Σκληρή κριτική των Φαν Μπάστεν και Φαν ντερ Φάαρτ ενώ η Ολλανδία νικούσε με 2-0
i

Ο Φαν Μπάστεν / © Intime

Σκληρή κριτική των Φαν Μπάστεν και Φαν ντερ Φάαρτ ενώ η Ολλανδία νικούσε με 2-0

Sportal newsroom 19:16 - 03.12.2022 / Ανανεώθηκε: 19:16 - 03.12.2022

Μπορεί η Ολλανδία να ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0 κόντρα στις ΗΠΑ, όμως οι Μάρκο φαν Μπάστεν και Ράφαελ φαν ντερ Φάαρτ κάθε άλλο παρά ικανοποιημένοι ήταν...

Τόσο ο Μάρκο φαν Μπάστεν όσο και ο Φαν ντερ Φάαρτ εξαπέλυσαν τα «πυρά» τους κατά της Ολλανδίας στο ημίχρονο του αγώνα με τις ΗΠΑ για τους «16» του Μουντιάλ, παρότι εκείνη βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 2-0.

Οι δύο θρύλοι των «οράνιε» ήταν καλεσμένοι στο πάνελ της δημόσιας τηλεόρασης NOS και άσκησαν πολύ σκληρή κριτική στην εθνική ομάδα της πατρίδας τους, ενώ εκείνη βρισκόταν με το 1,5 πόδι στους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

«Δύο σπουδαία γκολ. Τα υπόλοιπα είναι για κλάματα. Ως λάτρης του ποδοσφαίρου, αναρωτιέμαι. Τι βλέπω; Μηδέν πρωτοβουλία. Αν υπάρχει κάτι για το οποίο να είμαι περήφανος; Αν κατακτήσουμε το Μουντιάλ, όλοι θα είναι χαρούμενοι. 
 

Αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να το αντέξω (σ.σ. εννοεί το παιχνίδι της Ολλανδίας) για πολύ ακόμα. Όλοι αρχίσαμε να παίζουμε ποδόσφαιρο επειδή το βρίσκαμε διασκεδαστικό, σωστά; Δεν πιστεύω ότι αυτοί οι παίκτες διασκεδάζουν», είπε χαρακτηριστικά ο Φαν Μπάστεν.

Από την πλευρά του ο Φαν ντερ Φάαρτ μίλησε συγκεκριμένα για τον Φρένκι ντε Γιονγκ: «Νομίζω ότι θα προτιμούσε να βρίσκεται στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του τώρα. Θα ήθελε να πάει στον Φαν Χάαλ και να του πει 'μπορείς να με βγάλεις, σε παρακαλώ;».