Η ανακοίνωση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την ολοκλήρωση των ερευνών και το μέλλον του Γκρίνγουντ

Μέισον Γκρίνγουντ

i

Photo by Cameron Smith/Getty Images

Η ανακοίνωση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την ολοκλήρωση των ερευνών και το μέλλον του Γκρίνγουντ

Κώστας Τσιακλής 18:45 - 16.08.2023

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εξέδωσε ανακοίνωση για τον Μέισον Γκρίνγουντ που βρίσκεται εκτός ομάδας από τότε που συνελήφθη έπειτα από κατηγορίες για βιασμό από τη σύντροφο του.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τον Μέισον Γκρίνγουντ. Οι «κόκκινοι διάβολοι» για την ώρα δεν έχουν αποφασίσει ακόμα για το αν θα επιστρέψει ο Άγγλος εξτρέμ στις υποχρεώσεις της ομάδας.

Ο Μέισον Γκρίνγουντ συνελήφθη τον Ιανουάριο του 2022 έπειτα από κατηγορίες τις συντρόφου του, Χάριετ Ρόμπσον, για βιασμό. Η εισαγγελία απέσυρε τις κατηγορίες από τον περασμένο Φεβρουάριο ωστόσο ακόμα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν έχει αποφασίσει αν θα βάλει ξανά στην ομάδα τον νεαρό Άγγλο. Αυτό είπαν οι «κόκκινοι διάβολοι» και στην ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά την ολοκλήρωση της ανεξάρτητης έρευνας που διέπραξαν και οι ίδιοι. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Μετά την απόσυρση όλων των κατηγοριών εναντίον του Μέισον Γκρίνγουντ τον Φεβρουάριο του 2023, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διεξήγαγε ενδελεχή έρευνα για τους ισχυρισμούς εναντίον του. Αυτό έχει βασιστεί σε εκτεταμένα στοιχεία και πλαίσιο που δεν είναι δημόσια, και έχουμε ακούσει από πολλά άτομα με άμεση ανάμειξη ή γνώση της υπόθεσης.

Σε όλη αυτή τη διαδικασία, η ευημερία και η προοπτική του φερόμενου θύματος ήταν κεντρικής σημασίας για τις έρευνες του συλλόγου και σεβόμαστε το δικαίωμά της στη δια βίου ανωνυμία. Έχουμε επίσης ευθύνες απέναντι στον Μέισον ως υπάλληλο, ως νέο που είναι στο κλαμπ από την ηλικία των επτά ετών και ως νέο πατέρα με μια σύντροφο.

Η διερευνητική φάση της έρευνάς μας έχει πλέον ολοκληρωθεί και βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο λήψης μιας απόφασης για το μέλλον του Μέισον. Σε αντίθεση με τις εικασίες των μέσων ενημέρωσης, αυτή η απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη και επί του παρόντος αποτελεί αντικείμενο εντατικής εσωτερικής συζήτησης. Η ευθύνη θα βαρύνει τελικά τον Διευθύνοντα Σύμβουλο.

Μόλις ληφθεί, η απόφαση θα κοινοποιηθεί και θα εξηγηθεί στους εσωτερικούς και εξωτερικούς φορείς του συλλόγου. Αυτή ήταν μια δύσκολη υπόθεση για όλους όσους σχετίζονται με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και κατανοούμε τις έντονες απόψεις που έχει προκαλέσει με βάση τα εν μέρει στοιχεία που υπάρχουν στον δημόσιο τομέα. Ζητάμε υπομονή καθώς εργαζόμαστε στα τελικά στάδια αυτής της προσεκτικά μελετημένης διαδικασίας».