A Bola: «O Πέδρο Άλβες διαφωνούσε με τη διοίκηση του Ολυμπιακού»

Πέδρο Άλβες

i

©intime

A Bola: «O Πέδρο Άλβες διαφωνούσε με τη διοίκηση του Ολυμπιακού»

Sportal newsroom 20:05 - 05.02.2024 / Ανανεώθηκε: 20:46 - 05.02.2024

Σε δημοσίευμά της η γνωστή ιστοσελίδα «A Bola» αποκάλυψε πως Ολυμπιακός και Πέδρο Άλβες ακολουθούν πλέον χωριστούς δρόμους. Αφορμή φαίνεται να είναι η διαφωνία του αθλητικού διευθυντή με τη διοίκηση της ομάδας, σύμφωνα με το ΜΜΕ.

Παρελθόν από τον Ολυμπιακό φαίνεται πως αποτελεί ο Πέδρο Άλβες, του οποίου η θητεία στους Πειραιώτες δεν διήρκησε πολύ τελικά. Αντικαταστάτης του θα είναι ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς, ο οποίος και ανακοινώθηκε νωρίτερα από τους «ερυθρόλευκους». 

Το δημοφιλές πορτογαλικό ΜΜΕ «A Bola» έκανε γνωστή την είδηση το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ αναφέρθηκε και στις αιτίες του «διαζυγίου» μεταξύ των δύο πλευρών. Αναλυτικά, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, Πέδρο Άλβες και Ολυμπιακός ήρθαν σε ρήξη, με αφορμή μία διαφωνία του Πορτογάλου.

Εκείνος θεωρούσε πως η διοίκηση της ομάδας παρενέβαινε στο δικό του έργο αλλά και σε εκείνο του Κάρλος Καρβαλιάλ, κάτι που δεν ανέχτηκε ο ίδιος. Αυτά τουλάχιστον υποστηρίζει η ιστοσελίδα της Πορτογαλίας, η οποία τόνισε επίσης πως εκείνος ήταν υπεύθυνος για τις μεταγραφές των Ζέλσον Μαρτίνς, Τσικίνιο, Όρτα, Κάρμο, Βέζο και Καμπράλ. 

Από πλευράς του ο Ολυμπιακός προχώρησε άμεσα στην αντικατάσταση του Πέδρο Άλβες, με έναν άνθρωπο που ξέρει καλά την ιστορία της ομάδας. Ο λόγος για τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς, που από το απόγευμα της Δευτέρας είναι και επίσημα ο νέος αθλητικός διευθυντής της ομάδας. 

Έχοντας παρουσία σε ουκ ολίγες μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες, ο Κοβάσεβιτς τον Ιούλιο του 2007 υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με την ομάδα του Πειραιά. Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του με τη φανέλα του Ολυμπιακού (17 τέρματα στο πρωτάθλημα, γκολ στη νίκη επί του Άρη στον τελικό κυπέλλου, αλλά και 3 καθοριστικά τέρματα για τον όμιλο του Champions League) οδήγησαν στην ανανέωση του συμβολαίου του. Την επόμενη σεζόν, ωστόσο, ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας τον υποχρέωσε σε αποχώρηση από την ενεργό δράση.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι ο Κοβάσεβιτς αναγκάστηκε να κρεμάσει πρόωρα τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, δεν παράτησε εντελώς το χώρο του ποδοσφαίρου. Ο Ολυμπιακός, προκειμένου να τον τιμήσει για την ουσιαστική παρουσία του στην ομάδα, του προσέφερε αρχικά πόστο σκάουτερ. Στη συνέχεια ωστόσο, ο Κοβάσεβιτς ανέλαβε επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ του Ολυμπιακού, καθώς και τεχνικός σύμβουλος της διοίκησης.