Ο Ντι Τζιαναντόνιο πήρε την παρθενική του νίκη στο GP του Κατάρ

Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο

i

©Red Bull

Ο Ντι Τζιαναντόνιο πήρε την παρθενική του νίκη στο GP του Κατάρ

Άγγελος Φραγκισκάτος 20:30 - 19.11.2023 / Ανανεώθηκε: 00:10 - 05.12.2023

Ο Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο «μάγεψε» στο γκραν πρι του Κατάρ και πήρε την παρθενική του νίκη σε αγώνα του MotoGP. Αντίθετα ο Πέκο Μπανάια πήρε διαφορά έναντι του Χόρχε Μάρτιν για τη «μάχη» του τίτλου.

Το γκραν πρι του Κατάρ, ο προτελευταίος αγώνας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος του MotoGP, έστεψε έναν νέο νικητή. Ο λόγος για τον Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο. Ο Ιταλός της Gresini Ducati πανηγύρισε την παρθενική του νίκη στη μεγάλη κατηγορία, προσπερνώντας στο τέλος τον Πέκο Μπανάια. 

Ο Μπανάια της εργοστασιακής Ducati είχε τη πρωτοπορία στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, όμως αρκέστηκε στη 2η θέση, όπου σε συνδυασμό με την 10η θέση του Χόρχε Μάρτιν του δίνει μεγάλο πλεονέκτημα για τη «μάχη» του πρωταθλήματος. Τη 3η θέση κατέλαβε ο Λούκα Μαρίνι με την VR46 Ducati, 

Όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα, ο Πέκο Μπανάια ξεκίνησε ιδανικά, καθώς ανέβηκε από την 4η θέση στη πρώτη, με αποτέλεσμα να στρίψει πρώτος στην πρώτη στροφή, μπροστά από τον poleman Λούκα Μαρίνι και τους Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο και Αλεξ Μάρκεθ της Gresini. 

Αντίθετα, ο Χόρχε Μάρτιν έκανε πολύ κακή εκκίνηση, παραλίγο μάλιστα να πέσει από το έντονο σπινάρισμα, και έμεινε πολύ πίσω, στην 8η θέση. Ο Μπανάια στο πρώτο κομμάτι του αγώνα δεν ένιωθε απειλή από τον Μαρίνι στη 2η θέση. Ωστόσο ο Ιταλός της VR46 βρισκόταν υπό διαρκή πίεση είτε τους αναβάτες της Grseini, Άλεξ Μάρκεθ και Ντι Τζιαναντόνιο. 

Τελικά ο Ντι Τζιαναντόνιο ήταν εκείνος που έκανε τελικά την κίνηση στον Μαρίνι και πέρασε στη 2η θέση της κατάταξης. Λίγο αργότερα ο Μαρίνι έχασε άλλες δύο θέσεις από τον Άλεξ Μάρκεθ και τον Μπραντ Μπίντερ, ο οποίος ήταν πολύ γρήγορος και πέρασε τον πρώτο για την 3η θέση. 

Στο μεταξύ ο Μάρτιν άρχιζε σιγά σιγά να κερδίζει θέσεις, όμως υστερούσε σε χρόνο. Έτσι η διαφορά του με τον Μπανάια μεγάλωνε γύρο με το γύρο. Ο Ισπανός της Pramac είχε σκαρφαλώσει στην 6η θέση, προσπερνώντας δύσκολα τον Μαρκ Μάρκεθ.  

Ο Αλέις Εσπαργκαρό της Aprilia ολοκλήρωσε πρόωρα ένα πολύ άσχημο για τον ίδιο Σαββατοκύριακο, μπαίνοντας στο γκαράζ της ομάδας του και εγκαταλείποντας τον αγώνα. Αντίθετα ο ομόσταβλός του Ισπανού, Μάβερικ Βινιάλες τα πήγαινε πολύ καλύτερα, καθώς πέρασε τον Μάρτιν για να βρεθεί στην 6η θέση. 

Η βραδιά για τον Μάρτιν δεν ήταν καθόλου καλή, καθώς μετά τον Βινιάλες τον πέρασε και οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Μαρκ Μάρκεθ, όπου τον έριξε στην 8η θέση. 

Ενώ ο Μάρτιν πέρασε τον Μαρκ Μάρκεθ, ο Φάμπιο Κουαρταραρό με μία ωραία κίνηση τους πέρασε και ανέβηκε στην 7η θέση της κατάταξης. Λίγο πιο πίσω ο Μαρκ Μάρκεθ έπεσε, αλλά ο Τζακ Μίλερ πέρασε κι αυτός τον Μάρτιν για να τον ρίξει στην 9η θέση.

Στην κορυφή, ο Μπανάια δεν κατάφερνε να απαλλαγεί από την πίεση του Ντι Τζιαναντόνιο. Μπαίνοντας στους τελευταίους γύρους, ο Μπανάια ανέβασε το ρυθμό του αλλά το ίδιο έκανε και ο νεαρός Ιταλός. 

Έτσι ο Ντι Τζιαναντόνιο με επιμονή παρέμεινε πίσω από τον αναβάτη της εργοστασιακής Ducati και τον πέρασε για να πάρει τα ηνία του αγώνα για πρώτη φορά. Την ίδια ώρα, ο Λούκα Μαρίνι είχε περάσει στην 3η θέση και ο Βινιάλες στην 4η, μπροστά από τους Μπίντερ και Άλεξ Μάρκεθ. 

Τελικά, ο Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο κράτησε την πρωτοπορία και πήρε την παρθενική του νίκη σε αγώνα της μεγάλης κατηγορίας. Στη 2η θέση τερμάτισε ο Πέκο Μπανάια, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Λούκα Μαρίνι. 

Ακολούθησαν οι Μάβερικ Βινιάλες (Aprilia), Μπραντ Μπίντερ (KTM), Άλεξ Μάρκεθ (Gresini Ducati), Φάμπιο Κουαρταραρό (Yamaha), Ενέα Μπαστιανίνι (Ducati Lenovo), Τζακ Μίλερ (KTM) και Χόρχε Μάρτιν (Pramac Ducati).

Πλέον ο Μπανάια προηγείται πλέον του Μάρτιν στη βαθμολογία κατά 21 βαθμούς και όλα θα κριθούν το επόμενο Σαββατοκύριακο στη Βαλένθια, όπου θα γίνει ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς. 

Tags: