Ο Μάρτιν νίκησε στον Αγώνα Σπριντ του Κατάρ και «βλέπει» τίτλο

Χόρχε Μάρτιν

i

©Red Bull

Ο Μάρτιν νίκησε στον Αγώνα Σπριντ του Κατάρ και «βλέπει» τίτλο

Άγγελος Φραγκισκάτος 20:00 - 18.11.2023 / Ανανεώθηκε: 20:28 - 04.12.2023

Ο Χόρχε Μάρτιν έκανε ένα σημαντικό βήμα στη διεκδίκηση του τίτλου, καθώς επικράτησε του Πέκο Μπανάια στον Αγώνα Σπριντ του Κατάρ.

Ο Αγώνας Σπριντ του Κατάρ για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του MotoGP ήταν υπόθεση του Χόρχε Μάρτιν. Ο Ισπανός της Pramac Ducati παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε από την 5η θέση, κατάφερε να επικρατήσει και να μειώσει τη διαφορά του στους 7 βαθμούς από τον άλλο διεκδικητή του τίτλου, Πέκο Μπανάια, ο οποίος τερμάτισε στην 5η θέση. 

Στη 2η θέση βρέθηκε ο εντυπωσιακός Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο της Gresini Ducati, ενώ το τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Λούκα Μαρίνι με την VR46 Ducati. 

Όταν τα κόκκινα φώτα έσβησαν, ο poleman Λούκα Μαρίνι έκανε εντυπωσιακή εκκίνηση για να στρίψει πρώτος στην πρώτη στροφή. Πίσω από τον Ιταλό βρέθηκε ο Άλεξ Μάρκεθ της Gresini, ενώ για την 3η θέση έδωσαν μάχη οι Χόρχε Μάρτιν και Πέκο Μπανάια. Ωστόσο οι δυο διεκδικητές του τίτλου είχαν επαφή και ο πρώτος έμεινε μπροστά από το μεγάλο του αντίπαλο.

Πιο πίσω επικράτησε το χάος, καθώς Αλέις Εσπαργκαρό, Ενέα Μπαστιανίνι και Μιγκέλ Ολιβέιρα ενεπλάκησαν σε μια μεγάλη σύγκρουση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι Εσπαργκαρό και Ολιβέιρα να μην συνεχίσουν στην διαδικασία. Αντίθετα ο Μπαστιανίνι της εργοστασιακής Ducati συνέχισε αν και πολύ πίσω στην τελευταία θέση.

Την ίδια ώρα ο Μάρτιν έκανε ένα μικρό λάθος και έχασε δύο θέσεις, αφού τον πέρασαν οι Μπανάια και Μαρκ Μάρκεθ. Όμως ο Ισπανός αναβάτης ήταν πολύ γρήγορος με τη μοτοσικλέτα του και τους πέρασε και τους δύο. Κατά τη διάρκεια της προσπέρασης του στον Μπανάια υπήρχε μία μικρή επαφή που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει άλλη μία θέση από τον Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο. 

Την ίδια ώρα ο Άλεξ Μάρκεθ έφτασε τον Μαρίνι για τη πρώτη θέση, με τον δεύτερο να αμύνεται εξαιρετικά και να μην αφήνει κανένα κενό στον Ισπανό για να περάσει. Ωστόσο το κακό για τον ο Άλεξ Μάρκεθ ήρθε λίγο μετά, καθώς έχασε τη 2η θέση από τον Μάρτιν

Σε εκείνο το σημείο ο Μάρτιν ο ταχύτερος αναβάτης στην πίστα. Έτσι ο Ισπανός της Pramac πέρασε τον Μαρίνι για να πάρει την πρωτοπορία του Σπριντ για πρώτη φορά. Πίσω εντυπωσιακός ήταν ο ρυθμός του Ντι Τζιαναντόνιο, ο οποίος αρχικά πέρασε τον Λούκα Μαρίνι και μετά τον Άλεξ Μάρκεθ για να βρεθεί στη 2η θέση.

Στο μεταξύ ο Μάρτιν ήταν καταιγιστικός και πήρε μια σπουδαία νίκη, μπροστά από τον πολύ μαχητικό Ντι Τζιαναντόνιο της Gresini, ενώ το τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Λούκα Μαρίνι με την VR46 Ducati

Ακολούθησαν οι Άλεξ Μάρκεθ (Gresini Ducati), Πέκο Μπανάια (Ducati Lenovo), Μάβερικ Βινιάλες (Aprilia), Μπραντ Μπίντερ (KTM), Φάμπιο Κουαρταραρό (Yamaha) και Αουγκούστο Φερνάντεθ (GasGas).

Ο αγώνας της Κυριακής είναι προγραμματισμένος να ξεκινήσει στις 19:00 ώρα Ελλάδας

Tags: