Ο πρόεδρος Ελλήνων Μπουένος Άιρες στο SPORTAL: «Από άλλο πλανήτη ο Μέσι» (vid & pic)
i

Αργεντινή / via Twitter

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Ο πρόεδρος Ελλήνων Μπουένος Άιρες στο SPORTAL: «Από άλλο πλανήτη ο Μέσι» (vid & pic)

Τζιοβάνι Ζάκαρη 17:25 - 20.12.2022 / Ανανεώθηκε: 19:12 - 20.12.2022

Το SPORTAL επικοινώνησε με τον Κωνσταντίνο Βουκελάτο, πρόεδρο της ελληνικής κοινότητας Μπουένος Άιρες, προκειμένου να μας μιλήσει για το πως βίωσαν οι... Griegos αυτό το Μουντιάλ.

Η Αργεντινή νίκησε με 4-2 την Γαλλία στον μεγάλο τελικό του Μουντιάλ, με τις δύο ομάδες να μας προσφέρουν τον κορυφαίο τελικό στην ιστορία της διοργάνωσης. Σασπένς, παγωμάρα, ανατροπή στην ανατροπή και άλλες τόσες εκφράσεις που περιγράφουν με κάθε λεπτομέρεια το τι είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν, όσοι έκατσαν σπίτι ή βγήκαν έξω για να δουν το ματς.

Αναμφίβολα, ωστόσο, αυτοί που το χάρηκαν περισσότερο από όλους με την ψυχή τους δεν βρίσκονται εδώ, αλλά στην άλλη άκρη του πλανήτη. Το Μπουένος Άιρες κατακλύστηκε από εκατομμύρια κόσμου, οι οποίοι γέμησαν τους δρόμους της πόλης ζητωκραυγάζοντας για το «θαύμα» του Μέσι και της παρέας του.

Ανάμεσα σε αυτούς, λοιπόν, ήταν και δικοί μας... απεσταλμένοι, αφού στους δρόμους της πρωτεύουσας βρέθηκαν οι Έλληνες της Αργεντινής. Το SPORTAL επικοινώνησε με τον Κωνσταντίνο Βουκελάτο, πρόεδρο της ελληνικής κοινότητας Μπουένος Άιρες, ο οποίος μας μετέφερε το πως βίωσε η πλευρά των... Griegos όλο αυτό το Μουντιάλ.

Κωνσταντίνος Βουκελάτος / © PrntScrn

Πως βιώσατε στην ελληνική κοινότητα του Μπουένος Άιρες τον τελικό και την κατάκτηση;

«Αρχικά να ζητήσω συγγνώμη για αυτή την καθυστέρηση, αλλά ο κόσμος εδώ πανηγυρίζει ακόμα αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο. Τον αγώνα με τη Γαλλία τον ζήσαμε με πάρα πολλή χαρά αλλά και πολύ άγχος. Η επιθυμία για τη νίκη ήταν μεγάλη. Έμπειροι παίκτες όπως ο Λιονέλ Μέσι και ο Άνχελ Ντι Μαρία είχαν τη σταθερότητα και τη νοημοσύνη για ματς σαν και αυτό.»

Θεωρείτε ότι η Αργεντινή ήταν δίκαια η νικήτρια του τουρνουά;

«Η Αργεντινή είναι δίκαια η κατακτήτρια του φετινού Μουντιάλ. Κέρδισε τα παιχνίδια που έπρεπε και έτσι βρέθηκε στον τελικό. Οι ποδοσφαιριστές της είχαν μεγάλη επιθυμία να την φτάσουν στο φινάλε.»

Πως το ζήσατε όλο το Μουντιάλ από την αρχή του; Πιστέψατε ποτέ ότι αυτή η προσπάθεια δεν θα πάει καλά όπως π.χ. με την πρώτη ήττα κόντρα στην Σαουδική Αραβία;

«Αυτό το Μουντιάλ ήταν γεμάτο εκπλήξεις. Όλες οι ομάδες έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ. Όμως εγώ προσωπικά δεν είχα ποτέ την αμφιβολία πως η Αργεντινή θα φτάσει στον τελικό. Ούτε με την πρώτη ήττα. Αυτή ήταν που δυνάμωσε τους παίκτες για να κατορθώσουν να βρεθούν εκεί που βρέθηκαν.»

Ο Μέσι έλαμψε σε αυτό το τουρνουά! Είναι μια δικαίωση για όλα αυτά τα χρόνια προσπάθειας;

«Ο Λιονέλ Μέσι έλαμψε σε αυτό το Μουντιάλ, επειδή ο Σκαλόνι του πήρε το βάρος της κατάκτησης. Όλοι οι δημοσιογράφοι και ο κόσμος του φορτώναν την ευθύνη πως ήταν δικό του χρέος να κερδίσει όλα τα παιχνίδια. Όμως ο προπονητής του το άλλαξε αυτό και από ατομικό πρόβλημα το μετέτρεψε σε ομαδικό.»

Τι σημαίνει ο Λιονέλ Μέσι για την χώρα της Αργεντινής;

«Ο Μέσι είναι παίκτης από άλλον πλανήτη! Έχει σπάσει 12 ρεκόρ σε αυτό το Μουντιάλ. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια και ούτως η άλλως δεν υπάρχουν και πολλά λόγια για εκείνον. Είναι ταπεινός άνθρωπος, είναι γενναιόδωρος, αγαπάει την οικογένεια του, σέβεται τους μεγαλύτερους. Τι άλλο να πούμε; Είναι μία φιγούρα πολύ αγαπημένη εδώ στην Αργεντινή.»

Αν διαλέγατε αντίπαλο θα θέλατε πάλι τη Γαλλία η θα προτιμούσατε κάποιον άλλον;

«Αν μπορούσα να ξαναδιαλέξω αντίπαλο, αυτή αναμφίβολα θα ήταν η Γαλλία. Παίχτηκε ένα τρομερό παιχνίδι. Αυτό ήταν το ματς του αιώνα! Πότε θα καταφέρουμε να ξαναδούμε αγώνα σαν και αυτό;»

Αν η Ελλάδα ήταν στο τουρνουά και αντιμετώπιζε την Αργεντινή, η καρδιά σας που θα πήγαινε;

«Η ερώτηση Ελλάδα ή Αργεντινή είναι δύσκολη. Για να είμαι δίκαιος, θα ήμουν το πρώτο ημίχρονο με την Ελλάδα και το δεύτερο με την Αργεντινή.»