Αποκαλύψεις Καρυπίδη για Μαρινάκη, Μελισσανίδη και όχι μόνο: «Μας κυνηγάει, είμαστε πρώτο θέμα στο Mega - Θέλει να μου κάνει ζημιά»

Αποκαλύψεις Καρυπίδη για Μαρινάκη, Μελισσανίδη και όχι μόνο: «Μας κυνηγάει, είμαστε πρώτο θέμα στο Mega - Θέλει να μου κάνει ζημιά»

Αλέξης Σαββόπουλος 16:38 - 04.09.2023 / Ανανεώθηκε: 16:53 - 04.09.2023

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης με... βόμβες του Θοδωρή Καρυπίδη. Τι είπε για όλα τα ανοικτά μέτωπα του Άρη σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Yellow Radio. Αποκαλύψεις για Μαρινάκη, Μελισσανίδη και όχι μόνο.

Αρκετές ήταν οι ειδήσεις που… έβγαλε ο Θόδωρος Καρυπίδης σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στο Yellow Radio. Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ αναφέρθηκε σε όλα τα «καυτά» μέτωπα που απασχολούν τον Άρη, όπως το φημολογούμενο επενδυτικό ενδιαφέρον, τις μεταγραφές, τον Παλίκουτσα, το νέο γήπεδο, τους προπονητές αλλά και τη σχέση τόσο του ίδιου όσο και του Άρη με τις υπόλοιπες ομάδες της Σούπερ Λιγκ.

Αρχικά ο Θόδωρος Καρυπίδης αποκάλυψε ότι η συνεργασία με τον Ρόμπερτ Παλίκουτσα έχει τελειώσει: «Δεν θα επιστρέψει ο Παλίκουτσα, από τη συνεργασία με τον οποίο δεν έμεινα ευχαριστημένος. Ήταν απαίτηση του κόσμου ο τεχνικός διευθυντής. Τον φέραμε. Είχε εμπειρία από Γερμανία. Προσπάθησε… Δεν θέλω να του ρίξω την ευθύνη. Εγώ φταίω, ακόμα και για τη δική του επιλογή να μη φύγει η ομάδα προετοιμασία και να πάει στη Βουλγαρία που ήμουν αντίθετος. Εγώ ήθελα η ομάδα να πάει προετοιμασία. Τους άφησα όμως και αποφάσισα να μην επέμβω. Αποδείχθηκε λάθος, όμως εγώ και φταίω και για αυτό. Θα συζητήσουμε με τον προπονητή και θα δούμε αν θα έρθει καινούργιος τεχνικός διευθυντής».

Για την φημολογία των τελευταίων ημερών περί συζητήσεων με συμπαίκτη που ενδιαφέρεται να μπει στην ΠΑΕ, ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ αποκάλυψε ότι: «Υπήρχαν άνθρωποι χθες στο γήπεδο που ενδιαφέρονται να χρηματοδοτήσουν την ΠΑΕ, θα γίνουν γνωστοί όταν επέλθουν συμφωνίες. Μόλις υπάρχει κάτι τελειωμένο και έτοιμο, θα ενημερωθείτε. Κάνουμε τα πάντα ώστε ο Αρης να αλλάξει επίπεδο και να ανταγωνιστούμε τις ομάδες της Αθήνας. Συζητάμε για να μπούμε μαζί στην ομάδα. Είναι πολύ ισχυροί άνθρωποι. Από εκεί και πέρα, εάν κάποιος έχει την οικονομική επιφάνεια και τη δυνατότητα να εξελίξει τον Αρη, ας έρθει. Δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη πρόταση της ΠΑΕ όλα αυτά τα χρόνια. Να μην παρασύρεται ο κόσμος. Το ταβάνι του Καρυπίδη θα το δείτε. Κουράστηκα να ακούω για επενδυτές και το ταβάνι μου. Δεν είμαι εφοπλιστής. Το ταβάνι μου όμως θα το δείτε σύντομα. Κάνω τα πάντα ώστε ο Αρης να εξελιχθεί. Και θα εξελιχθεί. Τα πράγματα έχουν αλλάξει. Οι ομάδες της Αθήνας βάζουν πολλά εκατομμύρια, έχοντας και πολλά έσοδα. Εμείς έχουμε τηλεοπτικά 3,5 εκατ. και αυτές 13,5. Ο ΠΑΟΚ έχει 13 χιλιάδες διαρκείας και εμείς 3000 χιλιάδες».

Για το θέμα της κατασκευής νέου γηπέδου επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει πλέον η προοπτική της διπλής ανάπλασης με συμμετοχή του κράτους λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν υφίσταται το πλάνο που είχε ανακοινωθεί για την κατασκευή νέου γηπέδου, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μικρότερο γήπεδο με κεφάλαια της ΠΑΕ ή να ανακατασκευάσουμε το Κλεάνθης Βικελίδης».

Για τις μεταγραφές που θα γίνουν, καθώς βρισκόμαστε στην τελευταία εβδομάδα, είπε ότι θα γίνουν άλλες 4-5 κινήσεις: «Έχουν απομείνει τα τυπικά για τις μεταγραφές του Βέλεθ και του Σουλεϊμάνοφ, και θα γίνουν ακόμη δύο μεταγραφές. Θα κάνουμε ό, τι ζητήσει ο Μάντζιος. Προσπαθούμε και για δανεικούς και για μεταγραφές από ομάδες. Θα έρθουν καλοί παίκτες»

Για την επιλογή του Τόλη Τερζή είπε: «Ο Τερζής στα δύσκολα έδειξε ότι μπορεί να πάει καλά την ομάδα. Και το έκανε. Επιλέξαμε με τον Παλίκουτσα να κρατήσουμε τον Τόλη και να βγάλουμε έναν προπονητή. Φέραμε τον Μπούργος ή τον Πάρντιου… Τί έκαναν; Ποια η διαφορά με εξαίρεση τα 70 χιλιάρικα που έπαιρναν; Η καλύτερη χρονιά μας ήταν με τον Μάντζιο και μας ζάλισαν να φύγει. Μετά τον έψαχναν… Ο Τόλης δεν ήταν τυχερός. Μπορεί να έκανε και αυτός τα λάθη του. Εγώ όμως ήθελα να πάει άσχημα η ομάδα; Ή θα μας έκανε διαφορά ο μισθός του Μάντζιου με αυτόν του Τερζή; Όταν κερδίσαμε τη Ντιναμό, λέγαμε για ομαδάρα και όλα καλά. Μία εβδομάδα μετά καταστροφή και όλοι άχρηστοι».

Για τους διαδοχικούς αποκλεισμούς του Άρη στην Ευρώπη τόνισε:

«Φταίω εγώ που πέσαμε πάνω στη Ντιναμό;. Όταν αποκλειστήκαμε από την Κόλος πχ, ήμασταν απαράδεκτοι. Η Ντιναμό έχει μπάτζετ 74 εκατ. Παρόλα αυτά ήμασταν πολύ καλύτεροι και έπρεπε να περάσουμε. Είμασταν και άτυχοι όμως. Τί παραπάνω μπορούσαμε να κάνουμε; Λένε για τον προγραμματισμό επίσης. Οι τραυματισμοί είναι προγραμματισμός; Χτύπησε ο Μπράμπετς, ο Κουέστα, έχουμε τραυματία και τον Μανού. Ήρθαν 12 παίκτες που έβγαλαν την προετοιμασία, οι οποίοι είχαν συμβόλαια. Δεν ήρθα από τα πανέρια. Έχουν εμπειρία από μεγάλα πρωταθλήματα. Αντικαταστήσαμε πχ τον Εμπακατά με τον Μοντόγια. Κάποιοι παίκτες που είχαμε ήταν καλοί αλλά έβγαλαν άσχημο χαρακτήρα».

Για τις ακαδημίες της ΠΑΕ: «Δεν πιστεύω ότι η ΠΑΕ μπορεί να κερδίσει από τις ακαδημίες, να βγάλει παίκτες. Για αυτό πηγαίνουμε σε πιο έτοιμους ποδοσφαιριστές. Το κόστος είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτόν που θα έρθει. Ο ΠΑΟΚ βγάζει παίκτες αλλά δείτε πόσα ξόδεψε. Εγώ κοιτάω ό,τι συμφέρει τον Άρη και όχι την τσέπη μου. Προτιμώ να ρίχνω λεφτά στο αγωνιστικό.

Για την τελευταία ΓΣ του Ερασιτέχνη και την αναφορά στις διακανονισμένα χρήματα που οφείλονται από την ΠΑΕ: «Έγινε μία παρερμηνεία. Αυτά δεν είναι χρέη… Άλλο τα χρήματα από αγορές παικτών… Η ΠΑΕ είναι οικονομικά στα καλύτερά της».

Για τις σχέσεις με τους προέδρους των άλλων ομάδων αίσθηση προκάλεσαν τα λεγόμενά του για τον Μαρινάκη: «Δεν έχουμε καμία σχέση. Μόνο τυπική με κάποιους. Με άλλους δεν μιλάμε καθόλου. Έχουμε μία καλή σχέση με τον Μελισσανίδη. Υπήρχε μία ένταση αλλά τελείωσε. Με τον Μαρινάκη ήμασταν φίλοι. Μετά το 2-2 άλλαξαν τα πράγματα. Αλλιώς ορίζω τη φιλία. Κάποιοι βλέπουν συμφέρον και όχι φιλίες. Μας κυνηγάει παντού. Θέλει να κάνει ζημιά στον Αρη και σε μένα. Παίρνει Υπουργούς για να μην μου δίνουν δουλειές. Κάθε Κυριακή είμαστε πρώτο θέμα στο Mega. Τον ευχαριστώ που μας τιμάει. Να μην στεναχωριέται για την κατάσταση του Άρη οικονομικά. Είμαστε καλά. Από εκεί και πέρα να τον έχει καλά ο Θεός» ενώ για την απουσία του Αρη από τη συνάντηση με τον Τσεφέριν άφησε αιχμές λέγοντας: «Δεν μας απάντησαν. Από πληροφορίες ξέρω ότι υπήρχε παρέμβαση από κάποιους… γνωστούς να μην είμαστε στη συνάντηση εμείς και ο κ. Μπαλτάκος».

Για τις περιπτώσεις των Φαμπιάνο και Κουέστα και αν προτίθεται να συζητήσει μαζί τους για ανανέωση, μιας και εισέρχονται στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου τους είπε: «Δεν έχουμε μιλήσει ακόμα με τα παιδιά, παρά τις φήμες ότι ο Φαμπιάνο είναι απλήρωτος. Στο Mega τα έλεγαν. Με τον Φαμπιάνο μιλήσαμε πρώτη φορά την προηγούμενη εβδομάδα, να τον ρωτήσω τί σκέφτεται. Τις επόμενες μέρες θα μιλήσουμε μαζί τους. Είμαι ευχαριστημένος και θέλω να συνεχίσουμε μαζί» ενώ για την αποχώρηση του Μάντζιου το 2022 και την επιστροφή του 1,5 χρόνο αργότερα τόνισε: «Ήμουν πολύ ευχαριστημένος από τον Μάντζιο. Δεν μου άρεσε όμως που σε κάθε στραβό αποτέλεσμα έβριζαν τον Άκη. Δεν μπορεί κανείς να του αφαιρέσει την 3η θέση και με ένα μικρό μπάτζετ. Όχι αυτό που έχει σήμερα. Τώρα διαθέτει καλύτερους παίκτες. Απλά ο Άκης είχε την ατυχία και με το -6 στην πλάτη. Κάθε αγωνιστική ήταν τελικός. Με το που έφυγε πήραμε τους βαθμούς πίσω. Αν τους είχαμε, δεν θα είχε φύγει».

Για την επιστροφή του Βέλεθ: «Κακές στιγμές υπάρχουν παντού… Έφυγε από την ομάδα και έκανε προσφυγή για αστεία νούμερα, πάνω στην ένταση και στα νεύρα του. Ζήτησε συγνώμη. Δεν είναι κακός παίκτης. Εγώ το συμφέρον της ομάδας κοιτάω. Καλός παίκτης και καλός χαρακτήρας. Προχωράμε. Οι παίκτες είναι παιδιά. Κατάλαβε το λάθος του».

Για τις πολλές αλλαγές στο ρόστερ κάθε χρόνο τέλος είπε: «Πέρυσι δεν μας βγήκαν κάποιοι παίκτες. Άλλοι πουλήθηκαν. Κρατήσαμε κορμό. Όταν όμως κάποιοι είναι 33 χρονών, να πάω να τους ανανεώσω; Δεν μπορώ να του δώσω 2-3 χρόνια συμβόλαιο σε αυτές τις ηλικίες. Κάποιοι πωλούνται, κάποιοι φεύγουν… Φέτος όμως κρατήσαμε αρκετούς. Του χρόνου με 3-4 προσθήκες η ομάδα θα είναι ακόμα πιο έτοιμη».