Όλος ο πλανήτης υποκλίνεται στο μεγαλείο του Μέσι
i

Λιονέλ Μέσι/©Intime

Όλος ο πλανήτης υποκλίνεται στο μεγαλείο του Μέσι

Κώστας Τόπας 14:16 - 05.12.2022 / Ανανεώθηκε: 14:36 - 05.12.2022

Με τα κατορθώματά του στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ο Λιονέλ Μέσι έχει κάνει όλο τον πλανήτη να υποκλίνεται στο μεγαλείο του και να παραμιλάει.

Ο Λιονέλ Μέσι ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής κόντρα στην Αυστραλία και κατάφερε να γράψει ιστορία με χρυσά γράμματα. Τη βραδιά που συμπλήρωσε 1000 ματς (με Μπαρτσελόνα, Παρί και εθνική Αργεντινής) και ο ίδιος έκανε μια ακόμη μεγάλη εμφάνιση, ο «Pulga» δεν θα μπορούσε να μη... γιορτάσει με μία νίκη και την πρόκριση στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο GOAT είναι Αργεντινός και δε λέγεται… Ντιέγκο!

Ο GOAT είναι Αργεντινός και δε λέγεται… Ντιέγκο!

Στην εποχή που η πληροφορία είναι τόσο προσβάσιμη, που πολλές φορές χάνει και το νόημα της, ο Μέσι ξεχωρίζει με το παιχνίδι του κοντά 20 χρόνια τώρα! Τι άλλο να κάνει για να πειστούμε... σπαθιά να καταπιεί; Γράφει ο Στέφανος Αβραμίδης.

Ο Λιονέλ Μέσι είναι πλέον ο δεύτερος σκόρερ στην ιστορία της Αργεντινής σε τελική φάση Παγκοσμίων Κυπέλλων. Συγκεκριμένα, έφτασε τα 9, αφήνοντας πίσω του τον Ντιέγκο Μαραντόνα και βρίσκεται μόλις ένα πίσω από τον Ντιέγκο Μπατιστούτα. Το πρώτο του γκολ σε Παγκόσμιο Κύπελλο το σημείωσε το 2006 στον αγώνα της Αργεντινής με την Σερβία. Ακολούθησαν τρία στη διοργάνωση του 2014 κόντρα σε Βοσνία, Ιράν και Νιγηρία. Επειτα από τέσσερα χρόνια, ο Μέσι πέτυχε ένα τέρμα ξανά στους Νιγηριανούς, ενώ φέτος μετράει ήδη τρία απέναντι στη Σαουδική Αραβία, το Μεξικό και φυσικά απέναντι στην Αυστραλία.

Κόντρα στα «καγκουρό» μάλιστα, ο 35χρονος μεσοεπιθετικός, πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την αποθέωση. Μάλιστα, μετά το τέλος του αγώνα, ο Μέσι αποτέλεσε πόλο έλξης ακόμα και για τους «αντίπαλους» ποδοσφαιριστές της εθνικής Αυστραλίας, μιας και τρεις Αυστραλοί παίκτες τον πέτυχαν στα αποδυτήρια και στήθηκαν στη σειρά για να φωτογραφηθούν μαζί του.

Αυτό πάντως που έκαναν οι παίκτες της Αυστραλίας είχε ζητήσει να μην κάνουν οι ποδοσφαιριστές του, ο προπονητής της Σαουδικής Αραβίας. Ο Ερβέ Ρενάρ είδε την ομάδα του να χάνει με 1-0 στο ημίχρονο από την Αργεντινή και προχώρησε σε μια άκρως... πορωτική ομιλία που οδήγησε στο έπος!

«Τι κάνουμε εδώ; Αυτό είναι το πρέσιγκ μας; Πρέσιγκ δεν σημαίνει απλά ανεβαίνω ψηλά και κοιτάω. Ο Μέσι έχει τη μπάλα στο κέντρο και εμείς τον κοιτάμε... Σαν θέλετε να βγείτε φωτογραφία μαζί του. Νιώθετε ότι μπορείτε να γυρίσετε το ματς; Το νιώθετε;», ήταν τα λόγια τους προς τους παίκτες, οι οποίοι στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαν αποφασισμένοι και πέτυχαν την πολυπόθητη ανατροπή.

Επίσης, αρκετοί πρώην αστέρες του ποδοσφαίρου, έχουν «ξετρελαθεί» με τον σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν και ένας εξ αυτών είναι και ο Ρίο Φέρντιναντ, ο οποίος θεωρεί πως ο Λίο Μέσι παραμένει ο κορυφαίος όλων.

«Ο Μέσι έκανε μακράν την καλύτερη που έχουμε δει σε ατομικό επίπεδο σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter, ο παλαίμαχος αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο «Λίο» γνώρισε την αποθέωση και από ένα πρώην συμπαίκτη του. Τον Πέδρι. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός είχε την ευκαιρία να μοιραστεί με τον Μέσι τα ίδια αποδυτήρια πριν φύγει από τη Μπαρτσελόνα και ομολόγησε την επιθυμία του να βρεθούν οι δυο τους στον τελικό, ώστε να πάρει τη φανέλα του.

«Ελπίζω να βρεθούμε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου για να πάρω τη φανέλα του», τόνισε χαρακτηριστικά o 20χρονος Ισπανός.

Τέλος την «ευχή» να αντιμετωπίσει τον «καλύτερο παίκτη στον κόσμο, τον Μέσι» έκανε ο διεθνής Άγγλος, Κάλβιν Φίλιπς.