Οι σκέψεις Τερίμ για Μπερνάρ και την ενδεκάδα με ΑΕΚ

Μπερνάρ

i

Intime

Οι σκέψεις Τερίμ για Μπερνάρ και την ενδεκάδα με ΑΕΚ

Μπάμπης Τσιμπίδας 14:45 - 24.04.2024 / Ανανεώθηκε: 14:51 - 24.04.2024

Το μυστήριο με τον Μπερνάρ καλά... κρατεί στον Παναθηναϊκό και οι εξελίξεις με τον Βραζιλιάνο άσο θα καθορίσουν τις αποφάσεις του Τερίμ για την τακτική και την ενδεκάδα στο αποψινό ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Στη Nέα Φιλαδέλφεια αναμένεται να κριθεί οριστικά η παρουσία του Μπερνάρ στο αποψινό αθηναϊκό ντέρμπι. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός θα μεταβεί με τους συμπαίκτες του στην «Αγιά Σοφιά» και εκεί ο Φατίχ Τερίμ θα ανακοινώσει τη συμμετοχή του «Μπέρνι» στην εικοσάδα του Παναθηναϊκού ή τον αποκλεισμό του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπερνάρ δεν νιώθει ενοχλήσεις και η μαγνητική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε τη Δευτέρα, ήταν καθαρή. Ωστόσο, επειδή είναι ο πιο επιβαρυμένος ποδοσφαιριστής του Τριφυλλιού (με 47 ματς σε όλες τις διοργανώσεις και 3.230 λεπτά), το ιατρικό team έχει εκφράσει ανησυχία για πιθανή μυϊκή υποτροπή.

Η πρόταση Παναθηναϊκού για Μπερνάρ και η στάση του παίκτη
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

15:21 - 23.04.2024

Η πρόταση Παναθηναϊκού για Μπερνάρ και η στάση του παίκτη

H Ατλέτικο Μινέιρο απέρριψε την πρώτη πρόταση του Παναθηναϊκού για την παραμονή του Μπερνάρ στην Αθήνα, με τους «πράσινους» να επιδιώκουν τη θετική στάση του παίκτη για να ολοκληρώσουν τη συμφωνία.

Από την άλλη, ο Μπερνάρ είναι ένας από τους πιο πολύτιμους παίκτες του Παναθηναϊκού και πιθανή απουσία του από το ντέρμπι με την ΑΕΚ, θα είναι μεγάλο πλήγμα για το σχέδιο του 71χρονου προπονητή. Ο οποίος θα κληθεί να αναπληρώσει τις ικανότητες, αλλά και την προσωπικότητα του διεθνή με τη «σελεσάο».

Το επικρατέστερο ενδεχόμενο είναι πως ο Τερίμ θα έχει τον Μπερνάρ στον πάγκο ως αναπληρωματικό και αν το απαιτήσουν οι περιστάσεις, θα τον χρησιμοποιήσει ως αλλαγή. Διότι το ματς με την Ένωση έχει χαρακτήρα «do or die» και δεν προσεγγίζεται όπως όλα τα προηγούμενα, με το ρίσκο να είναι αναγκαίο.

Προφανώς, η διαθεσιμότητα του Μπερνάρ επηρεάζει τις αποφάσεις του τερίΤερίμ για τη συγκρότηση της ενδεκάδας, μέχρι και για το σύστημα που θα εφαρμόσει ο «αυτοκράτορας». Σύμφωνα με το πιο λογικό σενάριο, ο Τούρκος τεχνικός θα διατηρήσει το 4-2-3-1, αν και δεν προέβη σε δοκιμές στο περιορισμένο μεσοδιάστημα της Δευτέρας και της Τρίτης.

Στα πρόσωπα, ο Μπαρτλομέι Ντραγκόβσι αναμένεται να υπερασπιστεί την εστία του Παναθηναϊκού, στο κέντρο της άμυνας θα παίξουν ο Σαμέτ Ακαϊντίν και ο Τιν Γεντβάι, ο Γιάννης Κώτσιρας θα καλύψει το δεξιό άκρο και ο Χουανκάρ το αριστερό άκρο. Στη μεσαία γραμμή ο Γουίλιαν Αράο και ο Άνταμ Τσέριν θα συνθέσουν το δίδυμο των αμυντικών χαφ, ενώ ο Τάσος Μπακασέτας θα είναι το «δεκάρι».

Απόντος του Μπερνάρ, είναι ανοιχτές οι θέσεις στα άκρα της επίθεσης. Με τον Δημήτρη Λημνιό και τον Μπέντζαμιν να προβάλλουν ως φαβορί για να προτιμηθούν από τον Τερίμ. Ο Σεμπάστιαν Παλάσιος θεωρείται το μεγάλο αουτσάιντερ, αλλά συντηρείται στην εξίσωση. Αδιαπραγμάτευτη εκτιμάται η τοποθέτηση του Φώτη Ιωαννίδη στο «9» ως «φουνταριστού».

Ο Τερίμ δεν γνωστοποίησε την αποστολή την Τρίτη και όλοι οι παίκτες θα είναι παρόντες στην «Αγιά Σοφιά». Εκεί, όσοι αποκλειστούν από την 20άδα θα παρακολουθήσουν το αθηναϊκό ντέρμπι από την εξέδρα του γηπέδου.