Ώρα για τον πρώτο τίτλο της σεζόν στην Αγγλία

Το Κύπελλο του Λιγκ Καπ

i

©PrtScr

Ώρα για τον πρώτο τίτλο της σεζόν στην Αγγλία

Στέλιος Βαρδάκης 09:44 - 25.02.2024

Λίβερπουλ και Τσέλσι διασταυρώνουν τα «ξίφη» τους στο «Γουέμπλεϊ», διεκδικώντας τον πρώτο τίτλο της σεζόν, αφού κοντράρονται για τον τελικό του Λιγκ Καπ.

Ώρα τελικού και πρώτου τίτλου στην Αγγλία. Λίβερπουλ και Τσέλσι τίθενται αντιμέτωπες με φόντο την κατάκτηση του Λιγκ Καπ που λαμβάνει χώρα ως συνήθως στο «Γουέμπλεϊ». Η σέντρα έχει προγραμματιστεί για τις 17:00 ενώ η τηλεοπτική κάλυψη στην Ελλάδα θα γίνει από το Action 24.

Με πολλές απουσίες η Λίβερπουλ εν όψει του τελικού καθώς ο Γιούργκεν Κλοπ δεν μπορεί να υπολογίζει ούτε λίγο ούτε πολύ σε έξι ποδοσφαιριστές, ενώ στα «πιτς» βρίσκονται οι Σαλάχ και Νούνιεζ.

Συγκεκριμένα, τραυματίες είναι οι Σομποσλάι, Άρνολντ, Άλισον, Κέρτις Τζόουνς, Ντιόγκο Ζότα και Τιάγκο. Αρκετοί από αυτούς μάλιστα, αναμένεται να λείψουν για αρκετό διάστημα (όπως ο Άλισον και ο Ζότα). Παράλληλα, δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη η συμμετοχή των Σαλάχ και Νούνιεζ οι οποίοι έμειναν εκτός αποστολής από το μεσοβδόμαδο ματς των «Κόκκινων» κόντρα στη Λούτον, το οποίο νίκησαν 4-1 με ανατροπή.

Το θετικό είναι ότι τόσο ο Αιγύπτιος όσο και ο Ουρουγουανός έδωσαν το «παρών» στην προπόνηση της Παρασκευής δίνοντας ελπίδες στους φιλάθλους της Λίβερπουλ ότι θα καταφέρουν να παίξουν.

Στον αντίποδα, η Τσέλσι δεν βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα από άποψη τραυματισμών. Αβέβαιη είναι η συμμετοχή του Τιάγκο Σίλβα με τις πιθανότητες πάντως να μην είναι υπέρ του. Εκτός είναι δεδομένα οι Κουκουρέγια, Μπαντιασίλ, Τσουκουεμέκα, Φοφανά, Ρις Τζέιμς και Λάβια.

Ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο στη Συνέντευξη Τύπου πριν το ματς δεν δίστασε να «βαφτίσει» ως φαβορί την Λίβερπουλ για την κατάκτηση του τροπαίου, ενώ έριξε και τη σπόντα του για τη διαιτησία, αναφερόμενος στο πιο πρόσφατο παιχνίδι μεταξύ των συλλόγων.

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί ήδη δύο φορές φέτος για την Premier League. Η πρώτη ήταν στη πρεμιέρα του πρωταθλήματος στο «Stamford Bridge» όπου το ματς έληξε ισόπαλο 1-1. Η δεύτερη αναμέτρηση στο «Άνφιλντ» ήταν σχετικά πρόσφατη με την Λίβερπουλ να παίρνει μία ευρεία νίκη με 4-1.