Στο τέλος «κερδίζει» πάντα ο Φερστάπεν - Πολ ποζίσιον στον Sprint Race στο Βέλγιο

Ο Μαξ Φερστάπεν ασταμάτητος

i

©redbullcontentpool

Στο τέλος «κερδίζει» πάντα ο Φερστάπεν - Πολ ποζίσιον στον Sprint Race στο Βέλγιο

Δημήτρης Μπαλής 14:47 - 29.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:56 - 29.07.2023

Ούτε την πολ ποζίσιον για τον Sprint Race δεν αφήνει ο Φερστάπεν, που έκανε τον καλύτερο χρόνο στο Σπα. Δεύτερος ξεκινά ο Πιάστρι.

Συγκλονιστική ήταν η μονομαχία των οδηγών για την πολ ποζίσιον για τον Sprint Race. Ο Μαξ Φερστάπεν κατάφερε για μια ακόμα φορά να τεθεί επικεφαλής, αφήνοντας πίσω του τον Όσκαρ Πιάστρι με McLaren. Οι Ferrari των Κάρλος Σάινθ και Σαρλ Λεκλέρ ήταν αυτές που ακολούθησαν, ενώ ο Λιούις Χάμιλτον ήταν έβδομος, μπροστά από τον Σέρχιο Πέρες.

Ποινή για τον Μάγκνουσεν - Την γλίτωσαν οι Χάμιλτον και Άλμπον
FORMULA 1

23:05 - 28.07.2023

Ποινή για τον Μάγκνουσεν - Την γλίτωσαν οι Χάμιλτον και Άλμπον

Οι αγωνοδίκες μετά την ολοκλήρωση των κατατακτήριων δοκιμών του βελγικού γκραν πρι είχαν πολύ δουλειά, καθώς τιμώρησαν τον Κέβιν Μάγκνουσεν της Haas με ποινή τριών θέσεων στον αγώνα της Κυριακής (30/7), ενώ οι Λιούις Χάμιλτον και Άλεξ Άλμπον την γλίτωσαν.

Η διαδικασία ξεκίνησε με 35λεπτη καθυστέρηση λόγω της βροχής που έπεφτε στο Σπα. Οι οδηγοί επέλεξαν τα ενδιάμεσα ελαστικά και πρώτος στην πίστα βγήκε ο Λιούις Χάμιλτον. Αρκετό ήταν το σπρέι που άφηναν πίσω τους τα μονοθέσια, αλλά αυτό σιγά σιγά μειωνόταν, καθώς πατούσαν την αγωνιστική γραμμή. Ο Πιάστρι έκανε τον καλύτερο χρόνο 6:30 λεπτά πριν το τέλος, αλλά ο Φερστάπεν τον βελτίωσε κατά 0.959 δέκατα, σχεδόν ένα δευτερόλεπτο. Φερστάπεν, Πέρες και Χάμιλτον ήταν οι πρώτοι τρεις 1:30 λεπτό πριν το τέλος και τότε οι περισσότεροι οδηγοί τα έδωσαν όλα για να προκριθούν. Εν τέλει, οι Φερστάπεν, Χάμιλτον και Αλόνσο συνέθεσαν την πρώτη τριάδα, με τους Τσουνόντα, Μπότας, Μάγκνουσεν, Ζου και Χούλκενμπεργκ να αποκλείονται.

Στο SQ2 ο καιρός είχε βελτιωθεί σημαντικά, ο ήλιος έκανε την εμφάνισή του, κάτι που σήμαινε πως η πίστα στέγνωνε. Δεν είχε στεγνώσει αρκετά, όμως, για να τοποθετήσουν οι οδηγοί τα σλικ ελαστικά τους. Προτίμησαν τα ενδιάμεσα και σιγά σιγά ξεκίνησαν τις προσπάθειές τους. Οι χρόνοι μειώθηκαν σημαντικά, περίπου δύο δευτερόλεπτα και ο Χάμιλτον, 3:20 πριν το τέλος, αναρριχήθηκε στην κορυφή, την ίδια ώρα που ο Ράσελ αντιμετώπιζε μερικά προβλήματα και ο Φερστάπεν έπαιρνε την καλύτερη επίδοση από τον Βρετανό. Ο πρώτος που έβαλε τα σλικ και πιο συγκεκριμένα τη μέση γόμα ήταν ο Στρολ της Aston Martin, αλλά δεν αποζημιώθηκε. Βγήκε εκτός πίστας στη στροφή 9 και προσέκρουσε στις μπαριέρες. Υψώθηκε η κόκκινη σημαία, 29 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, κάτι που συνεπαγόταν στο γεγονός πως τόσο αυτός, όσο και οι Ρικιάρντο, Άλμπον, Σάρτζεντ και Αλόνσο, είχαν αποκλειστεί. Πάρα πολύ άσχημη διαδικασία για την Aston Martin, που είδε και τα δύο αυτοκίνητά της εκτός SQ3.

Στο τελευταίο σκέλος του Sprint Shootout συμμετείχαν δύο Red Bull, δύο Mercedes, δύο Ferrari, δύο McLaren και δύο Alpine. Τα σύννεφα είχαν επιστρέψει στον ουρανό, όχι, όμως, η βροχή, με τους οδηγούς να έχουν τοποθετήσει τα μαλακά ελαστικά τους. Ο Νόρις ήταν ταχύτερος κατά ένα δευτερόλεπτο από τις Ferrari, αλλά ο Χάμιλτον τους ξεπέρασε όλους. Στη συνέχεια, ο Φερστάπεν τοποθετήθηκε δεύτερος, αλλά ο Πέρες έκανε τον καλύτερο χρόνο, παρά την κίνηση που βρήκε μπροστά του. Η μάχη ήταν σκληρή και τελικά, έγιναν πολλές ανακατατάξεις, με τον Φερστάπεν να αφήνει πίσω του τους Πιάστρι και Σάινθ. Λεκλέρ, Νόρις, Γκασλί, Χάμιλτον, Πέρες, Οκόν και Ράσελ συμπλήρωσαν την πρώτη 10άδα.

Ο Sprint Race ξεκινά στις 17:30 ώρα Ελλάδας.

Tags: