Ρουντ Φόρμερ: «Αυτός θα σταματήσει τον Μέσι, θα τον ακολουθήσει και στο ντους»
i

Ντε Ρόουν/©Intime

Ρουντ Φόρμερ: «Αυτός θα σταματήσει τον Μέσι, θα τον ακολουθήσει και στο ντους»

Ανδρέας Σερεβέτας • 11:33 - 06.12.2022 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 21.04.2023

Σύμφωνα με τον μέσο της Μπριζ, ο Μάρτεν ντε Ρόουν είναι ο κατάλληλος για την εξουδετέρωση του Αργεντινού σούπερ σταρ.

Οι Ολλανδοί ψάχνουν τον τρόπο να μπλοκάρουν τον Μέσι στο μεταξύ τους νοκ-άουτ παιχνίδι της προημιτελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα διεξαχθεί την Παρασκευή. Ο ηγέτης της Αργεντινής αποτελεί πρώτο στόχο για κάθε ομάδα που τον βρίσκει στο δρόμο της. Όλες προσπαθούν να τον περιορίσουν, να «καταστρέψουν» το παιχνίδι του και φυσικά να τον εμποδίσουν να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ελάχιστες, μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, τα έχουν καταφέρει μέχρι τώρα. Σε επίπεδο συλλόγων και εθνικών ομάδων.

Ωστόσο ο Ρούντ Φόρμερ έχει τη λύση και προτρέπει τον Λουίς Φαν Χάαλ να την εφαρμόσει. Ο πρώην διεθνής Ολλανδός μέσος και νυν ποδοσφαιριστής της Βελγικής Μπριζ, δήλωσε ότι υπάρχει ο παίκτης στο ρόστερ της εθνικής Ολλανδίας που μπορεί να ολοκληρώσει με επιτυχία τη δύσκολη αποστολή. Σύμφωνα με τον Φόρμερ αυτός είναι ο Μάρτεν ντε Ρόουν. Ο μέσος της Αταλάντα. 

Ο Φόρμερ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ζητήστε του να ακολουθήσει τον Μέσι και θα τον ακολουθήσει, ακόμη και στο ντους αν χρειαστεί». 

Ο Μάρτεν ντε Ρόουν αντικατέστησε τον Χάπκο (94') στον αγώνα Σενεγάλη-Ολλανδία (0-2). Στην αναμέτρηση των «οράνιε» με το Εκουαδόρ μπήκε αλλαγή στο 80ο λεπτό στην θέση του Κόπμαϊνερς. Στο τρίτο ματς με αντίπαλο το Κατάρ (2-0) αγωνίστηκε για πρώτη φορά ως βασικός στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Τον αντικατέστησε ο Κόπμαϊνερς στο 83'. Στο ματς των «16» με τις Η.Π.Α (3-1) ο Λουίς Φαν Χάαλ τον ξεκίνησε στο κέντρο και τον διατήρησε στον αγωνιστικό χώρο μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου. Στο δεύτερο μπήκε ο Μπέργκβαϊν.   

Το απίστευτο φιάσκο στην μπουτίκ της Αταλάντα και ο Μέσι

Το Σεπτέμβριο του 2021 ο Μάρτεν προσφέρθηκε να πληρώσει τις τρεις πρώτες φανέλες με το όνομα του που θα αγόραζαν οι οπαδοί της Αταλάντα. Πήγε στην μπουτίκ και περίμενε... Το βίντεο που ανέβασε ο ίδιος με αρκετή δόση αυτοσαρκασμού είναι απολαυστικό. 

Lioneeeeeel Messiiiiiii, this way!

Lioneeeeeel Messiiiiiii, this way!

Παρά το γεγονός πως λίγα πράγματα δεν έχουν ειπωθεί για τη σχέση της Αργεντινής με το ποδόσφαιρο, τον Μαραντόνα, τον Μέσι, κάθε φορά μένεις με ανοικτό το στόμα μπροστά στο πάθος για την εθνική τους ομάδα. Γράφει από το Κατάρ ο Σωτήρης Κωσταβάρας

Μετά δεν παρέλειψε να σχολιάσει: «Στοιχηματίζω πως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ στον Μέσι». Φυσικά δεν περίμενε ότι θα έφτανε η στιγμή να αντιμετωπίσει τον «εξωγήινο» Αργεντινό στα προημιτελικά του Μουντιάλ. Αν τελικά ο Φαν Χάαλ του αναθέσει το μαρκάρισμα του ηγέτη της «αλμπισελέστε» και καταφέρει να ανταποκριθεί τότε θα κάνουν ουρά οι οπαδοί της Αταλάντα για μία φανέλα του.