Νταβίντ Τρεζεγκέ:  «Δεν με νοιάζει αν κερδίσει η Αργεντινή - Το αξίζει ο Λέο»
i

Τρεζεγκέ/©Intime

Νταβίντ Τρεζεγκέ: «Δεν με νοιάζει αν κερδίσει η Αργεντινή - Το αξίζει ο Λέο»

Sportal newsroom 15:23 - 17.12.2022 / Ανανεώθηκε: 08:38 - 18.12.2022

Αν και Γάλλος ο Νταβίντ Τρεζεγκέ υποστηρίζει πως η καρδιά του είναι χωρισμένη στα δύο, καθώς θέλει να δει τον Μέσι να σηκώνει το τρόπαιο.

Ο Νταβίντ Τρεζεγκέ ανακηρύχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής με τη Γαλλία το 1998. Αυτή την Κυριακή, ωστόσο φάινεται πως η καρδιά του είναι χωρισμένη στα… δύο στον τελικό που θα παίξουν οι «Μπλε» με την Αλμπισελέστε.

«Είναι δύσκολο προσωπικά, συναισθηματικά. Κάτι που δεν ήθελα, αλλά ελπίζω να είναι ένα πάρτι και ένας υπέροχος τελικός. Είναι αυτό που όλοι περιμέναμε και είναι οι δύο καλύτερες ομάδες στο Παγκόσμιο Κύπελλο» είπε σε συνέντευξή του στο TyC Sports.

«Ο Μέσι κάνει τους ανθρώπους να ονειρεύονται, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η Γαλλία δεν έχει τη φιλοδοξία να θέλει να κρατήσει τον τίτλο».

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι είχε ανάμεικτα συναισθήματα, δήλωσε πως υποστηρίζει λίγο περισσότερο την Αλμπισελέστε. Γιατί; «Το επαναλαμβάνω συνεχώς, συναισθηματικά, γνωρίζοντας ότι θα είναι το τελευταίο του Παγκόσμιο Κύπελλο, ο Λέο αξίζει να είναι πρωταθλητής», εξηγεί ο Τρεζεγκέ, που στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998 συμμετείχε σε έξι αγώνες, αλλά δεν ξεκίνησε στην ενδεκάδα στον τελικό με τη Βραζιλία.

Μέσι εναντίον Γολιάθ…

Μέσι εναντίον Γολιάθ…

Η Γαλλία είναι το φαβορί στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τον Μέσι να μοιάζει σαν τον Δαυίδ που ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει το… θηρίο για να σώσει την Αργεντινή.

Για τη μονομαχία Μέσι-Εμπαπέ είπε στο TyC Sports: «Η Γαλλία ήρθε με σκοπό να διατηρήσει τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή, δεν υπάρχει αμφιβολία. Εδώ η διαφορά είναι η ηλικία, ο Λέο είναι στο τελευταίο κομμάτι της καριέρας του, ο Εμπαπέ μόλις ξεκίνησε. Μαζί στην Παρί είναι ο τέλειος συνδυασμός, αλλά η Αργεντινή παίζει για τον Μέσι, όλα περνούν από αυτόν».

Θα δούμε τι θα γίνει τελικά αυτή την Κυριακή. Ο Τρεζεγκέ, που έχει ρίζες και από την Αργεντινή, όπως και να 'χει, θα είναι χαρούμενος και λυπημένος άνθρωπος ταυτόχρονα.