Κόστα Ρίκα - Γερμανία: Για την υπέρβαση οι «Los Ticos» κόντρα στα «πάντσερ»
i

Γκορέτσκα/©Intime

Κόστα Ρίκα - Γερμανία: Για την υπέρβαση οι «Los Ticos» κόντρα στα «πάντσερ»

Ανδρέας Σερεβέτας • 10:12 - 01.12.2022 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 21.04.2023

Η Στεφανί Φραπάρ γράφει ιστορία στο οριακό για την πρόκριση ματς.

Η Κόστα Ρίκα θα ξεκινήσει το ματς από τη 2η θέση του ομίλου. Γνώρισε συντριπτική ήττα στο πρώτο ματς από την Ισπανία (7-0). Ωστόσο η ομάδα του Λουίς Φερνάντο Σουάρες βρήκε το σθένος και τον τρόπο να πάρει την πολύτιμη νίκη απέναντι στην Ιαπωνία (1-0). Ακόμα και η ισοπαλία απόψε μπορεί να την οδηγήσει στην επόμενη φάση, αρκεί να μην κερδίσει η Ιαπωνία την Ισπανία.

Ο Λουίς Φερνάντο Σουάρες δήλωσε χθες: «Πρέπει να εκτιμήσω τα όσα κάνανε οι παίκτες μου για να πάρουν αυτό το αποτέλεσμα. Κερδίσαμε μια πολύ δυνατή Ιαπωνία, που παίζει εξαιρετικό ποδόσφαιρο μέχρι στιγμής στη διοργάνωση. Τώρα είμαστε ακόμη πιο ζωντανοί και αποδείξαμε πως κανείς δεν μπορεί να μας αφήνει εκτός πλάνων. Κανένας δεν μας πίστευε μετά την ήττα από την Ισπανία. Μπορούμε ακόμη να ονειρευόμαστε για την πρόκριση». Ο έμπειρος στόπερ Κάλβο συμπλήρωσε κάρτες και θα απουσιάσει από το αποψινό παιχνίδι. 

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ: (5-4-1): Νάβας – Φούλερ, Βάργκας, Ουάστον, Ντουάρτε, Οβιέδο – Τόρες, Τεχέδα, Μπόρχες, Κάμπελ – Κοντρέρας. 

Οι Γερμανοί κινδυνεύουν με δεύτερο διαδοχικό αποκλεισμό από την φάση των ομίλων!!!

Οι Γερμανοί ούτε που θέλουν να σκέφτονται ότι μπορεί να επαναληφθεί το φιάσκο του 2018. Όταν έμειναν για πρώτη φορά στην ιστορία τους έξω από την φάση των «16» της διοργάνωσης. Ηττήθηκαν στην πρεμιέρα από την Ιαπωνία (2-1) και παρέμειναν ...ζωντανοί μετά το ισόπαλο 1-1 με την Ισπανία. Με νίκη περνάει (μόνο ως δεύτερη) αν κερδίσει η Ισπανία. Με ισοπαλία στο παιχνίδι Ιαπωνία – Ισπανία χρειάζεται νίκη με 2 γκολ διαφορά και πάνω. Αν κερδίσει με ένα γκολ μόνο τότε η πρόκριση θα κριθεί στην καλύτερη επίθεση. Αν ισορροπήσει με τους Ασιάτες και στα δύο κριτήρια, μένει εκτός καθώς ηττήθηκε στο μεταξύ τους ματς. Αν νικήσει και χάσει η Ισπανία, πρέπει να καλύψει το -8 της διαφοράς τερμάτων!!!

Ο Χάνσι Φλικ τόνισε χθες: «Ασφαλώς και δεν κρατάμε στα χέρια μας την πρόκριση. Συνεχίζω και πιστεύω πως είμαστε στο σωστό δρόμο, θα δούμε πόσο μακριά θα μας πάει αυτός. Ο,τι κι αν γίνει η δουλειά συνεχίζεται. Είμαι προπονητής που πάντα κοιτάω θετικά μπροστά, δεν σκέφτομαι το 2018». Η αποστολή της Γερμανίας είναι πλήρης εν όψει του αγώνα. 

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ: (4-2-3-1): Νόιερ – Κλόστερμαν, Ζίλε, Ρίντιγκερ, Ράουμ – Κίμιχ, Γκορέτσκα – Γκνάμπρι, Γκιντογκάν, Μουσιάλα – Μίλερ. 

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ: Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν το 2006 στο Παγκόσμιο Κύπελλο, που έγινε στη Γερμανία και οι διοργανωτές κέρδισαν με σκορ 4-2. Αν δεν νικήσει απόψε η Γερμανία τότε ο Χάνσι Φλικ θα γίνει ο πρώτος προπονητής της χωρίς νίκη σε φάση ομίλων του Μουντιάλ!!!

ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ: 1. Η καλύτερη διαφορά τερμάτων σε όλα τα ματς του ομίλου, 2. Η καλύτερη επίθεση σε όλα τα ματς του ομίλου, 3. Οι βαθμοί των ομάδων στα μεταξύ τους ματς, 4. Η καλύτερη διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους ματς, 5. Η καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους ματς, 6. Λιγότεροι βαθμοί ποινής σε όλα τα ματς του ομίλου: κάθε κίτρινη κάρτα τιμωρείται με 1 πόντο, οι δύο κίτρινες στο ίδιο ματς με 3 πόντους, ενώ η απευθείας κόκκινη κάρτα με 4 πόντους, 7. Κλήρωση.

Το παιχνίδι θα γίνει στις 21:00 στο Al Bayt Stadium (68.895). Η Στεφανί Φραπάρ από τη Γαλλία θα γίνει η πρώτη γυναίκα που σφυρίζει σε αγώνα τελικής φάσης Μουντιάλ Ανδρών.