Καζαμίας 2024: Γεμάτα γήπεδα στην Ελλάδα, τίτλοι για όλους κι ευρωκούπες που μας στέλνουν στον έβδομο ουρανό αδέρφια

Καζαμίας 2024: Γεμάτα γήπεδα στην Ελλάδα, τίτλοι για όλους κι ευρωκούπες που μας στέλνουν στον έβδομο ουρανό αδέρφια

Ποιο δίσεκτο 2024; Η Ελλάδα θα γίνει το επίκεντρο των ποδοσφαιρόφιλων σ’ όλη τη γη. Πανδαισία, γεμάτα γήπεδα και κούπες που θα τρελάνουν κόσμο.

Καλή Πρωτοχρονιά, ευτυχισμένο το 2024. Με υγεία και χαμόγελα. Αυτά που είχαμε όλοι, όταν ήμασταν παιδιά. Υγεία κι όλα θα γίνουν.

Ελλάδα φίλες και φίλοι, λοιπόν. Το οικόπεδο του Θεού.

Ήλιος, θάλασσα, σουβλάκι. Κι αρχαία φυσικά. Εκεί έχουμε μείνει. Στους προγόνους μας. Μπροστά γιατί να πάμε; Αφού πιάσαμε ταβάνι πριν μερικές χιλιάδες χρόνια, όταν οι άλλοι ήταν ακόμα στα δέντρα. Μόνο το ποδόσφαιρό μας δεν έχει πιάσει ταβάνι. Θ’ αφήσει τον πάτο του βαρελιού και θ’ απογειωθεί.

Αυτό τουλάχιστον λένε τα άστρα και οι ουρανοί (τεράστια Καρρά) για το 2024. Γεμάτα γήπεδα, τι να μας πει η Premier League, κούπες για να είναι όλοι ευτυχισμένοι και να γιορτάσουν οι οπαδοί στις πλατείες και οι ομάδες στα μπουζούκια. Φουλ λουλουδοπόλεμος λέμε.

Ας μην το κουράζουμε.

Από το πρωτάθλημα της ΑΕΚ στην κροτίδα του Χουάνκαρ: Η ανασκόπηση της Stoiximan Super League για το 2023
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

21:45 - 31.12.2023

Από το πρωτάθλημα της ΑΕΚ στην κροτίδα του Χουάνκαρ: Η ανασκόπηση της Stoiximan Super League για το 2023

Το 2023 ετοιμάζεται να μας αποχαιρετήσει και η χρονιά που πέρασε άφησε πολλές συγκινήσεις, μεγάλο σασπένς και συχνή εναλλαγή συναισθημάτων στους φιλάθλους των ομάδων της Stoiximan Super League. Το Sportal θυμάται τις κορυφαίες στιγμές κάθε μήνα από το έτος που αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν.

Ιανουάριος

Η κυβερνησάρα που αύξησε τον κατώτατο στα 1.500 ευρώ και Standard & Poor’s, Moody’s Investors Service, Fitch Ratings και όποιοι άλλοι οίκοι υπάρχουν μας πήγαν σε επενδυτική βαθμίδα ΑΑΑ σαν τις μπαταρίες (μπαταρία της Ευρώπης δεν θα γίνουμε;), που καταπολέμησε την ακρίβεια και ψάχνουμε το λάδι στη χωριάτικη, είδε ότι οι ποδοσφαιροπαράγοντες της χώρας είναι αγαπημένοι κι έστειλε μήνυμα. Γεμάτα γήπεδα και με φιλοξενούμενους οπαδούς.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός, λοιπόν, με οπαδούς και των δύο ομάδων στη Λεωφόρο στις 10 Γενάρη. Από τη χαρά τους οι οπαδοί του «τριφυλλιού», που θα δουν τα φιλαράκια τους απέναντι, πετούν κροτίδες, πέφτει κάτω ο Φορτούνης, συνεχίζουμε λένε οι Πειραιώτες. «Δεν χαλάνε οι φιλίες για μία κροτίδα ρε». Α, χατ τρικ ο Σπόραρ και 3-2 ο Παναθηναϊκός σε ματς να ζηλεύει και η Premier League!

Λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά στην OPAP Arena ΑΕΚ - Άρης. Χαλάνε οι φιλίες; Ο Καρυπίδης είχε μία μικρή διαφωνία με τον Μαρινάκη και τραγουδάει στον Μελισσανίδη που είναι στη σουίτα του «που να βρω ένα φιλαράκι;». Αποτέλεσμα 1-1.

Ρεβάνς αιωνίων στο Φάληρο. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού σέβονται τα καρεκλάκια, οι Πειραιώτες τους καλωσορίζουν, ο Σπόραρ χάνει πέναλτι, τα μπινελίκια πέφτουν σύννεφο και στο 95’ στην τελευταία φάση ο Πασχαλάκης που θ’ ανέβει, ούτε ο ίδιος ξέρει γιατί, στέλνει το ματς παράταση. Πάει στα πέναλτι, χάνει το τελευταίο ο Σπόραρ… Τρελαίνονται οι οπαδοί του «τριφυλλιού» πετούν κροτίδα, πάρτον κάτω τον Χουάνκαρ.

Στο «Κλ. Βικελίδης» ο Καρυπίδης αποκλείει το φιλαράκι του τον Μελισσανίδη κι ονειρεύεται κούπα!

Στο πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ πέρασε κι από το Βικελίδης με νέα τεσσάρα, η ΑΕΚ νίκησε τους πράσινους, οι Πειραιώτες την Ένωση, ο Παναθηναϊκός στην Τούμπα, μαλλιοκούβαρα. Πρωταθληματάρα.

Α, κατά λάθος πατήθηκε enter κι έφυγε επιστολή του Μαρινάκη κατά του Μπαλτάκου.

Φεβρουάριος

Ο Ολυμπιακός δυστυχώς θα την πατήσει από τη Φερεντσβάρος και θα επανέλθει στις μνήμες μας το γνωστό σύνθημα. Δεν χρειάζεται να το θυμίσουμε στις νέες γενιές. Ο ΠΑΟΚ θα νικήσει την ΑΕΚ (θα εύχεται να είχε μετρήσει), τον Ολυμπιακό, τρέλα στην Τούμπα. Ο Πανσερραϊκός, όμως, που απέκλεισε την Τρίπολη θα κάνει την έκπληξη και θ’ αποκλείσει τον «Δικέφαλο» στα προημιτελικά.

«Σαββίδη διώξει τον μαέστρο και φέρε Πάμπλο», λαϊκά δικαστήρια και «είναι βαριά του ΠΑΟΚ η φανέλα».

Ο Παναθηναϊκός του Τερίμ, παράλληλα, θα νικήσει τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι με 1-0. Με πέναλτι του Σπόραρ… Ο Άρης θ’ αποκλείσει τη Λαμία με πέναλτι στο 120’. Μία φορά γίνονται μαλ@@@ες.

Α, κατά λάθος πατήθηκε enter κι έφυγε επιστολή του Μαρινάκη κατά του Μπαλτάκου.

Μάρτιος

Ισόβαθμοι οι τέσσερις μεγάλοι στη λήξη της κανονικής διάρκειας. Ο ΠΑΟΚ, αφού πίστεψε και δεν έδιωξε τον Λουτσέσκου, θα περάσει στα προημιτελικά του Europa Conference League. Ποιον θα περάσει; Τι ρωτάτε; Ο Άγιαξ του είχε τύχει στην κλήρωση του Φλεβάρη. Θα χάσει το τελευταίο πέναλτι ο Άκπομ και θ’ αποθεωθεί στη ρεβάνς της Τούμπας. Οι ημιτελικοί Κυπέλλου αντί για Φλεβάρη, που έλεγε το πρόγραμμα γίνονται Μάρτιο. Οι Πειραιώτες θ’ αποκλείσουν τον Πάμπλο Γκαρσία, ο Άρης τον ΟΦΗ και τελικός γιορτή Ολυμπιακός Άρης. Όπως στην Πάτρα με το φεστιβάλ ξύλου… Πέρασαν αυτά. Πήγε μπροστά το ποδόσφαιρό μας.

Αποκορύφωμα η Ελλαδάρα του Πογέτ. Ποιο Καζακστάν και ποιος Κβαρατσκέλια; Φύγαμε για Γερμανία. Ο Μπαλτάκος από τη χαρά του θα δηλώσει: «Πογέτ φέρε δέκα βοηθούς, όλους θα τους πληρώνουμε, καλά έκανες και δεν κάλεσες Φορτούνη, Κωνσταντέλια».

Α, συγχαρητήρια επιστολή του Μαρινάκη στον Μπαλτάκο.

Απρίλιος

Ο Λουτσέσκου αντέχει στον πάγκο και ο ΠΑΟΚ θα περάσει και στα ημιτελικά του Europa Conference League! Ποιον θ’ αποκλείσει; Δεν είναι για όλους η Φερεντσβάρος

Στα playoffs Premier League. Ο ένας θα νικάει τον άλλον και χέρι χέρι στην κορυφή.

Μάιος

Ας ξεκινήσουμε από το Κύπελλο. Τροπαιούχος ο Ολυμπιακός με γκολάρα του Ναβάρο. Στο τέλος ο Μαρινάκης θα δηλώσει: «Να μάθουν ορισμένοι να διαλέγουν φίλους».

Πάμε στην ελληνική Stoiximan Superleague. Το λέει η λέξη. Σούπερ. Ισόβαθμοι. Ίδια γκολ, ίδιες νίκες στα μεταξύ τους. Δεν αντέχει τόσο σασπένς ο Έλληνας, βρείτε λύση. «Εσείς πήρατε πρόσφατα. Να πάρω κι ένα εγώ;», ρωτάει ο Αλαφούζος. Θα κουνήσουν όλοι καταφατικά το κεφάλι, ο κόσμος του Παναθηναϊκού θα ξεχυθεί στην Ομόνοια με το σύνθημα «είναι τρελός ο πρόεδρος» να δονεί την Αθήνα.

Πάμε και στην Ευρώπη. Τι έκανες ρε Λουτσέσκου; Ρε ΠΑΟΚ; Αφού άντεξε την απόλυση ο Ρουμάνος θα πάρει την πρόκριση στον τελικό της OPAP Arena. Ποιον θ’ αποκλείσει; Την πελάτισσα Άιντραχτ.

Και στον τελικό χαμός. Εκεί που δεν έχει πετύχει γκολ κόντρα στην ΑΕΚ, να μία τεσσάρα και κούπα. Και ηδονή στον Λευκό Πύργο. Ποια ομάδα θα συντρίψει; Δεν χρειάζονται τα άστρα να το πουν. Στις 29 Μαϊου, στη θλιβερή επέτειο της άλωσης της Κωνσταντινούπολης, σε γήπεδο που το λένε «Αγιά Σοφιά» θα υποταχθεί η Φενέρ.

Ο Σαββίδης από τη χαρά του θ’ αγοράσει όλη τη Χαλκιδική, δώρο στους οπαδούς του ΠΑΟΚ, γιατί σαν τη Χαλκιδική δεν έχει.

Ιούνιος

Η Ελλαδάρα τρελαίνει κόσμο. Στην πρεμιέρα με την Τουρκία επικρατεί 1-0 με τον Κολοκοτρώνη. Λάθος τον Μπακασέτα, που δεν του έδινε η Τράμπζονσπορ 5 εκατ. ευρώ ετησίως για ν’ ανανεώσει. Στις εξέδρες αγκαλιές Μητσοτάκης κι Ερντογάν. «Δεν είπα ποτέ ότι θα έρθω νύχτα Κυριάκο». «Το ξέρω αδερφέ μου», θ’ απαντήσει ο Πρωθυπουργός που στο μεταξύ θα έχει πάει το λάδι στα 0,50 το λίτρο.

Επόμενο ματς Τσεχία. 1-0 με Δέλλα. Πάλι λάθος. Με Δουβίκα. Όχι, αυτός δεν καλείται. Με Ιωαννίδη, που στο μεταξύ τον έχει πουλήσει 30 εκατ. ευρώ ο Αλαφούζος και βράζει ο κόσμος του Παναθηναϊκού. «Πούλα και π@@@ο».

Τρίτο ματς με Πορτογαλία. Κριστιάνο Ρονάλντο δεν θέλει ερώτημα. Χαριστέας. 

Συγχαρητήρια επιστολή του Μαρινάκη στον Μπαλτάκο.

Ιούλιος

Η Ελλαδάρα θα περάσει στους «16» την Αλβανία. «Δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ», δονεί την ατμόσφαιρα.

Στα προημιτελικά η γαλανόλευκη θ’ αποκλείσει την Ολλανδία με γκολ του «Ολλανδού» Παυλίδη, ο οποίος θα πανηγυρίσει κάνοντας ότι δεν ακούει μπροστά στον Φαν Ντάικ. Αυτός με τη σειρά του θα κάνει παράπονα για τον αγωνιστικό χώρο. Άσε ρε. Έχεις παίξει OPAP Arena και σου φταίει η Γερμανία.

Στη συνέχεια η αρμάδα του Πογέτ, που θα δηλώσει «θα μείνω για πάντα, είχα μία καλή συνομιλία με τον Φορτούνη», θα πετάξει εκτός στα ημιτελικά τη διοργανώτρια Γερμανία. Δεν δώσατε αποζημιώσεις, πάρτε μία φάπα να μας θυμάστε.

Και στον τελικό πανικός. «Σήκωσέ το δεν μπορώ να περιμένω» η γαλανόλευκη εξέδρα. «It's coming home», οι Άγγλοι απέναντι. Καλά το ξανακούσαμε. Οι παίκτες της Premier να συναγωνιστούν τη Super. Ο Μπέλιγχαμ της Ρεάλ, τον Τσιμίκα. Με γκολ του τελευταίου η Ελλαδάρα θα πάρει την κούπα και την επόμενη μέρα η Λίβερπουλ θ’ ανακοινώσει τη λύση συμβολαίου του Σερραίου.

Αγκαλιές μετά τον τελικό του Μαρινάκη με τον Μπαλτάκο.

Οι Έλληνες στον έβδομο ουρανό. Όχι για πολύ. Θα τσακωθούν ποια ήταν μεγαλύτερη επιτυχία. Του 2004 ή του 2024;

Το αντρίκειο Κύπελλο της ΑΕΚ και το φιάσκο με την έδρα του τελικού - Μάχη αιωνίων στην αυγή του νέου έτους (vids)

Το αντρίκειο Κύπελλο της ΑΕΚ και το φιάσκο με την έδρα του τελικού - Μάχη αιωνίων στην αυγή του νέου έτους (vids)

Λίγες ώρες πριν αποχαιρετήσουμε το 2023 το Sportal κάνει μία μίνι αναδρομή και θυμίζει όσα έχουν συμβεί μέχρι στιγμής στο Κύπελλο Ελλάδας.

Αύγουστος

Προχωρούν οι ομάδες μας στα προκριματικά, αλλά μένει εκτός ο Ολυμπιακός. «Μαφία» καταγγέλει στην Ευρώπη για τη διαιτησία. Επιστολή του Μαρινάκη στην UEFA για τον Μπαλτάκο.

Το «τριφύλλι» μπαίνει στους ομίλους του Champions League κι ο κόσμος αποθεώνει τον Αλαφούζο που τον έβριζε για την πώληση Ιωαννίδη.

«Μου αρέσει που ακούω τη μουσική του Champions League, αλλά σαν το τσιφτετέλι...», θα δηλώσει ο Τερίμ. Στο μεταξύ είμαστε τόσο μπροστά που κάνουμε και τελικό Σούπερ Καπ. Όλες οι χώρες του πλανήτη έχουν. Εμείς, που δώσαμε τα φώτα μας στον κόσμο όχι; Η ΑΕΚ θα νικήσει τον Παναθηναϊκό με γκολ του Κουρμπέλη που δεν έπιασε στην Τράμπζονσπορ και γύρισε στην Ένωση, ενώ ο κολλητός του Μπακασέτας θα επιστρέψει στη χώρα για τους «πράσινους». Αποθέωση για τον Αλαφούζο.

Σεπτέμβριος

Ο ΠΑΟΚ έχει μπει φουριόζος στο Europa League και ο Λουτσέσκου δηλώνει, πάμε να το πάρουμε κι αυτό.

Η ΑΕΚ μία από τα ίδια στην Ευρώπη. Ματσάρες στο Europa League. Στο πρωτάθλημα, πρωτοπόρος ο Ολυμπιακός.

Στο μεταξύ θα έχουν γίνει εκλογές στην ΕΠΟ και πρόεδρος θα είναι ο υιός Γκαγκάτσης.

Επιστολή του Μαρινάκη κατά του Μπαλτάκου.

Οκτώβριος

Ο Ολυμπιακός θα νικήσει τον Παναθηναϊκό. Όχι δεν θα χάσει πέναλτι ο Σπόραρ. Τον έχει διώξει ήδη η προεδράρα.

Η ΑΕΚ θα νικήσει τον ΠΑΟΚ στην OPAP Arena, που θα πάει έχοντας ένα χάρτινο αντίγραφο του τροπαίου του Europa Conference League στον πάγκο. «Τι μας το έφεραν εδώ οι Μάου Μάου;», ωρύεται ο Μελισσανίδης.

Νοέμβριος

Ο Παναθηναϊκός θα νικήσει την ΑΕΚ με γκολ του Μπακασέτα. «Από μικρός ονειρευόμουν να σκοράρω στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Ως αντίπαλος», θα δηλώσει ο παίκτης. Στην κορυφή ο Ολυμπιακός.

Ο Καρυπίδης έχει γίνει πλέον φίλος με τον Αλαφούζο.

Δεκέμβριος

Στην κορυφή οι Πειραιώτες. Πάνω στον ενθουσιασμό του ο Μαρινάκης στέλνει συγχαρητήρια επιστολή για Μπαλτάκο. «Πούλα επιτέλους, πότε θα ελέγξουμε εμείς την ΕΠΟ;» για τον Αλαφούζο οι Παναθηναϊκοί. Έξαλλος ο Μελισσανίδης θα διώξει τον Αλμέιδα. «Είχε ψήσει κάτι φοβερές μπριζόλες στο μπάρμπεκιου. Αργεντινός γαρ. Αλλά που έμαθαν μπάλα οι Αργεντινοί;». Ο Αλαφούζος για να μην χαθεί το πρωτάθλημα θα διώξει κι αυτός τον Τερίμ. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα μάθει από Τούρκους ρεπόρτερ και σάιτ ότι γυρίζει στο «τριφύλλι». Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ και οι συμπολίτες «κιτρινόμαυροι» παρέα θα πανηγυρίζουν. Γιατί;

Ο Καρυπίδης έχει γίνει φίλος πλέον με τον Σαββίδη. Μαζί θα εγκαινιάσουν και το μετρό της Θεσσαλονίκης!!!