Ποδαρικό με Μαρκ Μάρκεθ στα πρώτα δοκιμαστικά του Πορτιμάο

Μαρκ Μάρκεθ

i

©Red Bull

Ποδαρικό με Μαρκ Μάρκεθ στα πρώτα δοκιμαστικά του Πορτιμάο

Άγγελος Φραγκισκάτος 16:48 - 22.03.2024 / Ανανεώθηκε: 16:49 - 22.03.2024

Ο Μαρκ Μάρκεθ ήταν ταχύτερος στην πρώτη εναρκτήρια περίοδο ελεύθερων δοκιμών του γκραν πρι του Πορτιμάο.

Η δράση του δεύτερου αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος του MotoGP, το γκραν πρι της Πορτογαλίας ξεκίνησε την Παρασκευή (22/3) με τις πρώτες ελεύθερες δοκιμές.

Ταχύτερος στη διαδικασία ήταν ο Μαρκ Μάρκεθ της Grseini Ducati. Ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής κατάφερε με την τελευταία του προσπάθεια να ανέβει στην κορυφή των χρόνων.

Στη 2η θέση της τελικής κατάταξης βρέθηκε ο Μάβερικ Βινιάλες της Aprilia, ενώ στην 3η κατετάγη ο Μπραντ Μπίντερ με την πρώτη KTM.

Μάλιστα ο Βινιάλες συμμετείχε μεν στα FP1 αλλά υποφέροντας από γαστρεντερίτιδα. Έτσι είχαμε τρεις κατασκευαστές στο άτυπο βάθρο των πρώτων δοκιμών του Πορτιμάο: Ducati, Aprilia και KTM.

Στη 4η θέση της τελικής κατάταξης ήταν ο Τζακ Μίλερ με την KTM, μπροστά από την πρώτη Prima Pramac του Φράνκο Μορμπιντέλι.

Ο περσινός διεκδικητής του τίτλου, Χόρχε Μάρτιν της Prima Pramac ακολούθησε στην 6η θέση, ενώ στην 7η ήταν ο Άλεξ Ρινς με τη πρώτη Yamaha.

Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Μιγκέλ Ολιβέιρα (Trackhouse), Άλεξ Μάρκεθ (Gresini Ducati) και Ζοάν Μιρ (Repsol Honda), ο οποίος ήταν η ταχύτερη Honda. στη διαδικασία.

Ο νικητής του γκραν πρι του Κατάρ και δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Πέκο Μπανάια της Ducati Lenovo έμεινε στη 13η θέση των χρόνων.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, είχαμε και δοκιμαστικά εκκινήσεων, με τους αναβάτες να στήνονται στην ευθεία της εκκίνησης και να τελειοποιούν την τεχνική τους.

Η δράση στη πίστα του Πορτιμάο συνεχίζεται στις 17;00 ώρα Ελλάδας με τη χρονομετρημένη περίοδο δοκιμών, που θα έχει διάρκεια 60 λεπτών και θα καθορίσει τα γκρουπ των αναβατών που θα πάρουν μέρος στο Q1 και στο Q2 των κατατακτήριων του Σαββάτου (23/3).

Tags: