Θα καταφέρει η Ελλάδα να προκριθεί στο Euro; (poll)

Γιώργος Γιακουμάκης & Δημήτρης Πέλκας

i

©Intime

Θα καταφέρει η Ελλάδα να προκριθεί στο Euro; (poll)

Κώστας Τόπας 11:23 - 14.10.2023 / Ανανεώθηκε: 11:34 - 14.10.2023

Η εθνική Ελλάδος κατέκτησε το πολυπόθητο τρίποντο κόντρα στην Ιρλανδία με 2-0 και πλέον παραμένει ζωντανή για τη «μάχη» της δεύτερης θέσης. Θα καταφέρει η «γαλανόλευκη» να πάρει το εισιτήριο για τα τελικά του Euro 2024;

Η Ελλάδα έκανε το καθήκον της στο «Aviva Stadium» και επικράτησε 2-0 της Ιρλανδίας στο ματς της 7ης αγωνιστικής των προκριματικών του Euro. Χάρη στο υπέροχο γκολ του Γιακουμάκη και το εκπληκτικό τελείωμα του Μασούρα, η «γαλανόλευκη» παραμένει ζωντανή στην προσπάθεια για τη δεύτερη θέση, μετά την ήττα των Ολλανδών από τους Γάλλους.

Το επόμενο παιχνίδι του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος είναι τη Δευτέρα (16/10, 21:45) με την Ολλανδία στην «Opap Arena», με φόντο την 8η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2024. Η Ελλάδα κρατάει την τύχη στα χέρια της για απευθείας πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης, χωρίς να χρειάζεται το... μαξιλαράκι του Nations League.

Το «2 στα 2»

Αν καταφέρει να κάνει το «2 στα 2», δηλαδή να επικρατήσει τόσο της Ολλανδίας όσο και της Γαλλίας στη Νέα Φιλαδέλφεια, τότε παίρνει απευθείας το εισιτήριο για την πρόκριση, χωρίς μάλιστα να ενδιαφέρεται τι έχουν κάνει οι «οράνιε» με Ιρλανδία και Γιβραλτάρ. Κι αυτό διότι θα έχει φτάσει τους 18 βαθμούς και θα της φτάνουν για να είναι παρούσα στα γήπεδα της Γερμανίας.

Η νίκη με Ολλανδία και ο βαθμός με την αδιάφορη Γαλλία

Από την άλλη, αν νικήσει την Ολλανδία, της αρκεί ακόμα και η ισοπαλία με την (αδιάφορη βαθμολογικά) Γαλλία, καθώς η Ελλάδα θα έχει φτάσει 16 βαθμούς έναντι 15 της ομάδας του Ρόναλντ Κούμαν στην καλύτερη των περιπτώσεων.

Το τρίτο και πιο δύσκολο σενάριο

Το τρίτο και τελευταίο σενάριο είναι αν η Ελλάδα καταφέρει να επικρατήσει της Ολλανδίας με σκορ που καλύπτει το 3-0 του πρώτου μεταξύ τους αγώνα. Κι αυτό διότι σε αυτή την περίπτωση θα υπερτερεί στην ισοβαθμία με τους «οράνιε». Ετσι μάλιστα θα μπορεί και να... χάσει από τη Γαλλία, αφού θα έχει 15 βαθμούς και οι Ολλανδοί θα μπορούν να φτάσουν μάξιμουμ τους 15, αλλά θα υπολείπονται έναντι της «γαλανόλευκης».

Η πρωτιά και το μαξιλαράκι

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου παίρνουν το εισιτήριο για τα τελικά του Euro 2024 στη Γερμανία. H εθνική Ελλάδος έχει το μαξιλαράκι του Nations League, εφόσον δεν τα καταφέρει από τα προκριματικά. Η «γαλανόλευκη» στα μπαράζ θα παίξει με ομάδες της League C που δεν έχουν καταφέρει να προκριθούν μέσω των προκριματικών. Για να βρεθεί στη Γερμανία θα χρειαστεί να νικήσει δύο παιχνίδια, έναν ημιτελικό κι έναν τελικό.

Θα πάρει η εθνική Ελλάδος την πρόκριση στα τελικά του Euro 2024;

Loading...