Η επική απάντηση του Γκουαρντιόλα για την αντίδρασή του στην απίθανη ευκαιρία του Σον: «Εχω προβλήματα με την πλάτη, γι' αυτό έπρεπε να ξαπλώσω»

Πεπ Γκουαρντιόλα

i

PrtScr

Η επική απάντηση του Γκουαρντιόλα για την αντίδρασή του στην απίθανη ευκαιρία του Σον: «Εχω προβλήματα με την πλάτη, γι' αυτό έπρεπε να ξαπλώσω»

Κώστας Τόπας 15:35 - 15.05.2024 / Ανανεώθηκε: 07:40 - 29.05.2024

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα κλήθηκε να μιλήσει για τη φάση του χαμένου τετ-α-τετ του Σον στα τελευταία λεπτά του αγώνα με την Τότεναμ, με την απάντηση του Καταλανού τεχνικού να γίνεται viral.

Η Μάντσεστερ Σίτι δεν έχει πλέον παρά να βάλει το τελευταίο κερασάκι στην τούρτα. Μια νίκη επί της Γουέστ Χαμ την τελευταία αγωνιστική την Κυριακή (19/05, 18:00) θα δώσει στους Πολίτες την τέταρτη συνεχόμενη Premier League, ένα ορόσημο που δεν έχει επιτευχθεί ποτέ στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Η νίκη επί της Τότεναμ με 2-0 επιτρέπει στους παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα να εξαρτώνται από τους εαυτούς τους για να γίνουν πρωταθλητές, εξ ου και η ευφορία του Ισπανού προπονητή ήταν πολύ μετρημένη: «Πρέπει να κερδίσουμε ένα ακόμη παιχνίδι για να διατηρήσουμε τον τίτλο».

Η «ιπποτική» κίνηση του Γκουαρντιόλα στον Σον μετά την μεγάλη χαμένη ευκαιρία (vid)
PREMIER LEAGUE

15:17 - 15.05.2024

Η «ιπποτική» κίνηση του Γκουαρντιόλα στον Σον μετά την μεγάλη χαμένη ευκαιρία (vid)

Μετά την μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Σον και το τέλος της αναμέτρησης, ο τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα έσπευσε να παρηγορήσει τον μεσοεπιθετικό της Τότεναμ.

Στις διαφορετικές εμφανίσεις μετά τον αγώνα, τόσο στη μικτή ζώνη όσο και σε συνέντευξη Τύπου, ο Πεπ Γκουαρντιόλα ήταν επιφυλακτικός. Ωστόσο, η ευτυχία για τη σημαντική νίκη που επιτεύχθηκε στο «Tottenham Hotspur Stadium», η πρώτη που επιτεύχθηκε στο νέο γήπεδο της Τότεναμ, του επέτρεψε επίσης να αστειευτεί.

«Έχω προβλήματα με την πλάτη, γι' αυτό έπρεπε να ξαπλώσω. Αυτή η θέση είναι καλύτερη...» , είπε για μια από τις viral εικόνες του αγώνα, όταν κατέληξε στο χορτάρι κατά τη διάρκεια του τετ-α-τετ του Χέουνγκ-μιν Σον με τον Στέφαν Ορτέγκα, που ο Γερμανός τερματοφύλακας κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Οσον αφορά το τελευταίο παιχνίδι με την Γουέστ Χαμ και τις πιθανότητες που έχει πλέον η Μάντσεστερ Σίτι για την κατάκτηση του φετινού τίτλου, ο Καταλανός τεχνικός σχολίασε:

«Ήμασταν πολύ χαρούμενοι στα αποδυτήρια, αλλά την ίδια στιγμή, οι παίκτες ξέρουν τι γίνεται. Δεν είδα επιπλέον πανηγυρισμούς, και ξέρουν πολύ καλά ότι θα είναι δύσκολο, πολύ δύσκολο την τελευταία αγωνιστική. Χαρούμενοι φυσικά και ανακουφισμένοι γιατί θέλαμε να φτάσουμε στο τελευταίο παιχνίδι με νίκη κόντρα στη Τότεναμ, αλλά ξέρουμε ότι έχουμε δουλειά να κάνουμε. Χρειαζόμαστε όλο τον κόσμο εκεί στο Etihad Stadium την Κυριακή. Έχουμε την ευκαιρία στα χέρια μας στο τελευταίο παιχνίδι.

Οι παίκτες του τένις λένε: "Το σερβίς για να κερδίσεις το Wimbledon". Το τελευταίο παιχνίδι είναι το πιο δύσκολο. Η δουλειά δεν έχει γίνει καθόλου. Το ίδιο θα γίνει και με τη Γουέστ Χαμ. Συνέβη στην εποχή μας κόντρα στην Άστον Βίλα και πριν από πολλά χρόνια με τον Σέρχιο Αγουέρο (σκόρερ) στο 93ο λεπτό και 20 δευτερόλεπτα απέναντι στην ΚΠΡ, οπότε κόντρα στη Γουέστ Χαμ θα είναι το τυπικό παιχνίδι. Τα συναισθήματα είναι εκεί. Είναι φυσιολογικό... Είμαστε εδώ, και πρέπει να κερδίσουμε ένα ακόμη παιχνίδι για να διατηρήσουμε τον τίτλο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γκουαρντιόλα.