Δίκη για τη δολοφονία Άλκη: «Αν δεν φτάναμε εγκαίρως ενδεχομένως να είχαμε και δεύτερο νεκρό»
i

Άλκης Καμπανός/©Intime

Δίκη για τη δολοφονία Άλκη: «Αν δεν φτάναμε εγκαίρως ενδεχομένως να είχαμε και δεύτερο νεκρό»

Sportal newsroom 15:52 - 02.03.2023

Τι κατέθεσε διασώστης του ΕΚΑΒ στη σημερινή εκδίκασης της δίκης για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Με την κατάθεση διασώστη του ΕΚΑΒ συνεχίστηκε για 11η μέρα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης η δίκη των 12 κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, έπειτα από άγρια οπαδική επίθεση που δέχθηκαν στην περιοχή της Χαριλάου, πλησίον του γηπέδου του Άρη.

Ο μάρτυρας ήταν μέλος πληρώματος βάρδιας του ΕΚΑΒ που κλήθηκε στο σημείο της φονικής επίθεσης είπε αρχικά για την κλήση που έλαβαν: «Κληθήκαμε για επεισόδιο με τραυματισμούς χωρίς να γνωρίζουμε την κατάσταση και συγκεκριμένο αριθμό. Συγκεκριμένα χαρακτηρίστηκε ως ξυλοδαρμός. Μας δόθηκε το πρώτο σημείο επί της Παπαναστασίου. Στη συνέχεια μας είπαν ότι ήταν άλλου το συμβάν», τόνισε και πρόσθεσε: «Όταν φτάσαμε στο σημείο υπήρχε ήδη η αστυνομία υπήρχαν οι τραυματίες, υπήρχε ο νεκρός. Διαπιστώσαμε την κατάσταση του ενός και ασχοληθήκαμε με τον δεύτερο».

Αναφερόμενος στη συνέχεια στον 19χρονο Άλκη και περιγράφοντας την εικόνα που αντίκρισε, είπε ότι: ««Όταν φτάσαμε στο συμβάν ο Άλκης είχε ήδη καταλήξει. Είχε αθρόα αιμορραγία , με 3-4 λίτρα αίμα γύρω του και εμφανείς κακώσεις μη συμβατές με ζωή. Ήταν άσφυγμος, ωχρός»,

Αναφερόμενος στον τραυματία φίλο του Άλκη τόνισε ότι έφερε αρκετές κακώσεις, παρόμοιες με αυτές του αδικοχαμένου 19χρονου: «Είχε σοβαρούς τραυματισμούς, το οποίο το καταδεικνύει και η χαμηλή πίεση. Έφτασε στο Παπανικολάου με αρτηριακή πίεση 7. Αν δεν φτάναμε εγκαίρως ενδεχομένως να είχαμε και δεύτερο νεκρό».

Μάρτυρας αστυνομικός: «Η επίθεση στον Άλκη ήταν αντίποινα - Καλά οργανωμένο το σχέδιο» (vid)
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

12:40 - 20.02.2023

Μάρτυρας αστυνομικός: «Η επίθεση στον Άλκη ήταν αντίποινα - Καλά οργανωμένο το σχέδιο» (vid)

Ο αστυνομικός του τμήματος Ανθρωποκτονιών που κατέθεσε σήμερα (20/02) στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, κατονόμασε τους τέσσερις κατηγορούμενους που έφυγαν τελευταίοι πάνω από τον Άλκη Καμπανό

Η δίκη διεκόπη και θα επαναληφθεί στις 7 Μαρτίου με την εξέταση δεύτερου διασώστη του ΕΚΑΒ.