Ράτκλιφ και Γκλέιζερς έβαλαν όρο να μην κριτικάρουν δημόσια ο ένας τον άλλον

Ο Ράτκλιφ

i

©printscreeen

Ράτκλιφ και Γκλέιζερς έβαλαν όρο να μην κριτικάρουν δημόσια ο ένας τον άλλον

Δημήτρης Χούπης 11:08 - 28.12.2023

Όπως αναφέρουν οι Times ένας από τους όρους της συμφωνίας μεταξύ του Σερ Τζιμ Ράτκλιφ με τους Γκλέιζερς για την εξαγορά του 25% της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι να μην κριτικάρει ο ένας τον άλλον δημόσια.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει μπει στη νέα εποχή, αφού εδώ και λίγες μέρες ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ απέκτησε το 25% των «κόκκινων διαβόλων» από την οικογένεια Γκλέιζερ. Το έγγραφο συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών αποτελούταν από 241 σελίδες, αφού είχε μια σειρά από λεπτομέρειες, προκειμένου η INEOS Group να αποκτήσει το μερίδιο των μετοχών της ομάδας. 

Σύμφωνα με τους Times ένας από τους όρους της συμφωνίας λοιπόν είναι να μην ασκεί κριτική ο ένας στον άλλον δημόσια. Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος δεν θα μπορεί να επιτεθεί στους Γκλέιζερς και την εταιρεία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπως φυσικά το ίδιο θα ισχύει και τους Αμερικανούς επιχειρηματίες. 

Όταν αγόρασε το ποσοστό των «κόκκινων διαβόλων», ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ εκτός από τη βελτίωση της ομάδας, είχε σκοπό να επενδύσει και στο γήπεδο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Old Trafford. Συγκεκριμένα ο Βρετανός επιχειρηματίας θα βάλει το χέρι του βαθιά στην τσέπη και θα βγάλει ένα ποσό 300 εκατομμυρίων ευρώ για τη βελτίωση του θρυλικού γηπέδου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ένα γήπεδο που τον τελευταίο καιρό έχει αρκετά προβλήματα, αφού υπάρχει διαρροή νερού από την οροφή στους θεατές. Ενώ ζημιές έχουν και οι αίθουσες δεξιώσεων, τα καθίσματα του γηπέδου είναι στενά, το μπετόν είναι θρυμματισμένο, το οποίο μάλιστα πριν από λίγες εβδομάδες είχε πέσει πάνω στους οπαδούς της ομάδας. Οι οποίοι κατήγγειλαν μάλιστα το περιστατικό.