Ο Μπαστιανίνι πήρε την πολ στη γεμάτη από ανατροπές περίοδο κατατακτήριων του GP Πορτογαλίας

Ενέα Μπαστιανίνι

i

©Ducati

Ο Μπαστιανίνι πήρε την πολ στη γεμάτη από ανατροπές περίοδο κατατακτήριων του GP Πορτογαλίας

Άγγελος Φραγκισκάτος 16:24 - 23.03.2024 / Ανανεώθηκε: 16:31 - 23.03.2024

Ο Ενέα Μπαστιανίνι της Ducati πήρε την πολ ποζίσιον στη γεμάτη από ανατροπές περίοδο κατατακτήριων του GP Πορτογαλίας.

Η δράση στην πίστα του Πορτιμάο για το GP Πορτογαλίας, τον δεύτερο φετινό αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP, ανέβηκε επίπεδο με τις κατατακτήριες δοκιμές.

Ο Ενέα Μπαστιανίνι της Ducati Lenovo έδειξε τα «δόντια» του και εξασφάλισε την πολ ποζίσιον στο γκραν πρι του Πορτιμάο. Ο Ιταλός αναβάτης θα εκκινήσει από τη πρώτη θέση του grid τόσο στο Σπριντ όσο και στον «κύριο» αγώνα.

Ο Μάβερικ Βινιάλες απέδειξε την ταχύτητα της Aprilia με τη 2η θέση και ο Χόρχε Μάρτιν της Pramac Ducati κατέλαβε την 3η θέση.

Το πρώτο σκέλος των κατατακτήριων ξεκίνησε με αρκετά «μεγάλα» ονόματα σε αυτό, όπως αυτά των Πέδρο Ακόστα (GasGas), Άλεξ Μάρκεθ (Gresini Ducati), Αλέις Εσπαργκαρό (Aprilia) και του Μιγκέλ Ολιβέιρα (Trackhouse).

Ο Ακόστα και ο Άλεξ Μάρκεθ με την πρώτη τους προσπάθεια βρέθηκαν στις δύο θέσεις που δίνουν την πρόκριση στο Q2. Πίσω από τους δύο αναβάτες ήταν ο Αλέις Εσπαργκαρό και ο τοπικός ήρωας, Ολιβέιρα.

Όταν οι αναβάτες επέστρεψαν στην πίστα για τη δεύτερη χρονομετρημένη προσπάθειά τους οι χρόνοι έπεσαν αρκετά. Ωστόσο το δίδυμο που πήρε την κατέλαβε τις δύο προνομιούχες θέσεις ήταν το ίδιο. Αυτή τη φορά ο Άλεξ Μάρκεθ ήταν ταχύτερος από τον Ακόστα για μόλις 5 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Τα πράγματα σοβάρεψαν στο Q2, και με τις διαφορές να είναι πολύ μικρές, η μάχη για την πρώτη σειρά της εκκίνησης προμηνυόταν ιδιαίτερα σκληρή. 

Ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση της πολ ήταν ο Μαρκ Μάρκεθ, όμως ο Ισπανός είχε πτώση στη πρώτη του προσπάθεια και έμεινε εκτός μάχης. Πέρα από τον οκτώ φορές παγκόσμιο πρωταθλητή πτώση είχε και ο Μπραντ Μπίντερ της KTM.

Την ίδια ώρα ο Πέκο Μπανάια δεν αντιμετώπισε προβλήματα και με τη πρώτη του προσπάθεια σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο. Ο Χόρχε Μάρτιν «άγγιξε» την επίδοση του Ιταλού, αλλά ο χρόνος του ακυρώθηκε για παραβίαση των ορίων της πίστας.

Αντίθετα ο Μπαστιανίνι δεν σημείωσε χρόνο, ενώ οι Πέδρο Ακόστα και Άλεξ Μάρκεθ δεν βγήκαν από τα γκαράζ τους.

Οι τελευταίες και πιο αποφασιστικές προσπάθειες των αναβατών αναμένονταν με κομμένη την ανάσα.

Τελικά η πολ ποζίσιον πήγε στα χέρια του Ενέα Μπαστιανίνι, ο οποίος έδειξε την ταχύτητά του από την χθεσινή ημέρα στο Πορτιμάο.

Στη 2η θέση βρέθηκε ο Μάβερικ Βινιάλες της Aprilia, ενώ την τριάδα έκλεισε ο Χόρχε Μάρτιν με την Pramac Ducati.

Ακολούθησαν οι: Πέκο Μπανάια (Ducati Lenovo), Τζακ Μίλερ (KTM), Μάρκο Μπετζέκι (VR46), Πέδρο Ακόστα (GasGas), Μαρκ Μάρκεθ (Gresini Ducati), Φάμπιο Κουαρταραρό (Yamaha), Μπραντ Μπίντερ (KTM), Άλεξ Ρινς (Yamaha) και Άλεξ Μάρκεθ (Gresini Ducati).

Ο Αγώνας Σπριντ του Πορτιμάο είναι προγραμματισμένος για να ξεκινήσει στις 17:00 ώρα Ελλάδας.

Tags: