Με Μαρτίνεθ, χωρίς Ποντένσε στο Βόλο…

Με Μαρτίνεθ, χωρίς Ποντένσε στο Βόλο…

Διονύσης Βερβελές 23:42 - 02.12.2023 / Ανανεώθηκε: 23:42 - 02.12.2023

Ο Ισπανός προπονητής στον πάγκο και αρκετά προβλήματα για τους «ερυθρόλευκους».

Στο Βόλο δοκιμάζεται ο Ολυμπιακός την Κυριακή στις 16:30, με τους «ερυθρόλευκους» να προέρχονται από το ψυχολογικό βάρος του 5-0 από την Φράιμπουργκ, στην 5η αγωνιστική του πρώτου ομίλου του Europa League. 

Το κλίμα είναι βαρύ, ο Μαρτίνεθ έκανε την… αυτοκριτική του, το ίδιο και οι παίκτες, ωστόσο η νίκη στο Βόλο είναι μονόδρομος. Για πολλούς είναι… έκπληξη που στον πάγκο θα είναι ο Ισπανός, ο ίδιος και στις δηλώσεις του φέρθηκε σαν να μην… τρέχει τίποτα, αλλά αυτά θα τα δούμε από τη Δευτέρα. 

Απλά όταν η ομάδα επιστρέφει Παρασκευή πρωί και Κυριακή μεσημέρι παίζει στο Βόλο, δεν είναι εύκολο να τρέξουν οι εξελίξεις. Ειδικά όταν αναμένουμε και νέο τεχνικό διευθυντή, τον Πέδρο Άλβες, ξεκαθάρισμα ρόλου του Αντόνιο Κορδόν, αλλά και μία άμεση αξιολόγηση του ρόστερ. 

Ο Ολυμπιακός στο Βόλο θα έχει και τη συμπαράσταση του κόσμου του, καθώς 5.000 εισιτήρια έχουν φύγει. Και σίγουρα έχει σημασία η παρουσία του, ειδικά όταν προέρχεται ένα τέτοιο ματς και το βαρύ σκορ από την Φράιμπουργκ. 

Παρόλα αυτά, ο κόσμος που και πέρσι είχε δώσει βροντερό παρών, έτσι και φέτος, θα είναι δίπλα στην ομάδα στην προσπάθειά της να πάρει τη νίκη και να μείνει σε απόσταση… αναπνοής από την κορυφή. Η ήττα του Παναθηναϊκού από τον Άρη άλλωστε, τον έφερε στο -1. 

Κατά τα άλλα, υπάρχουν αρκετά προβλήματα. Έμαθε να ζει με αυτά η ομάδα, όμως. Δεν είναι… νέο ότι θα απουσιάσουν και πάλι Φρέιρε και Πορόζο. Κι εκτός του τραυματισμού του Γιόβετιτς που φέρνει προβληματισμό, για το Βόλο δεν ταξίδεψε και ο Ντανιέλ Ποντένσε που δέχθηκε μια δυνατή κλωτσιά στη Γερμανία κι έγινε αναγκαστική αλλαγή. Δεν φαινόταν να ήταν κάτι πολύ σοβαρό, αλλά ο χρόνος δεν ήταν σύμμαχος και έτσι είναι εκτός πλάνων. 

Να σημειώσουμε, πως ο Μαρτίνεθ έτσι και τώρα, δεν ανακοίνωσε αποστολή. Στα εκτός έδρας ματς συνήθως τη γνωστοποιούσε, αλλά τέτοια ώρα… τέτοια λόγια. Αυτό που ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό την Κυριακή, είναι να πάρει το τρίποντο στο Βόλο και από τη Δευτέρα, θα υπάρχει και χρόνος για τα υπόλοιπα…