ΠΑΣ Γιάννινα: Πώς από την ασφάλεια, έφτασε κοντά στον... γκρεμό!

ΠΑΣ Γιάννινα

i

© Intime

ΠΑΣ Γιάννινα: Πώς από την ασφάλεια, έφτασε κοντά στον... γκρεμό!

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 16:43 - 04.04.2023 / Ανανεώθηκε: 16:43 - 04.04.2023

Η νέα ήττα του ΠΑΣ Γιάννινα, το πρόβλημα στο σκοράρισμα και το μεγάλο σερί δίχως νίκη που έβαλε την ομάδα σε «συναγερμό».

Ο ΠΑΣ Γιάννινα γνώρισε ακόμη μία ήττα το τελευταίο χρονικό διάστημα, αυτήν τη φορά από τον ΟΦΗ στους «Ζωσιμάδες» (0-1). Είναι δεδομένο πως ο «Άγιαξ της Ηπείρου» δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση, καθώς αγνοεί τη νίκη από τις 7 Ιανουαρίου και την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό στη Βοιωτία. 

Πλέον η ομάδα βρίσκεται στη 12η θέση με 23 πόντους κι όπως είναι λογικό, άπαντες έχουν τεθεί σε «συναγερμό» σε ότι αφορά την παραμονή στην κατηγορία, η οποία δεν πρέπει να θεωρείται τόσο δεδομένη.

Η εξαιρετική πρώτη τετράδα αγώνων μετά το Μουντιάλ

Με την επιστροφή στην δράση μετά τη διακοπή για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, ο ΠΑΣ Γιάννινα πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις, κυρίως στους πρώτους τέσσερις αγώνες για το πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα, στο πρώτο ματς του δεύτερου γύρου, η ομάδα του Θανάση Στάικου υποδέχτηκε τον Ολυμπιακό σε μία αρκετά δύσκολη δοκιμασία για τους γηπεδούχους. Αν και ο Ολυμπιακός πήρε ισχυρό προβάδισμα με 2-0, οι «Ηπειρώτες» κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα χάρη στα γκολ των Παμλίδη και Λιάσου, παίρνοντας έτσι έναν πολύτιμο βαθμό (2-2).

Σταύρος Πήλιος: Ένα σύγχρονο μπακ με ταβάνι τον ουρανό - Το «πράσινο» ίνδαλμα, η εκγύμναση και ο μικρός αδερφός
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

22:08 - 27.03.2023

Σταύρος Πήλιος: Ένα σύγχρονο μπακ με ταβάνι τον ουρανό - Το «πράσινο» ίνδαλμα, η εκγύμναση και ο μικρός αδερφός

Ο Σταύρος Πήλιος είναι έτοιμος να κατηφορίσει από τον ΠΑΣ Γιάννινα στον Ολυμπιακό, αλλά οι φιλοδοξίες του φτάνουν μέχρι Champions League. Το πρότυπο από τον Παναθηναϊκό που ακούει στο όνομα Τάκης Φύσσας, τα δυνατά σημεία, οι αδυναμίες και οι «κόντρες» με τον μικρό Αλέξη.

Την επόμενη αγωνιστική, ο ΠΑΣ ταξίδεψε στη Λαμία για να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα, σε μία απαιτητική «έξοδο» για τους φιλοξενούμενους. Στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, η ομάδα της Φθιώτιδας προηγήθηκε στο σκορ, όμως το αυτογκόλ του Κορνέζου στέρησε από τη Λαμία τη νίκη (1-1). 

Η πρώτη μεγάλη νίκη για την ομάδα του Στάικου ήρθε στο πρώτο ματς της ομάδας για το 2023, κόντρα στην ΑΕΚ για την 16η αγωνιστική. Με γκολ του Ριένστρα και του Μπάλαν, οι «Γιαννιώτες» πήραν ισχυρό προβάδισμα από το πρώτο κιόλας ημίχρονο, ενώ το γκολ του Αραούχο στο 51ο λεπτό έβαλε και πάλι στο παιχνίδι την Ένωση, χωρίς ωστόσο αυτό να είναι αρκετό (2-1).

Τέσσερις μέρες μετά τη τεράστια νίκη κόντρα στους «κιτρινόμαυρους», ο ΠΑΣ έδωσε συνέχεια στο νικηφόρο σερί, διότι επικράτησε εκτός έδρας του Λεβαδειακού χάρη στα γκολ των Μπάλαν, Εραμούσπε και Παμλίδη (1-3). Αυτά τα τέσσερα αποτελέσματα έδωσαν την κατάλληλη ψυχολογία στην ομάδα, ενώ με αυτούς τους οκτώ βαθμούς στα τέσσερα ματς, οι ελπίδες για είσοδο στα play offs αυξήθηκαν σημαντικά.

Το αρνητικό σερί 11 αγώνων που έχει θέσει τον ΠΑΣ σε κίνδυνο

Η συνέχεια μετά από εκείνη την πετυχημένη τετράδα αγώνων δεν ήταν ανάλογη, καθώς η ομάδα του Θανάση Στάικου αγνοεί το τρίποντο της νίκης από εκείνο το διπλό στη Βοιωτία στις αρχές Γενάρη. Πλέον, ο ΠΑΣ Γιάννινα μετράει πέντε ήττες κι έξι ισοπαλίες στα έντεκα τελευταία ματς, με το κλίμα στο σύλλογο να μην είναι ιδανικό. Η ομάδα βρίσκεται στο +2 από τον Ιωνικό και στο +4 από τον ουραγό Λεβαδειακό και η μάχη της παραμονής θα είναι άκρως αμφίρροπη μέχρι τέλους.

Το κακό ξεκίνημα στα play outs έχει δώσει νέα πνοή στο πρωτάθλημα, σε ότι αφορά τις τελευταίες θέσεις. Οι «Ηπειρώτες» μετράνε δύο ήττες σε ισάριθμες αγωνιστικές αυτού του μίνι πρωταθλήματος, απέναντι στη Λαμία και τον ΟΦΗ. Τέλος, ένα από τα βασικότερα προβλήματα του ΠΑΣ αφορούν το εύκολο γκολ, με την ομάδα του Στάικου να μετράει μόνο δύο τέρματα στο ενεργητικό της, στις τελευταίες οκτώ αναμετρήσεις.