«Βράζει» ο Μάρκο Σίλβα με τη διαιτησία του Νιούκαστλ-Φούλαμ, κινδυνεύει με βαριά τιμωρία από την Premier League

Μάρκο Σίλβα

i

© Intime

«Βράζει» ο Μάρκο Σίλβα με τη διαιτησία του Νιούκαστλ-Φούλαμ, κινδυνεύει με βαριά τιμωρία από την Premier League

Άγγελος Φραγκισκάτος 09:59 - 17.12.2023 / Ανανεώθηκε: 10:03 - 17.12.2023

Ο Μάρκο Σίλβα έκανε σκληρές δηλώσεις για τη διαιτησία στην αναμέτρηση της Νιούκαστλ με τη Φούλαμ και πλέον κινδυνεύει με βαριά τιμωρία από την Premier League.

Η Νιούκαστλ άφησε πίσω της τον μεσοβδόμαδο ευρωπαϊκό αποκλεισμό ύστερα από την εντός έδρας ήττα από τη Μίλαν (2-1) και στο ίδιο γήπεδο επικράτησε με 3-0 της Φούλαμ, για την 17η αγωνιστική της Premier League. 

Οι «καρακάξες» ήταν καταιγιστικές, δημιούργησαν πλήθος ευκαιριών και δη στο δεύτερο μέρος και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης. Οι Λιούις Μάιλι, Μιγκέλ Αλμιρόν και Ντέιβιντ Μπερν νίκησαν τον Μπερντ Λένο, με τους γηπεδούχους να έχουν κι άλλες καλές στιγμές, δοκάρια και τελικά να αδικούνται από το 3-0, με το οποίο έβαλαν τέλος σε ένα σερί τριών ηττών σε όλες τις διοργανώσεις.

Ωστόσο μετά την ολοκλήρωση του παιχνιδιού ο προπονητής της Φούλαμ, Μάρκο Σίλβα ήταν εξαγριωμένος με την αντιμετώπιση που είχε η ομάδα του από τον διαιτητή της αναμέτρησης, Σάμιουελ Μπάροτ.

Ο Πορτογάλος τεχνικός σε δηλώσεις που παραχώρησε στο «flash interview» μεταξύ άλλων τόνισε πως ότι «πρόκειται για έναν διαιτητή χωρίς την απαιτούμενη εμπειρία για να σφυρίξει τέτοια ματς».

«Ήταν ένα απογοητευτικό απόγευμα. Ήταν πιθανότατα το ήσυχο ματς που χρειαζόταν η Νιούκαστλ μετά από έναν αγώνα Champions League. Δεν φταίμε εμείς για αυτό. Πριν από την κόκκινη κάρτα υπήρχε ξεκάθαρη αγκωνιά από τον Λασέλς. Ήξερε ότι ο Χιμένες ήταν εκεί και είχε παρατεταμένο τον αγκώνα του. 

Μέχρι το 21ο λεπτό ο διαιτητής δεν μας έδωσε ούτε ένα φάουλ. Για τη Νιούκαστλ κάθε φάση ήταν φάουλ. Σε αυτά τα παιχνίδια ο διαιτητής πρέπει να έχει την ικανότητα να αντέξει την πίεση του κοινού. 

Τι συμβαίνει με τη Μάντσεστερ Σίτι: Οι πεταμένοι βαθμοί, η απουσία του Χάαλαντ και η κρίση (vids)
PREMIER LEAGUE

09:54 - 17.12.2023

Τι συμβαίνει με τη Μάντσεστερ Σίτι: Οι πεταμένοι βαθμοί, η απουσία του Χάαλαντ και η κρίση (vids)

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, Μάντσεστερ Σίτι άφησε για άλλη μια φορά βαθμούς στην Premier League, στα τελευταία λεπτά του αγώνα δείχνοντας ότι υπάρχει «κρίση» στο εσωτερικό των Πολιτών.

Η Premier League πρέπει να ορίζει διαιτητές με εμπειρία και την ικανότητα να διαχειριστούν την πίεση. Αυτό ήταν το καλύτερο παράδειγμα διαιτητή που δεν έχει την ικανότητα να διαχειριστή αυτή την πίεση»