Ερβέ Ρενάρ: Δίνει συμβουλές στους Γάλλους για να αντιμετωπίσουν τον Μέσι στον τελικό
i

Μέσι/©Intime

Ερβέ Ρενάρ: Δίνει συμβουλές στους Γάλλους για να αντιμετωπίσουν τον Μέσι στον τελικό

Ανδρέας Σερεβέτας • 09:51 - 17.12.2022 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 21.04.2023

Ο προπονητής της Σαουδικής Αραβίας αναλύει τον τρόπο παιχνιδιού της «αλμπισελέστε».

Ο Ερβέ Ρενάρ είναι ο μοναδικός προπονητής που νίκησε την εθνική Αργεντινής στο Κατάρ, βάζοντας τέλος στο αήττητο σερί δύο ετών που είχε η ομάδα του Λιονέλ Σκαλόνι. Υπό την καθοδήγηση του η Σαουδική Αραβία προκάλεσε παγκόσμιο σοκ στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων στο Κατάρ. 

Ρενάρ: «Ήρθατε για να βγάλετε φωτογραφίες με τον Μέσι;»
ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022

11:22 - 24.11.2022

Ρενάρ: «Ήρθατε για να βγάλετε φωτογραφίες με τον Μέσι;»

Ο προπονητής της Σαουδικής Αραβίας, Ερβέ Ρενάρ με μία σπουδαία ομιλία στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα, εμψύχωσε τους ποδοσφαιριστές του, οι οποίοι κατάφεραν να κάνουν την μεγάλη ανατροπή και να επικρατήσουν της Αργεντινής με 2-1.

Αυτή ήταν και η μοναδική ήττα μέχρι στιγμής της Αργεντινής στη διοργάνωση, η οποία ενόχλησε πολύ τους παίκτες της αλλά παράλληλα τους ανάγκασε να συσπειρωθούν και να εμφανιστούν καλύτεροι αγωνιστικά στη συνέχεια του τουρνουά. 

Ο 54χρονος Ρενάρ έδωσε συνέντευξη στη γαλλική «L'Equipe» πριν από τον τελικό. Έστειλε συμβουλές στους συμπατριώτες του για το πως θα σταματήσουν τον Μέσι και τους συμπαίκτες του. Ξεκίνησε λέγοντας: «Δεν πρέπει να επικεντρωθούμε μόνο στον Μέσι, αλλά στο σύνολο. Πρέπει να ασκηθεί πίεση στον Ντε Πολ, ο οποίος είναι ένας από τους πιο χρήσιμους παίκτες. Αυτός που δημιουργεί τις καλύτερες συνθήκες για τον Μέσι. Είναι επίσης σημαντικός γιατί βοηθάει πολύ το δεξί μπακ. Όταν χάνουν τη μπάλα, ο Ντε Πολ είναι εκεί για να κάνει την άμυνα». 

«Πρέπει να πιέσεις τον Μέσι, να μαζευτείς, να μην τον αφήσεις να... αναπνεύσει με την μπάλα στα πόδια του. Ωστόσο μπορεί να δημιουργήσει ιδιοφυείς καταστάσεις. Προτεραιότητα μας ήταν να τον κλείσουμε. Κινητοποίησα τον αριστερό μου μπακ, τον αριστερό μου εξτρέμ και τουλάχιστον έναν αμυντικό χαφ. Σε αυτόν, μάλιστα, μίλησα έντονα στα αποδυτήρια. Ήταν πολύ μακριά από τον Μέσι ενώ πρέπει να είσαι κοντά όταν δέχεται την μπάλα. Τότε είναι που πρέπει να τον αφοπλίσεις. Στα 35, 40 μέτρα μακριά από την εστία. Δεν πρέπει να έχει ελευθερία στις κινήσεις του». 

«Η Αργεντινή δεν χρησιμοποιεί πολύ βάθος, είναι ομάδα κατοχής που θα επιτεθεί από το κέντρο με τον Μέσι. Ξεκινά από τα δεξιά για να δημιουργήσει τον κίνδυνο. Η Γαλλία έχει επιλογές να τον κλείσει, με τον Ραμπιό και τον Τσουαμενί. Δεν μου αρέσουν τα μικρά τρικ του Σκαλόνι αλλά είναι αποτέλεσμα δουλειάς. Όταν παίζουν τέσσερις πίσω, έχουν τρία αμυντικά χαφ που εργάζονται σκληρά για να τροφοδοτήσουν αμέσως τον Μέσι όταν ανακτήσουν την μπάλα. Ο Παρέδες ήταν ήδη στο αρχικό σχήμα. Προστέθηκε ο Ένσο Φερνάντες με τον Μακ Άλιστερ και τον Χουλιάν Άλβαρες. Είναι ένα από τα κλειδιά του παιχνιδιού της Αργεντινής».