Βόμβα βάρους 500 κιλών από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο κοντά στο γήπεδο της Μάιντς!

Γήπεδο Μάιντς

Βόμβα βάρους 500 κιλών από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο κοντά στο γήπεδο της Μάιντς!

Κώστας Τόπας 08:40 - 26.04.2024

Η βόμβα βάρους 500 κιλών άνηκε στον αμερικανικό στρατό και ανακαλύφθηκε στο στάδιο της Μάιντς, το οποίο επρόκειτο να διεξαχθεί αγώνας της Bundesliga την ερχόμενη Κυριακή.

Μια βόμβα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου βρέθηκε σε γήπεδο της Bundesliga. Συγκεκριμένα, επρόκειτο για εκρηκτικό μηχανισμό βάρους 500 κιλών του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών που ανακαλύφθηκε το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης (24/04) κατά τη διάρκεια κατασκευαστικών εργασιών για την επέκταση του πανεπιστημίου που βρίσκεται κοντά στο γήπεδο.

Όλα έγιναν στην περιοχή κοντά στο MEWA Arena, το στάδιο πολλαπλών χρήσεων της Μάιντς που βρίσκεται στη γειτονιά του Μάιντς και χωρητικότητας 33.034 θεατών. Για την απενεργοποίηση της βόμβας και με στόχο να μην τραυματιστεί κανείς, γίνεται λόγος για εκκένωση περίπου 4.600 κατοίκων που κατοικούν στην περιοχή και οι οποίοι θα πρέπει να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μέχρι να πυροδοτήσει τη συσκευή η πυροσβεστική.

Η Μάιντς περιμένει να παίξει τον αγώνα της

Η Μάιντς ρισκάρει τη ζωή της κόντρα στην Κολωνία και όχι λόγω της βόμβας που βρέθηκε κοντά στο γήπεδο. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα πρόθυρα του υποβιβασμού και θα αντιμετωπίζει την Κολωνία την ερχόμενη Κυριακή (28/04, 18:30) στο γήπεδο της. Μια κατάσταση που δίνει τη δυνατότητα, αν όλα πάνε όπως έχουν προγραμματιστεί, ο αγώνας να γίνει εντελώς κανονικά.

Επίσης, δεν θα χρειαστεί να αλλάξει ο προγραμματισμένος σχεδιασμός για τον αγώνα, καθώς η Μάιντς προπονείται στο Bruchweg, περίπου τρία χιλιόμετρα μακριά από το γήπεδο της. Όχι όμως και η συνέντευξη Τύπου του Γερμανού προπονητή, η οποία έπρεπε να μεταφερθεί από Παρασκευή σε Πέμπτη για μεγαλύτερη ασφάλεια των παρευρισκομένων, καθώς δεν είναι ακόμη σαφές εάν οι διαδρομές πρόσβασης στο γήπεδο θα επηρεαστούν από το κλείσιμο των δρόμων της Παρασκευής.

Δεύτερη βόμβα σε 15 μέρες

Αυτή δεν είναι η πρώτη βόμβα που βρέθηκε κοντά στην περιοχή του σταδίου της Μάιντς. Αν και δεν ήταν αυτού του μεγέθους, μια μικρή εμπρηστική βόμβα βρέθηκε την περασμένη Δευτέρα, 15 Απριλίου και στη συνέχεια εξουδετερώθηκε χωρίς κίνδυνο για τον πληθυσμό με μια μικρή ελεγχόμενη έκρηξη.