Ο Μπανιάια στην κορυφή του πρωταθλήματος MotoGP με τη νίκη στη Χερέθ

Ο Μπανιάια ήταν εντυπωσιακός στη Χερέθ

i

©Ducati

Ο Μπανιάια στην κορυφή του πρωταθλήματος MotoGP με τη νίκη στη Χερέθ

Δημήτρης Μπαλής 17:59 - 30.04.2023 / Ανανεώθηκε: 09:54 - 02.05.2023

Ο εντυπωσιακός αναβάτης της Ducati, ο Μπανιάια επικράτησε των δύο ΚΤΜ, Μπίντερ και Μίλερ.

Ηταν ένας καταπληκτικός αγώνας που χρειάστηκε δύο εκκινήσεις για να ολοκληρωθεί και τελικά να επικρατήσει ο Μπανιάια, όταν δύο γύρους πριν το φινάλε πέρασε τον Μπίντερ.

Με τη νίκη του αυτή ο αναβάτης της Ducati πέρασε για πρώτη φορά φέτος επικεφαλής στη βαθμολογία, εκμεταλλευόμενος και την ατυχία του Μάρκο Μπετσέκι, που ήταν επικεφαλής, αλλά είχε πτώση στη Χερέθ.

Στην πρώτη εκκίνηση, η επαφή των δύο αναβατών Φάμπιο Κουαρταράρο με Yamaha και Μιγκέλ Ολιβέιρα με RNF Aprilia, στην πρώτη στροφή, οδήγησε στην κόκκινη σημαία και πολλά λεπτά αργότερα, είχαμε επανεκκίνηση, με τις ίδιες θέσεις στο γκριντ. Οι δύο αναβάτες δέχθηκαν την ιατρική βοήθεια και το σημείο που βγήκαν φτιάχτηκε ξανά για τον αγώνα. Ο Κουαρταράρο μπόρεσε να φύγει κουτσαίνοντας, αλλά ο Ολιβέιρα έπρεπε να μεταφερθεί στο ιατρικό κέντρο όπου διαγνώστηκε με εξάρθρωση του ώμου. Υπαίτιος για το περιστατικό κρίθηκε ο Κουαρταράρο και ο Γάλλος δέχθηκε ποινή μεγάλου γύρου που στον αγώνα αναγκάστηκε να την εκτίσει δύο φορές, διότι την πρώτη έκανε παράβαση!

Ο Αλέις Εσπαργκαρό με την Aprilia από την πολ ποζίσιον, όπως και χθες στον αγώνα Sprint, δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί τη θέση του, με Μπίντερ και Χόρχε Μάρτιν να περνούν, όπως και ο Μίλερ. Ετσι έμεινε στην 4η θέση, μπροστά από τον Μπανιάια. Ο Μπανιάια άρχισε να επιτίθεται πέρασε τον Μίλερ, αλλά οι αγωνοδίκες θεώρησαν αντικανονικά και τον υποχρέωσαν να δώσει ξανά τη θέση του.

Όλα αυτά επέτρεψαν στον Μπίντερ να πάρει προβάδισμα οκτώ δέκατων του δευτερολέπτου στην αρχή του όγδοου γύρου, αν και ο Μίλερ κατάφερε να μειώσει στο μισό αυτό το χάσμα στο τέλος του 11ου γύρου.

Στον 15ο γύρο, ο Μπανιάια εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος του Μίλερ και πέρασε δεύτερος κυνηγώντας πλέον τον Μπίντερ, τον οποίο πέρασε στον 21ο από τους 24 γύρους του γκραν πρι.

Ο Μίλερ τερμάτισε τρίτος, ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για την ΚΤΜ, με τον Μάρτιν να μένει τέταρτος.

Εκτός από τον Μπετσέκι που ήταν άτυχος με την πτώση, χάνοντας και βαθμούς, πτώση είχαν και οι Βινιάλες, Ζαρκό, Ρινς και Μιρ.

Επόμενος γύρος του πρωταθλήματος MotoGP στη Γαλλία, 3-14 Μαϊου.

Tags: