Ο Μπαστιανίνι στην κορυφή της χρονομετρημένης περιόδου του GP της Πορτογαλίας

Ενέα Μπαστιανίνι

i

©Ducati

Ο Μπαστιανίνι στην κορυφή της χρονομετρημένης περιόδου του GP της Πορτογαλίας

Άγγελος Φραγκισκάτος 20:05 - 22.03.2024 / Ανανεώθηκε: 20:25 - 22.03.2024

Ο Ενέα Μπαστιανίνι της Ducati Lenovo σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στη χρονομετρημένη περίοδο του γκραν πρι της Πορτογαλίας.

Ομάδες και αναβάτες του MotoGP επέστρεψαν στην πίστα του Πορτιμάο για τη χρονομετρημένη περίοδο του γκραν πρι της Πορτογαλίας.

Στα 60 λεπτά της διαδικασίας καθορίστηκαν οι θέσεις στα γκρουπ των κατατακτήριων δοκιμών, με τους πρώτους δέκα να εξασφαλίζουν την απευθείας θέση τους στο Q2. Οι υπόλοιποι αναβάτες θα πρέπει να περάσουν από το Q1, προκειμένου να διεκδικήσουν τις άλλες δύο θέσεις.

Σε σχέση με τα ελεύθερα δοκιμαστικά που έγιναν το πρωί της Παρασκευής, το απόγευμα η πίστα είχε επιτέλους στεγνώσει, ενώ τα δοκιμαστικά των Moto3, Moto2 και MotoE καθάρισαν την ιδανική γραμμή, στρώνοντας και με φρέσκια γόμα την άσφαλτο. 

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι χρόνοι των αναβατών να πέφτουν σταδιακά όσο περνούσε η ώρα. Ταχύτερος στη διαδικασία ήταν ο Ενέα Μπαστιανίνι με την εργοστασιακή Ducati. Ο Ιταλός πρόλαβε να σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο, προτού κάνουν την εμφάνισή τους στην πίστα οι κίτρινες σημαίες.

Στη 2η θέση της τελικής κατάταξης βρέθηκε ο Τζακ Μίλερ της KTM, μπροστά από τον Μαρκ Μάρκεθ με τη Gresini Ducati, ο οποίος εντυπωσίασε παρά την πτώση που είχε. Ο περσινός διεκδικητής του τίτλου, Χόρχε Μάρτιν της Prima Pramac ήταν στην 4η θέση, ενώ στη 5η κατετάγη η δεύτερη KTM του Μπραντ Μπίντερ.

Ακολούθησαν οι: Μάρκο Μπετζέκi (VR46), Μάβερικ Βινιάλες (Aprilia), Πέκο Μπανάια (Ducati Lenovo), Φάμπιο Κουαρταραρό (Yamaha) και Άλεξ Ρινς (Yamaha).

Η δράση στην πίστα του Πορτιμάο συνεχίζεται το πρωί του Σαββάτου (23/3) για άλλη μία περίοδο ελεύθερων δοκιμών. Αμέσως μετά ακολουθούν οι κατατακτήριες δοκιμές, που θα ξεκινήσουν στις 12:50 ώρα Ελλάδας.

Tags: