Απίθανη ανατροπή στις καθυστερήσεις για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Τεσσάρα για την Τσέλσι απέναντι στη Μπέρνλι

Σκοτ ΜακΤόμινεϊ

i

©Photo by Alex Livesey/Getty Images

Απίθανη ανατροπή στις καθυστερήσεις για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Τεσσάρα για την Τσέλσι απέναντι στη Μπέρνλι

Κώστας Τσιακλής 19:05 - 07.10.2023 / Ανανεώθηκε: 19:27 - 07.10.2023

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχανε μέχρι και το 93' από τη Μπρέντφορντ όμως έφτασε σε μια τεράστια ανατροπή με δύο γκολ του Σκοτ ΜακΤόμινεϊ. Ανατροπή και για την Τσέλσι που έριξε τεσσάρα στην Μπέρνλι.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τα βρήκε σκούρα απέναντι στη Μπρέντφορντ όμως έφτασε σε μια τεράστια ανατροπή στις καθυστερήσεις και επικράτησε με σκορ 2-1. Νίκη και για την Τσέλσι με 1-4 στην έδρα της Μπέρνλι. Επιστροφή στις επιτυχίες για Φούλαμ και Έβερτον.

Στο ματς που έγινε στο «Όλντ Τράφορντ» η Μπρέντφορντ απείλησε πρώτη στο 5' με το σουτ του Κρίστιαν Νόργκαρντ που κατέληξε πάνω από την εστία του Αντρέ Ονάνα. Στην αμέσως επόμενη φάση που δημιούργησαν οι «μέλισσες» κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Στο 26' η μπάλα στρώθηκε στον Ματίας Γένσεν μέσα στην περιοχή και αυτός με πλασέ νίκησε τον Ονάνα για το 0-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Έρικ Τεν Χαχ προσπάθησε να πιέσει για την ισοφάριση και απείλησε με τους Κρίστιαν Έρικσεν και Μάρκους Ράσφορντ στο 53ο και 55' αντίστοιχα. Στην πρώτη προσπάθεια ο Τόμας Στρακόσα απέκρουσε ενώ το δεύτερο σουτ κατέληξε άουτ. Η Μπρέτνφορντ κρατούσε άνετα το προβάδισμα μέχρι και τις καθυστερήσεις. Τότε ο Σκοτ ΜακΤόμινεϊ σημείωσε δύο τέρματα στο 90+4' και στο 90+7' και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του!

Αυτή ήταν η τέταρτη φετινή νίκη για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που βρίσκεται πλέον στην 9η θέση με 12 βαθμούς. Η Μπρέντφορντ παραμένει χωρίς νίκη εδώ και έξι αγωνιστικές και είναι στην 14η θέση με επτά βαθμούς.

Στο «Τέρφ Μουρ» η Τσέλσι βρέθηκε να χάνει από τη Μπέρνλι όμως τελικα θριάμβευσε με 1-4. Η ομάδα του Μαουρίσιο Ποτσετίνο δημιούργησε την πρώτη ευκαιρία στο 14' με τον Ραχίμ Στέρλινγκ να επιχειρεί μια ωραία ενέργεια όμως δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Ένα λεπτό αργότερα η Μπέρνλι αιφνιδίασε την αντίπαλο της και άνοιξε το σκορ με το διαγώνιο σουτ του Γουίλσον Όντομπερτ που έγινε ο πρώτος παίκτης που σκοράρει στην Premier League για τους «κλάρετς» σε ηλικία 18 ετών και κάτω.

Οι «μπλε» ανέβασαν ρυθμούς και έφτασαν κοντά στην ισοφάριση με το σουτ του Στέρλινγκ στο 37' όμως ο Τζέιμς Τράφορντ απέκρουσε εντυπωσιακά. Η Τσέλσι στάθηκε τυχερή και ισοφάρισε πέντε λεπτά αργότερα με το αυτογκόλ του Αμέν Αλ-Νταχίλ. Η Τσέλσι πήρε μεγάλη ψυχολογία με αυτό τέρμα και στο δεύτερο ημίχρονο σημείωσε ακόμα τρία γκολ.

Στο 52' ο Κόουλ Πάλμερ ευστόχησε σε πέναλτι και έκανε το 1-2 ενώ στο 65' ο Στέρλινγκ έκανε το 1-3 με σουτ μέσα από την περιοχή. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Νίκολας Τζάκσον στο 74'. Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη νίκη για την Τσέλσι που ανέβηκε στους 11 βαθμούς. Από την άλλη η Μπέρνλι παρέμεινε στους τέσσερις πόντους.

Επιστροφή στις νίκες για Έβερτον και Φούλαμ. Οι «Toffees» είχαν εν τέλει ένα εύκολο απόγευμα αφού νίκησαν με 3-0 τη Μπόρνμουθ στο «Γκούντισον Παρκ». Στο 8' ο Τζέιμς Γκάρνερ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του ενώ στο 37' ο Τζακ Χάρισον πέτυχε ένα απίστευτο τέρμα για το 2-0. Στο 60' ο Αμπντουλαγιέ Ντουκουρέ έκανε το  3-0 και κλείδωσε τη νίκη της Έβερτον.

Την ίδια ώρα η Φούλαμ πήρε μια σπουδαία νίκη επικρατώντας με 3-1 της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, σε ένα παιχνίδι που συγκλόνισε ο τραυματισμός του Κρις Μπάσαμ. Στο 53' ο Ντεκόρτοβα Ριντ έκανε το 1-0 ενώ οι «λεπίδες» ισοφάρισαν 15 λεπτά αργότερα με το αυτογκόλ του Άντονι Ρόμπινσον. Η Φούλαμ ξαναπήρε προβάδισμα με τον ίδιο τρόπο δηλαδή με αυτογκόλ του Γουέσλι Φοντέριγχαμ. Το τελικό 3-1 έκανε στο 90+3' ο Γουίλιαν.

Με τη νίκη της η Φούλαμ ανέβηκε στους 11 βαθμούς ενώ η Έβερτον πήγε στους 7. Μπόρνμουθ και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ παραμένουν στις τελευταίες δύο θέσεις της βαθμολογίας με τρεις και έναν βαθμό αντίστοιχα.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ