Δεν θα καταπιεί και σπαθιά ο Κορδόν!

Αντόνιο Κορδόν

i

© Olympiacos

Δεν θα καταπιεί και σπαθιά ο Κορδόν!

Διονύσης Βερβελές 09:34 - 02.06.2023 / Ανανεώθηκε: 09:34 - 02.06.2023

Ο Διονύσης Βερβελές στέκεται στη συμφωνία με τον Ισπανό και δίνει το στίγμα για τη συνέχεια…

Θέλω να είμαι ειλικρινής και ξεκάθαρος. Η συμφωνία με τον Αντόνιο Κορδόν για τον Ολυμπιακό που ταλαιπωρήθηκε τόσο πολύ πέρσι μάλιστα, είναι μια τεράστια επιτυχία. Φαίνεται και από τον τρόπο που καταγράφεται στο εξωτερικό, όχι μόνο στην Ισπανία. Η πρόσληψή του, έχει κάνει ντόρο, γιατί είναι ένα δυνατό «χαρτί» στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Θυμίζω πως είχε απασχολήσει ακόμη και την Μπαρτσελόνα.

Συναντήθηκε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ήρθε στην Ελλάδα, είδε τον Καρεμπέ, πήγε στο Ρέντη, είχε ραντεβού και με άλλα στελέχη των Πειραιωτών. Ζήτησε και πήρε όλες τις λεπτομέρειες για το ρόστερ της ομάδας, παίκτες που είχαν προταθεί ήδη, όπως και προπονητές. Εδώ και τόσες ημέρες, ο Κορδόν είναι στο προσκήνιο. Πολύ λογικό, είναι μια τεράστια κίνηση για τον Ολυμπιακό, για τα δεδομένα του, ειδικά σε μια χρονιά που δεν του πήγε καλά και ήθελε τέσσερις προπονητές στον πάγκο και κοντά στους πενήντα παίκτες να κλωτσούν το τόπι σε όλες τις διοργανώσεις!

Ο Κορδόν έρχεται για να βάλει μια καλή σειρά, να αποκαταστήσει σοβαρά ζητήματα, αλλά δεν θα καταπιεί και σπαθιά. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Ποτέ ένας τεχνικός ή αθλητικός διευθυντής δεν έκανε όλη τη δουλειά, ακόμη και αν υπήρξε ο κορυφαίος του είδους του. Τη δουλειά θα την κάνουν ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές, είτε αυτοί που θα παραμείνουν στο σύλλογο είτε αυτοί που θα αποκτηθούν στο επόμενο διάστημα.

Δεν χρειάζεται να είσαι… μάντης για να κάνεις διαπίστωση ότι ο Ολυμπιακός θέλει στόπερ, χαφ και εξτρέμ, πιθανότατα και επιθετικό. Χρόνο έχει, όταν μπαίνει στη σέντρα 10 Αυγούστου και Ιούλιο θα κληθεί να πάει για το βασικό του στάδιο προετοιμασίας. Και… 5 Ιούλη να παίρνει παίκτη, προλαβαίνει να τον πάει στην προετοιμασία. Υπάρχει μπροστά έτσι ένας «καυτός» μήνας, γεμάτος εξελίξεις.

Ονόματα προπονητών, έχουν παρελάσει πολλά ως τώρα. Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι ο Κορδόν θα γυρίσει την μπάλα προς την… εστία με το «καλημέρα». Ο Βαλβέρδε σιχαινόταν να το βλέπει αυτό, φώναζε, πιστεύω πως εκτιμήσεις του να γίνει πρώτος προπονητής στον Ολυμπιακό από αθλητικός διευθυντής ο Ζόρντι Κρόιφ, είναι στοιχήματα!

Ζαρντίμ και Μαρθελίνο

Μετά από μία τέτοια σεζόν, ο προπονητής νομίζω θα επισκιάσει και τον Κορδόν. Ως τώρα, ήταν λογικό όλα τα φώτα να έχουν στραφεί στον Κορδόν. Από αυτόν περιμένουν όλοι πολλά, να ανεβάσει το επίπεδο, να αλλάξει τον Ολυμπιακό, να τον… ηρεμήσει. Ο προπονητής, όμως, νομίζω πως θα δώσει το όραμα. Ο κόσμος ξέρει πλέον, μπορεί να βρει στοιχεία, να δει. Δεν τον… κοροϊδεύεις. Από ένα «στοίχημα» για παράδειγμα, θα προτιμούσα να δω δεύτερη ευκαιρία στον Λεονάρντο Ζαρντίμ, έναν προπονητή που έφυγε ξαφνικά, αλλά έκανε μια καλή καριέρα και συνεργάστηκε άριστα με τον Κορδόν στη Μονακό. Δεν είναι τυχαίο πως αναφορά στη συγκεκριμένη συνεργασία, έγινε και στην ανακοίνωση της συμφωνίας με τον Κορδόν, από την ΠΑΕ Ολυμπιακός

Το ότι δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη ο κόουτς, κάνει πολλούς να πιστεύουν πως εργάζεται σε σύλλογο. Θα μπορούσε να είναι ο Ιραόλα που έχει υποχρεώσεις με τη Ράγιο Βαγιεκάνο; Έχει ενδιαφέρον και από άλλες ομάδες. Όπως επισημάναμε σε άλλο άρθρο, ο Μαρθελίνο είναι πάντα ένα δυνατό όνομα, αλλά είναι στο προσκήνιο για Νάπολι και Μαρσέιγ! Θα ήταν τεράστια επιτυχία να κατάφερνε ο Ολυμπιακός και ο Κορδόν μια τέτοια συμφωνία.

Ο κόσμος βλέπει μια κανονικότητα, έχει προμηθευθεί ήδη 3.000 εισιτήρια διαρκείας και είναι δεδομένο πως με τις επόμενες κινήσεις, θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ο Ολυμπιακός άλλωστε, έχει τόσα πολλά να λύσει, να δει παίκτες που είναι στο ρόστερ του, τους δανεικούς, υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης βρέθηκε για αρκετές ημέρες στην Αγγλία, είδε και την παραμονή της Νότιγχαμ Φόρεστ στην Premier League και σίγουρα είναι μια ευχάριστη εξέλιξη και για την ψυχολογία του, αλλά και για τα όσα μπορούν να ακολουθήσουν. Την άποψή μου δεν θα την αλλάξω, όσο και αν «γκρινιάζουν» ορισμένοι που νομίζουν πως το ποδόσφαιρο στο 2023 είναι όπως πριν… τριάντα χρόνια. Καλό του κάνει του Ολυμπιακού αυτή η ενασχόληση, ειδικά φέτος πιστεύω πως θα επωφεληθεί γιατί υπάρχουν οι βάσεις και στους δύο συλλόγους, μια άλλη εικόνα.

Η στήριξη Μαρινάκη

Ο πρόεδρος των Πειραιωτών, όταν προχωρά σε μια κίνηση συμφωνίας με τον Κορδόν, είναι ξεκάθαρο πως θα κάνει τα πάντα για να τον στηρίξει. Δεν θα τον… αφήσει να ψάχνει παίκτες με 250.000 ευρώ συμβόλαιο. Απλά και ο Κορδόν, έχει μια άποψη πως ο Ολυμπιακός πρέπει να ξεκαθαρίσει με παίκτες που δείχνουν «βαρίδια» στην ομάδα, με δυνατά συμβόλαια και χωρίς προοπτική. 

Για όλα αυτά έχει ήδη εικόνα, ωστόσο όπως επισημάναμε, δεν θα τα κάνει όλα. Υπάρχουν και άλλοι στην ΠΑΕ Ολυμπιακός που θα τον βοηθήσουν, που έχουν αποδείξει πως μπορούν, γιατί όταν παίρνεις δέκα στα δεκατρία πρωταθλήματα και με παρουσία στην Ευρώπη τις περισσότερες χρονιές, Φλεβάρη και Μάρτη, προφανώς κι έχεις κάνει κάτι καλά. Γι’ αυτό και δεν είμαι τόσο απαξιωτικός, πιστεύοντας πως φέτος θα τα κάνει όλα ο Κορδόν… Θα κάνει αρκετά, ίσως πολλά, αλλά ο προπονητής θα κοουτσάρει και οι παίκτες θα μπουν μέσα στο γήπεδο για να κάνουν τον Ολυμπιακό και πάλι πρώτο…

var disqus_config = function () { this.callbacks.onNewComment = [function(comment) { trackCommentGA4(comment); }]; }; (function() { var d = document, s = d.createElement('script'); s.src = 'https://www-sportal-gr.disqus.com/embed.js'; s.setAttribute('data-timestamp', +new Date()); (d.head || d.body).appendChild(s); })(); function trackCommentGA4(comment) { window.dataLayer = window.dataLayer || []; window.dataLayer.push({ event: 'submit_comment', form_state: 'success', method: 'cms' }); }