Όλα τα πιθανά σενάρια στον 1ο όμιλο του Champions League

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

i

Photo by Naomi Baker/Getty Images

Όλα τα πιθανά σενάρια στον 1ο όμιλο του Champions League

Στέλιος Βαρδάκης • 14:08 - 12.12.2023 / Ανανεώθηκε: 14:08 - 12.12.2023

«Τελικούς» πρόκρισης περιέχει το μενού της τελευταίας αγωνιστικής για τον 1ο όμιλο του Champions League. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπάγερν Μονάχου και Κοπεγχάγη - Γαλατασαράι τα ματς.

Συναρπαστικός είναι ο 1ος όμιλος του Champions League με την αγωνία για την πρόκριση να κρατάει μέχρι και την τελευταία αγωνιστική. Η Μπάγερν Μονάχου έχει εξασφαλίσει την πρόκριση και την πρώτη θέση του ομίλου από την 4η αγωνιστική και είναι η μόνη αδιάφορη. Κοπεγχάγη, Γαλατασαράι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχουν διαφορά μεταξύ τους μόλις ενός βαθμού (!) και είναι όλες μέσα στο κόλπο της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Champions League, τη συνέχιση στο Europa League αλλά και του αποκλεισμού από την Ευρώπη.

Αναλυτικά η βαθμολογία του 1ου ομίλου:

Στο μεγάλο ματς της βραδιάς η «πληγωμένη» Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχεται στις 22:00 την επίσης «πληγωμένη» Μπάγερν Μονάχου. Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» προέρχονται από την ήττα με 3-0 από τη Μπόρνμουθ στο πρωτάθλημα μέσα στο «Όλντ Τράφορντ» και ετοιμάζονται για τον «τελικό» που θα ξεκαθαρίσει το μέλλον τους στη Ευρώπη. Η ομάδα του Τεν Χαχ για να προκριθεί στους «16» της διοργάνωσης χρειάζεται μόνο νίκη και ισοπαλία στο άλλο ματς του ομίλου. Σε περίπτωση που κερδίσουν οι Άγγλοι, αλλά υπάρξει νικητής και στο έτερο ματς του ομίλου τότε η Γιουνάιτεντ θα συνεχίσει στο Europa League. Σε πιθανότητα ισοπαλίας στο «Όλντ Τράφορντ» η Γιουνάιτεντ έχει ελπίδες πρόκρισης μόνο στο Europa League κι αυτό μόνο αν κερδίσει η Γαλατασαράι τη Κοπεγχάγη, καθώς μόνο με τους Δανούς υπερισχύει σε περίπτωση ισοβαθμίας. Από την άλλη, η Μπάγερν μπορεί να είναι βαθμολογικά αδιάφορη όμως προέρχεται από την ήττα με 5-1 από την Άιντραχτ και είναι δεδομένο ότι θα ψάξει αντίδραση.

Στο άλλο ματς του ομίλου η Κοπεγχάγη υποδέχεται την Γαλατασαράι στις 22:00. Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων στην Τουρκία έιχε λήξει ισόπαλο 2-2. Όποια από τις 2 ομάδες κερδίσει θα είναι και αυτή που θα πάρει τη πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Τα πράγματα περιπλέκονται σε περίπτωση ισοπαλίας. Οι Δανοί υπερισχύουν στην ισοβαθμία από τους Τούρκους λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων. Επομένως, αν ο ματς λήξει ισόπαλο τότε η Κοπεγχάγη τερματίζει πάνω από τη Γαλατά και ανάλογα το αποτέλεσμα στο «Ολντ Τράφορντ» θα ξεκαθαρίσουν και οι θέσεις των ομάδων.