Πογέτ: «Δεν υπάρχει τίποτα αυτή τη στιγμή με την Ελλάδα, είμαι ελεύθερος»

Ο Πογέτ

i

© Intime

Πογέτ: «Δεν υπάρχει τίποτα αυτή τη στιγμή με την Ελλάδα, είμαι ελεύθερος»

Κώστας Τόπας 10:47 - 20.04.2024 / Ανανεώθηκε: 10:52 - 20.04.2024

Ο Γκουστάβο Πογέτ επιβεβαίωσε ότι δεν θα αναλάβει ως προπονητής της Ιρλανδίας και δήλωσε ότι είναι πλέον ελεύθερος καθώς δεν υπάρχει «απολύτως τίποτα» μεταξύ του ίδιου και της Ελλάδας.

Ο Γκουστάβο Πογέτ διέψευσε τα σενάρια που τον θέλουν να αναλαμβάνει χρέη προπονητή στην εθνική Ιρλανδίας, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως πλέον κυκλοφορεί ελεύθερος μιας η συνεργασία του με την Ελλάδα έχει ολοκληρωθεί.

«Δεν υπάρχει τίποτα, δεν πρόκειται να συμβεί. Επομένως, δεν υπάρχουν πραγματικά σχόλια», απάντησε αρχικά μέσω της «Sun» για τα σενάρια περί Ιρλανδίας για να συνεχίσει λέγοντας: «Θα το συγκρίνω με κάτι παρόμοιο. Θυμάμαι τον περασμένο Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο τόσοι πολλοί άνθρωποι από την Αγγλία επικοινωνούσαν μαζί μου με ρωτούσαν αν θα πήγαινα στο Πλίμουθ. Επειδή οι ιστοσελίδες έβαζαν το όνομά μου στην κορυφή των φαβορί. Δεν ξέρω πόσοι προπονητές είχαν ήδη πρακτικά ολοκληρώσει συμφωνία με τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας».

Στη συνέχεια των δηλώσεων του σχετικά με την εθνική Ελλάδος, ο Πογέτ ήταν κατηγορηματικός λέγοντας ότι δεν υπήρξε επικοινωνία με την ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία για το μέλλον της συνεργασίας τους.

Συγκεκριμένα ο Ουρουγουανός προπονητής τόνισε για την «γαλανόλευκη» ότι: «Απλό, δεν υπάρχει τίποτα αυτή τη στιγμή. Δεν υπάρχει τίποτα, τελείωσα το συμβόλαιό μου τον περασμένο μήνα και τέλος, δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Έτσι αυτή τη στιγμή είμαι ελεύθερος να συναντώ ανθρώπους, να αναλύω το ποδόσφαιρο, να συνεχίζω να μαθαίνω. Περιμένω. Μιλώντας πάντα για διαφορετικές δυνατότητες. Δεν υπάρχουν προσφορές, δυνατότητες. Αλλά με την Ελλάδα αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει απολύτως τίποτα».

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα δεν κατάφερε να πετύχει τον μεγάλο στόχο της πρόκρισης στο Euro 2024 στη Γερμανία, αφού αποκλείστηκε στον τελικό των playoffs του Nations League από τη Γεωργία, στη διαδικασία των πέναλτι.

Το συμβόλαιο του Ουρουγουανού τεχνικού έληξε στις 31 Μαρτίου και πλέον ο ίδιος είναι σε αναζήτηση ομάδας, με την ομοσπονδία της Ιρλανδίας για ν’ αναλάβει την εθνική τους, να είναι σε επαφές μαζί του. Φυσικά, από την ΕΠΟ μετά τον αποκλεισμό δεν φάνηκε και καμία διάθεση να συνεχιστεί η συνεργασία, ενώ όλα δείχνουν ότι η απόφαση για τον διάδοχή του, θα ληφθεί από τη νέα διοίκηση της ομοσπονδίας, μετά τις εκλογές που θα γίνουν το προσεχές διάστημα.

Από την πλευρά του πάντως, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος δήλωσε πως ο Πογέτ ασφαλώς και είναι μέσα στους υποψήφιους για την επόμενη ημέρα της Εθνικής.

«Ασφαλώς και είναι υποψήφιος για να παραμείνει στον πάγκο της ομάδας», αλλά υπογράμμισε κιόλας πως στην ομοσπονδία οι απόψεις διίστανται, καθώς «πολλοί πιστεύουν ότι έπρεπε να είναι πιο επιθετικό το παιχνίδι μας στη Γεωργία», ανέφερε αρχικά ο Μπαλτάκος και στη συνέχεα τόνισε ότι «ενόχλησε πολύ το θέμα με τον συνεργάτη του το περασμένο φθινόπωρο» και το γεγονός ότι μίλησε στον Τύπο για αυτό και σημείωσε πως με δεδομένο ότι υπάρχει φιλικό της Εθνικής στις 7 Ιουνίου με τη Γερμανία, «μέχρι τέλη Απριλίου, Πάσχα, θα έχουμε πάρει μια απόφαση», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΠΟ.