Παναθηναϊκός: Το ανάθεμα στον Μπρινιόλι και το λάθος του Σένκεφελντ
i

Αλμπέρτο Μπρινιόλι / Intime

Παναθηναϊκός: Το ανάθεμα στον Μπρινιόλι και το λάθος του Σένκεφελντ

Μπάμπης Τσιμπίδας 19:57 - 16.01.2023 / Ανανεώθηκε: 19:57 - 16.01.2023

Το Sportal.gr εξηγεί γιατί ο Μπρινιόλι έδωσε τόσο κοντινή πάσα στον Σένκεφελντ, στη φάση που γλίστρησε ο Ολλανδός στόπερ και ποιες είναι οι εντολές του Γιοβάνοβιτς.

Το θρίλερ που εξελίχτηκε στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης στους Ζωσιμάδες με το πέναλτι που κέρδισε ο Κουρμπέλης από τον Μορέιρα και την εύστοχη εκτέλεση του Σπόραρ, επισκίασε ότι προηγήθηκε… Γιατί ο Παναθηναϊκός πήρε μία ανέλπιστη (με τον τρόπο που επιτεύχθηκε) νίκη και διατήρησε τις διαφορές από τους διώκτες του.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε τη δική του (τεράστια) ευκαιρία να προηγηθεί στο 66’, όμως ο Μπαλάν δεν εκμεταλλεύτηκε το δώρο από το γλίστρημα του Σένκεφελντ και εξ’ επαφής με τον Μπρινιόλι πλάσαρε στο δοκάρι.

Στο Διαδίκτυο, αρκετοί καταφέρθηκαν εναντίον του Μπρινιόλι και της επιλογές του να παίξει με πάσα στον Σένκεφελντ στη μικρή περιοχή και ενώ ο επιθετικός των γηπεδούχων καιροφυλακτούσε σε πολύ μικρή απόσταση.

Ωστόσο, όσοι κατηγορούν τον Μπρινιόλι, δεν έχουν δίκιο. Ο Ιταλός γκολκίπερ δεν πράττει τίποτα περισσότερο, από το να εφαρμόζει τις οδηγίες του προπονητή. Ο Γιοβάνοβιτς έχει ζητήσει η μπάλα στην επαναφορά από το άουτ, να παίζεται με πάσα σε έναν εκ των δύο στόπερ.

Όποιος παρακολουθεί συχνά τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού, ξέρει ότι αυτός είναι ο κανόνας επί Γιοβάνοβιτς. Ο Σέρβος απεχθάνεται τα γεμίσματα που καθιστούν τη μπάλα διεκδικίσιμη και προσφέρουν εύκολη κατοχή στον αντίπαλο. 

Ο Γιοβάνοβιτς έχει δουλέψει με τους παίκτες του για να αναπτύσσονται από την άμυνα και ζητά μετ’ επιτάσεως, η μπάλα να πάει από τον γκολκίπερ, στους στόπερ και από εκεί με κυκλοφορία προς την αντίπαλη άμυνα. 

Φυσικά, αυτό το στυλ ενέχει ρίσκο για τον Παναθηναϊκό, με τον ΠΑΣ Γιάννινα σημειώθηκε το μεγάλο λάθος του Σένκεφελντ, αλλά αυτή τη φορά η τύχη ήταν με το… μέρος των «πράσινων».