Γιούργκεν Κλοπ: «Η Λίβερπουλ είναι ένας φανταστικός σύλλογος - Ακόμα και αν είναι εκτός Champions League θα είναι ελκυστική για πολλούς παίκτες»

Γιούργκεν Κλοπ

i

© PrtScr

Γιούργκεν Κλοπ: «Η Λίβερπουλ είναι ένας φανταστικός σύλλογος - Ακόμα και αν είναι εκτός Champions League θα είναι ελκυστική για πολλούς παίκτες»

Κώστας Τσιακλής 17:42 - 12.05.2023 / Ανανεώθηκε: 17:42 - 12.05.2023

Ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, θεωρεί πως η ομάδα του θα παραμείνει ελκυστική για νέους παίκτες ακόμα και αν δεν αγωνίζεται στο Champions League της νέας περιόδου.

Ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, θεωρεί πως η ομάδα του θα είναι ακόμα ελκυστική για τους ποδοσφαιριστές ακόμα και αν δεν εξασφαλίσει εισιτήριο για το Champions League της νέας περιόδου.

Η σεζόν που τρέχει δεν είναι και η καλύτερη για τη Λίβερπουλ αφού οι «κόκκινοι» έχουν μείνει εκτός διεκδίκησης της Premier League ενώ έχουν αποκλειστεί από το Champions League και από τα εγχώρια κύπελλα. Σαν να μην έφτανε αυτό η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ βρίσκεται ακόμα εκτός τετράδας και η συμμετοχή της στο επόμενο Champions League είναι αμφίβολη.

Ο προπονητής της ομάδας του Μέρσεϊσάιντ, Γιούργκεν Κλοπ, πάντως δεν δείχνει να είναι ανήσυχος για τις μεταγραφές αφού θεωρεί πως η Λίβερπουλ θα είναι ελκυστικός προορισμός για νέους παίκτες ακόμα και αν δεν προκριθεί στην επόμενη κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Συγκεκριμένα ο Κλοπ ανέφερε: «Αν μπορώ να μιλήσω με έναν παίκτη, δεν μπορώ να του πω αυτή τη στιγμή αν θα είμαστε στο Champions League της επόμενης περιόδου. Αν μιλάμε ήδη, τότε είναι ξεκάθαρο πως γνωρίζει την υπάρχουσα κατάσταση. Είναι προφανές ότι πρέπει να είμαστε μέρος του Champions League, να παλεύουμε για τρόπαια. Αν θέλει κάποιος να είναι κομμάτι όλου αυτού, είναι ευπρόσδεκτος. Δεν μπορούμε όμως να εγγυηθούμε τη συμμετοχή μας σε αυτό.

Όμως όλα τα υπόλοιπα είναι ίδια με πριν: Η Λίβερπουλ είναι ένας φανταστικός σύλλογος με μια πολύ καλή ομάδα και ελπίζουμε να είναι ακόμα καλύτερη την επόμενη χρονιά. Είναι απλό. Είμαστε ακόμα η Λίβερπουλ και η ομάδα είναι πραγματικά ελκυστική για πολλούς παίκτες. Γι' αυτό δεν με απασχολεί αυτό το γεγονός. Όλα είναι φυσικά πιο δύσκολα χωρίς Champions League, ειδικά μακροπρόθεσμα, και δεν πρέπει να κάνουμε αυτά τα πράγματα πιο συχνά».

Το μόνο που έχει να κάνει η Λίβερπουλ για να είναι στο Champions League της νέας περιόδου είναι να κερδίσει τα δικά της παιχνίδια και να περιμένει απώλειες από τις ομάδες που προπορεύονται στη βαθμολογία. Αυτή τη στιγμή οι «κόκκινοι» βρίσκονται στην 5η θέση με 62 βαθμούς και είναι στο -3 από την 3η Νιουκάστλ και στο -1 από την 4η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, οι οποίες έχουν όμως και παιχνίδι λιγότερο.