χόρχε Μάρτιν της Pramac Ducati, με τον Ισπανό να απέχει μόλις ένα δέκατο του δευτερολέπτου από τη κορυφή. Ο Μάρτιν έδειξε στη πρώτη ημέρα δοκιμών της Βαλένθια πως έχει την ταχύτητα να πρωταγωνιστήσει για το υπόλοιπο τριήμερο. 

Τρίτος κατετάγη ο ομόσταβλος του Μάρτιν, Ζοάν Ζαρκό, ο οποίος στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές είχε σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο. 

Ο αναγεννημένος Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο της Gresini Ducati εντυπωσίασε για ακόμη μία φορά και ολοκλήρωσε την παρουσία του στη διαδικασία, όντας τέταρτος. 

Ο Μάρκο Μπετζέκι της VR46 Ducati παρά τη πτώση που είχε βρέθηκε στη 5η θέση της τελικής κατάταξης, έχοντας διαφορά 0,254 δευτερόλεπτα από τον Βινιάλες

Στην 6η θέση ήταν ο Μπραντ Μπίντερ της KTM, μπροστά από τον Μαρκ Μάρκεθ, στον τελευταίο αγώνα του με τη Repsol Honda. 

Ο Ραούλ Φερνάντεθ με τη δορυφορική Aprilia έκανε και πάλι την έκπληξη, τερματίζοντας στην 8η θέση των χρόνων. Την τελική δεκάδα συμπλήρωσαν οι Τζακ Μίλερ της KTM και Αλέις Εσπαργκαρό της Aprilia

Ο Πέκο Μπανάια με την εργοστασιακή Duacti δεν κατάφερε να σημειώσει έναν ανταγωνιστικό χρόνο, με κίτρινες σημαίες στο τέλος της διαδικασίας να διακόπτουν απότομα την προσπάθειά του. Κάπως έτσι ο Ιταλός αναβάτης βρέθηκε στη 15η θέση. 

Η δράση του MotoGP συνεχίζεται το Σάββατο (25/11) με τις κατατακτήριες δοκιμές, που είναι προγραμματισμένες για τις 11:50 ώρα Ελλάδας. 

Tags: