Ο Πάλμα και η διαχείρισή του από τον Άρη
i

©intime

Ο Πάλμα και η διαχείρισή του από τον Άρη

Αλέξης Σαββόπουλος 10:38 - 04.06.2023 / Ανανεώθηκε: 10:39 - 04.06.2023

Ο Αλέξης Σαββόπουλος γράφει για το πρόσωπο των τελευταίων μηνών στην ομάδα της Θεσσαλονίκης και το σενάριο ακόμη και της παραμονής.

Ο Πάλμα γενικά έχει μιλήσει πολύ το τελευταίο διάστημα στην πατρίδα του. Δίνει συνεχώς τροφή να ασχολούνται μαζί του και με την πιθανότητα να φύγει από τον Άρη και να συνεχίσει αλλού την καριέρα του. Στην πιο πρόσφατη συνέντευξή του, ο 23χρονος παίκτης, εγκατέλειψε την ρητορική της βεβαιότητας περί μεταγραφής και υιοθέτησε μια πιο μετριοπαθή στάση. Ήταν η πρώτη φορά που αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο, ακόμη και να συνεχίσει στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, κάνοντας λόγο για παρουσία του στην έναρξη της προετοιμασίας.

Προς τι η αλλαγή αυτή της στάσης; Αρκούσε και μόνο το τηλεφώνημα του Ρόμπερτ Παλίκουτσα προς τον ίδιο και τον εκπρόσωπό του πριν από λίγες μέρες ή είναι αποτέλεσμα των προτάσεων που ακούγονται αλλά δεν έρχονται προς το club; Τουλάχιστον όχι επίσημα. Με χαρτί. Γιατί από λόγια, φήμες και σενάρια… έχει χορτάσει ο κόσμος του Άρη, μήνες τώρα. Για την ακρίβεια από τη στιγμή που επέστρεψε από τον τραυματισμό του και άρχισε πάλι να σκοράρει. 

Τα πέντε εκατομμύρια που έχει βάλει στο ταμπελάκι ο Άρης, μοιάζουν προσώρας δύσκολο να ικανοποιηθούν από κάποια από τις ομάδες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον (Ρέιντζερς, Άντερλεχτ κτλ). Και όσο περνούν οι μέρες και ο Άρης δεν μειώσει τις απαιτήσεις του, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες, ο 23χρονος παίκτης, να παραμείνει στο ρόστερ, τουλάχιστον στο ξεκίνημα. Σιγά τα ωά θα πει κάποιος και δεν θα έχει άδικο. Συμβόλαιο έχει και οφείλει να το τιμήσει.

Λουίς Πάλμα ©Intime

Πως θα το διαχειριστεί ο Άρης;

Αυτή όμως είναι η μια όψη του νομίσματος. Η άλλη είναι αυτή που θα κληθεί να διαχειριστεί το club, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ένα παίκτη που τα… μυαλά του έχουν πάρει αέρα και ταξίδευαν, τη μια μέρα στη Γλασκόβη, την άλλη στις Βρυξέλλες, την παρά άλλη στην Κοπεγχάγη και δεν ξέρω και εγώ που αλλού. Δεν μπορείς να κατηγορήσεις ένα 23χρονο παιδί από τις Ονδούρες, που μεγάλωσε σε μια οικογένεια μεροκαματιάρηδων, να ονειρεύεται πλούτη και δόξα. 

Το θέμα είναι πως θα τον κατεβάσεις από το συννεφάκι και θα τον επαναφέρεις στην πραγματικότητα. Πως θα τον βάλεις ξανά σε καλούπι και θα τον έχεις συγκεντρωμένο στις υποχρεώσεις του Άρη, στον οποίο η παρουσία του είναι πολύτιμη.

Μία ιδιαίτερη επίδοση για τον άσο του Άρη Λουίς Πάλμα. ©intime

Και δεν αναφέρομαι μόνο στο αγωνιστικό σκέλος αλλά και στις οικονομικές προεκτάσεις. Ο Πάλμα που έχει… από το πουθενά εξελιχθεί σε πρώτο βιολί για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, έχει ένα από τα χαμηλότερα συμβόλαια. Αντιστρόφως ανάλογο των όσων προσφέρει, ειδικά αν το βάλεις… δίπλα σε αυτά άλλων πρωτοκλασάτων παικτών του ρόστερ που αμείβονται με τα τριπλάσια, αλλά προσφέρουν λιγότερο.

Προφανώς και η περίπτωση του Πάλμα δεν είναι κάποιο σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες. Ούτε καν. Απαιτεί όμως προσεκτικούς χειρισμούς ώστε αφενός ο ποδοσφαιριστής να διατηρήσει την ανοδική του πορεία και να παραμείνει προσηλωμένος στον Άρη και τους στόχους του κλαμπ, αφετέρου και ο Άρης να αποδείξει την αναγνώριση προς το πρόσωπο του ποδοσφαιριστή και να δημιουργήσει προοπτικές εξέλιξης και υπεραξίας. Η υπόθεση του Πάλμα δεν μπορεί και δεν πρέπει να μην εξελιχθεί σε μια win - win περίπτωση για τον ποδοσφαιριστή και το κλαμπ. Υπάρχουν όλες οι ενδείξεις και οι προοπτικές για κάτι τέτοιο.