Κροατία-Μαρόκο: Ο τελικός της παρηγοριάς
i

Μαρόκο-Κροατία/©Intime

Κροατία-Μαρόκο: Ο τελικός της παρηγοριάς

Ανδρέας Σερεβέτας • 07:33 - 17.12.2022 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 21.04.2023

Η «χρβάτσκα» και τα «λιοντάρια του Άτλαντα» θα παλέψουν για την τρίτη θέση στον κόσμο.

Η Κροατία αναμετρήθηκε με το Μαρόκο στον 6ο όμιλο (0-0). Ήταν το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων στο Κατάρ και οι Κροάτες είχαν μόνο 5 τελικές προσπάθειες. Τις λιγότερες στην ιστορία τους σε παιχνίδι τελικής φάσης Παγκοσμίου Κυπέλλου. 

Η Κροατία λύγισε στον ημιτελικό από την ανώτερη αγωνιστικά Αργεντινή. Δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση και να βρεθεί για δεύτερη συνεχόμενη φορά στον τελικό του Μουντιάλ. Σήμερα πέφτει η αυλαία για τον καλύτερο Κροάτη ποδοσφαιριστή όλων των εποχών. Ο Λούκα Μόντριτς θα αγωνιστεί κατά πάσα πιθανότητα για τελευταία φορά με το εθνόσημο σε Μουντιάλ. 

Γκβάρντιολ: «Θα λέω στα παιδιά μου ότι μάρκαρα τον Μέσι για 90 λεπτά» (vid)
ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022

11:02 - 16.12.2022

Γκβάρντιολ: «Θα λέω στα παιδιά μου ότι μάρκαρα τον Μέσι για 90 λεπτά» (vid)

Ο 20χρονος Κροάτης στόπερ, Γιόσκο Γκβάρντιολ κλήθηκε να μιλήσει για την εμπειρία του στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά για το γεγονός ότι έπρεπε να αντιμετωπίσει τον Λιονέλ Μέσι στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο Ζλάτκο Ντάλιτς δήλωσε χθες: «Είναι ένας μεγάλος τελικός για εμάς, μία μάχη για μετάλλιο. Αξίζει τον μεγαλύτερο σεβασμό το Μαρόκο, είναι η ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης. Πιστεύω θα παίξει με την πιο δυνατή ενδεκάδα, όπως και εμείς. Έχουμε κουραστεί, έχουμε ταλαιπωρηθεί. Έχουμε και κάποιες δυσκολίες (αναφερόμενος στις απουσίες Γιουράνοβιτς και Μπρόζοβιτς), πρέπει να είμαστε προσεκτικοί». Ο προπονητής της Κροατίας αναφέρθηκε και στον Μόντριτς, τονίζοντας ότι δεν αποκλείεται να αγωνιστεί στο επόμενο Euro.

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ: (4-2-3-1): Λιβάκοβιτς – Στάνισιτς, Λόβρεν, Γκβάρντιολ, Μπάρισιτς (Σόσα) – Μόντριτς, Κόβατσιτς – Βλάσιτς, Μάιερ, Πέρισιτς (Όρσιτς) – Κράμαριτς (Λιβάγια). 

Το Μαρόκο έχει αναμφισβήτητα κλέψει την παράσταση στο Κατάρ. Όμως δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Γαλλίας στον ημιτελικό αλλά για μία ακόμη φορά κέρδισε το χειροκρότημα. 

Ο Ουαλίντ Ρεγκραγκί δήλωσε για το ματς: «Είμαστε απογοητευμένοι με την ήττα του ημιτελικού, όμως πρέπει να ορθώσουμε ανάστημα και να επικεντρωθούμε σε ακόμη ένα ματς. Θέλουμε να κατακτήσουμε την τρίτη θέση, είναι καλύτερη από την τέταρτη. Θα τα δώσουμε όλα για να την πάρουμε». Ο προπονητής του Μαρόκου μίλησε για τον τελικό και τον Μόντριτς: ««Η καρδιά μου υποστηρίζει τη Γαλλία επειδή γεννήθηκα εκεί, όμως τρέφω μεγάλο σεβασμό και στην Αργεντινή, επειδή έχω παίξει μαζί με τον προπονητή της στο παρελθόν. Δεν ξέρω εάν ο Μόντριτς θα τελειώσει την καριέρα του σήμερα, όμως παραμένει ένας από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου και θέλει να αποχωρήσει από το Μουντιάλ με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ: (4-3-3): Μπόνο – Χακίμι (Τζαμπράν), Ελ Γιαμίκ, Νταρί, Ατιγιάτ-Αλάχ – Σαμπίρι, Σαΐρ, Αμαλά – Ζίγιες (Αμνταλά), Εν-Νεσιρί (Σεντιρά), Μπουφάλ (Αμπουκλάλ). 

Το παιχνίδι (17:00) θα διευθύνει ο Αμπντουλραχμάν Αλ Τζασίμ  από το Κατάρ. Θα διεξαχθεί στην πόλη Άλ Ραγιάν, στο Khalifa International Stadium (45.857).